Păpușarii presei o scot din nou «din joben» pe Agnes Arabela în cazul Bivolaru-MISA

 

În pofida trecerii anilor, a schimbării guvernelor și a (aparentelor) mutații politice, tertipurile murdare aplicate de mass-media în cazul Gregorian Bivolaru au rămas identice. Sunt folosite aceleași vechi minciuni care nu au legătură cu argumentele juridice, apar de ochii lumii aceleași personaje dubioase care aduc „dezvăluiri” fără relevanță în procese, iar spațiul mediatic este inundat cu aceleași șabloane fantasmagorice. Toate acestea își dovedesc jalnica inconsistență la cea mai mică verificare lucidă și plină de bun simț. Vă oferim în continuare un nou exemplu în acest sens.

Ne aflăm la finalul „faimosului” proces privind așa-zisul „trafic de persoane” care i-a fost incriminat lui Gregorian Bivolaru și altor 21 de instructori și practicanți ai Școlii de yoga MISA care ar fi fost, chipurile, efectuat asupra a opt persoane care se ipostaziază în rolul de „victime”. Declanșarea urmăririi penale a fost forțată după notoriile descinderi abuzive din 2004 ale celor peste 300 de mascați, procurori și polițiști în 16 locuințe private ale unor practicanți yoga. Pentru respectivele descinderi – în mod semnificativ codificate „Operațiunea Christ” – statul român a fost condamnat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, a cărei decizie definitivă o puteți consulta aici.

Este relevant că marea majoritate a martorilor acuzării au făcut plângeri după declanșarea urmării penale. Această absurditate juridică dovedește (alături de descinderile de o brutalitate șocantă) că dosarul a fost fabricat la comandă politică, având scopul clar de a distruge Școala de yoga MISA și pe mentorul acesteia, Gregorian Bivolaru. Toate „părțile vătămate” și-au „adus aminte” că au fost, zice-se, „traficate” de MISA abia după mai mulți ani de când procesul deja începuse! Cazul cel mai mediatizat de presa din România, prezentat cu surle și trâmbițe înaintea multor termene de judecată, a fost (și iată că mai este!) cel al persoanei de etnie romă Agnes Arabela Mureșan. Vom oferi (din nou) câteva detalii ce evidențiază cu prisosință ridicolul calității de „victimă” al acestei persoane în proces.

Precizăm mai întâi că în anul 2015 Tribunalul Cluj, după ce a analizat cu atenție timp de aproape 10 ani acuzațiile invocate de procurori în dosare ce însumează peste 1000 de pagini, a ajuns la concluzia că acestea sunt nefondate și în consecință i-a achitat pe Gregorian Bivolaru și pe cei 19 instructori MISA. Procurorii au înaintat însă procedura de apel, urmărind mai departe în cei aproape cinci ani care au trecut să întoarcă verdictul procesului. Chiar dacă șansele lor sunt ca și inexistente, constatăm că circul întregii înscenări mai are acum o ultimă tentativă de a înșela opinia publică. Și în acest sens se apelează la „piesa principală”, Agnes Arabela.

În stilul caracteristic, presa de scandal prezintă următoarea versiune absolut halucinantă: Arabela s-a înscris la cursurile yoga în anul 2000, dar, ce să vezi: începând cu anul 2001 yoghinii ar fi sechestrat-o timp de trei ani și, printre altele, ar fi obligat-o să se prostitueze! Și pe deasupra ar fi forțat-o să își doneze banii în folosul mișcării yoghine! Este greu de înțeles, dar ea susține că în timp ce era sechestrată a plecat în Japonia, unde s-a și căsătorit (de bunăvoie și nesilită de nimeni) cu un japonez bogat. După șase luni de stat în Japonia (ianuarie-iunie 2003), Arabela s-a întors în România și ar fi reușit să scape din „sechestrul” yoghinilor. Apoi, după câțiva ani, a fugit, „teribil de marcată”, în Portugalia, unde a ajuns un fel de vedetă show-biz. A povestit și acolo – de exemplu în reality-ul „Casa Secretelor” (un fel de spectacol Big Brother în care participanții sunt urmăriți în direct de telespectatori cum interacționează între ei săptămâni în șir) – așa-zisa ei „tragedie” din România…

Iată însă și versiunea susținută de motivarea deciziei de achitare hotărâtă în 2015 de completul de judecată al Tribunalului Cluj: „Din declaraţiile părţii civile Mureşan Agnes este exclusă existenţa oricărui element de determinare, de constrângere sau de abuz de autoritate care să fi fost exercitată asupra ei (…) a avut libertate în a alege dacă să plece în Japonia, susţinând că a făcut-o pentru a câştiga bani cu care să îşi cumpere o casă. (…) Aceste aspecte sunt de natură a dovedi lipsa de veridicitate a acuzaţiilor sale şi a demonstra că scopul acesteia a fost de a se răzbuna pe inculpatul Bivolaru Gregorian ajutând Parchetul să îl inculpe pe nedrept pe baza declaraţiilor sale mincinoase şi de a obţine importante sume de bani”.

După cum precizează instanța Tribunalului Cluj, „victima” Agnes Arabela a făcut plângerea penală după mai mult de trei ani de la începerea urmăririi penale împotriva yoghinilor. Pe parcursul primei faze a procesului (care a durat 10 ani) nu a catadicsit să se prezinte nici măcar o singură dată pentru audiere, iar din 2015, la rejudecare, s-a prezentat o singură dată! Cum putem explica toate acestea dacă ar fi fost într-adevăr așa marcată de „experiența traumatizantă”? Și dacă ar fi fost „sechestrată”, cum de mama ei, care era în stare de libertate, nu a semnalat lipsa sau abuzul asupra fetei, cum de nu a făcut vreo plângere la poliție?

Să mai adăugăm câteva detalii care au rezultat din declarațiile date de martori în dosar: înainte de a veni la cursul de yoga Agnes Arabela trăia în condiții extrem de modeste împreună cu mama și sora ei. Tatăl ei era închis (pentru acțiunea de înșelăciune). Ca să facă rost de bani, mama o trimitea în cimitir să fure flori și apoi să le vândă. La un moment dat s-au înscris toate trei la cursurile MISA, motivate de faptul că în acest fel au beneficiat de altruismul conducerii acestei școli și au fost ajutate material. Dar în loc să manifeste recunoștință, atunci când în 2004 a izbucnit „scandalul MISA” și procurorii căutau „cu lumânarea” persoane care să pretindă că au fost abuzate de yoghini, s-au gândit că e rost de căpătuială. S-au lăsat folosite în acest sens de către procurori, acceptând să dea declarații mincinoase, cerând în schimb „daune morale” de zeci de mii de euro. Menționăm că pe lângă acuzația că ar fi fost traficată, Arabela a adus și acuzația aberantă că ar fi fost „violată” de Gregorian Bivolaru.

În realitate motivul dovedit al întoarcerii Arabelei din Japonia este că a fost expulzată pentru prostituție. Dar, bineînțeles, ea nu pomenește de aceasta în lamentările ei publice. Și nici de faptul că era cât pe ce să fie în anul 2017 expulzată și din Portugalia, pentru comportament public jignitor. Și nici despre faptul că presa din Portugalia a dat în vileag că la „Casa Secretelor” a spus minciuni cu nemiluita și că jurnaliștii de acolo, în general, o acuză de impostură și prostituție. În schimb, Agnes Arabela se mândrește nevoie mare că frecventează salonul „El Diablo” (Diavolul), unde și-a făcut un tatuaj cu simboluri satanice. Ea singură a postat pe internet detalii ale tatuajului său, ce conține simbolurile masonice cu ochiul atotvăzător (Annuit Coeptis), piramida, compasul și echerul.

Încă un element semnificativ: toate faptele pe care Agnes Arabela le-a reclamat în cazul Bivolaru/MISA s-au prescris demult, iar justiția s-a pronunțat deja cu privire la irelevanța de a le mai aduce în discuție. Reluarea și răstălmăcirea lor de către presă scoate în evidență (pentru cei care gândesc) încercarea pseudo-jurnaliștilor care acționează la comandă de a manipula încă o dată românii ca să vadă din alb, negru.

Pentru o imagine mai detaliată a cazului Arabela Agnes Mureșan vă invităm să consultați câteva dintre articolele postate pe site-ul nostru de-a lungul timpului:

Minciunile Arabelei, demascate de presa din Portugalia

Tabloidul Cancan, «portavocea» vulgară și răuvoitoare a minciunilor sfruntate ale unei ființe prăbușite – Agnes Arabela Mureșan

O nouă campanie de dezinformare în mass-media referitoare la cazul Bivolaru pedalează pe o acuzaţie deja prescrisă

Arabela Marques Agnes – Iată că istoria se repetă

Cancan deturnează cu nerușinare concluziile unei anchete jurnalistice din Portugalia

Libertatea de a minți cu tupeu maxim

 

yogaesoteric
17 decembrie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More