Iaurturile cu fructe sunt bune cu o singură condiție: iaurtul să fie adevărat iar fructele să le punem noi. Care fructe să nu fie din supermarket

Iaurtul cu fructe, unul dintre alimentele preferate ale copiilor, nu este tocmai bun pentru sănătatea acestora. Aşa susţin specialiştii, care afirmă că aditivii alimentari regăsiţi în acest tip de produse ce pot fi achiziţionate din comerţ pot duce, în timp, la apariţia unor probleme de sănătate din ce în ce mai diverse.

Tocmai din acest motiv, „iaurturile cu fructe nu sunt indicate pentru alimentaţia copiilor decât în cantităţi moderate”, atrage atenţia Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons.

Iaurturile cu fructe sunt sănătoase şi bune cu un singur amendament: să cumpărăm iaurt adevărat şi să cumpărăm fructe pe care să le punem noi în iaurt. În momentul în care luăm produse gata făcute, de cele mai multe ori ele au conservanţi, aditivi, coloranţi, tot felul de alte adaosuri, dar mai ales zahăr”, a declarat Sorin Mierlea pentru Ziare.com.

Zahărul din iaurt nu provine de la fructe

Mai rău”, spune specialistul, „e că zahărul din iaurtul cu fructe pe care părinţii îl dau copiilor nu este un zahăr provenit din fructe, ci este zahăr adăugat”.

De asemenea, coloranţii sunt în cantităţi destul de mari, adică tot ce înseamnă partea aceea de potențiatori de gust. Şi ajungem să ne bucurăm că micuţului îi plac aceste produse, dar gustul bun al iaurtului cu fructe din comerţ e dat de toate aceste elemente. Iaurtul conţine şi glutamat de potasiu. Iar într-un borcănaş mic de iaurt cu fructe gramajul nu este foarte mare, însă dacă un copil consumă undeva la două sau trei astfel de produse pe zi, deja a consumat cantitatea de coloranţi pe care o poate ingera zilnic”, a punctat Sorin Mierlea.

Citirea etichetei este esenţială

Preşedintele InfoCons afirmă astfel că este nevoie de multă precauţie din partea părinţilor atunci când cumpără asemenea produse. Iar citirea etichetei este esenţială.

Să nu uităm că ingredientele sunt în ordine descrescătoare, să ne uităm cât zahăr conţin, câtă sare conţin, pentru că multe au şi sare. Mai ales ca părinţi nu este indicat să dăm alimente de acest gen copiilor doar pentru că sunt colorate frumos, ci ar fi necesar să fim mult mai atenţi la ceea ce consumă copilul. Este important ca el să se dezvolte sănătos şi să nu ajungem să cumpărăm după aceea medicamente”, a completat Sorin Mierlea.

Ciocolata şi pufuleţii, nocive pentru copii

În ceea ce priveşte potențiatorii de gust din iaurtul cu fructe, tocmai ei sunt cei care creează la nivelul creierului senzaţia de plăcere. Iar sarea nu lipseşte din ecuaţie.

Nu este o plăcere reală ci este o plăcere falsă. Orice produs, într-o anumită cantitate e aliment, într-o altă cantitate e medicament şi în altă cantitate e otravă. În momentul în care discutăm de toţi aceşti aditivi, de toate aceste E-uri, de toate aceste chimicale, e bine să ne gândim că de fapt, pe parcursul unei zile, copilul mai consumă şi alte produse – ciocolată, pufuleţi. La sfârşitul zilei, când tragem linie, poate ajunge să depăşească cu mult ceea ce e firesc ca aditivi, iar asta duce la probleme de sănătate majore în timp”, a conchis Sorin Mierlea.

Citiți și:
Aditivii din mâncare produc crize de nervi la copii
Fermieri români, șocați de ce au văzut în fermele din Alpi: Produc iaurt aşa-zis «bio» cu chimicale și îl vând în școli!

yogaesoteric
28 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More