Problema lotului de vaccin contaminat este mai gravă decât pare

Problema lotului de vaccin contaminat este mai gravă decât pare. Toate vaccinurile sunt aprobate provizoriu! Nu știu ce presupune această aprobare, dincolo de ce bat ei câmpii cu relevanța lotului de „probă” și eficacitatea bazaconiei. M-ar interesa dacă autoritatea de reglementare a primit date detaliate despre procedeele de fabricație, tehnologii, sisteme de asigurare a calității.

Pentru că, dacă cel puțin principial procedeul de fabricație ar fi corect, mă refer la principiile care se află la baza proiectării lui, atunci cu AstraZeneca s-a petrecut ceva pe fluxul de fabricație. Să zicem că un lot ratat ar fi un incident scuzabil. Dar sunt mai multe. Deci undeva este o eroare sistematică. Și revin: autoritatea de reglementare e sigură că, principial, fabricantul nu greșește?

Dacă avem de a face cu o dublă eroare: de proiectare, dar și de tehnologii de fabricație? Iar dacă e o eroare de proiectare, cei care folosesc aceleași principii nu cumva au făcut și ei aceeași eroare? În fond, înainte de a fi biologie, este inginerie genetică: tai, lipești, sudezi, amesteci gene, în principal. Ce te-ar face să dormi liniștit în cazul ăsta?

Cine este în măsură să facă acest tip de analiză, extrem de tehnică? Știu, se raportează toate incidentele legate de efectele adverse ale vaccinului, dar este suficient? O să ni se spună că reacțiile depind de persoană. Da, o fi așa. Dar ce anume din compoziția vaccinului produce reacția? Avem răspuns la asta? Și atunci, cum facem? Sper că nu se va pune batista pe țambal, statele având de ales între responsabilitățile lor față de cetățeni și protejarea profiturilor Big Pharma.

PS: Mașina de pus batiste pe țambal duduie. Procuroarea italiană care a fost însărcinată să ancheteze moartea ofițerului de carabinieri, după vaccinarea cu produsul firmei AstraZeneca, s-a vaccinat cu același vaccin!

Autor: Constantin Gheorghe

Citiți și:
Un ţâşti-bâşti pus să administreze statul, pe care îl urăște profund și pe care vrea să-l distrugă!
Opinia unui medic: ‘Este necesar să refuzăm vaccinul împotriva Covid-19’

 
yogaesoteric
28 iunie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More