Implanturile cu microcip în trupul uman și „Internetul trupurilor” (IoB)

Microcipurile implantabile sunt comercializate ca fiind dispozitive ce oferă cel mai mare confort, dar scopul final este de a crea Internetul Trupurilor (IoB), descris de Forumul Economic Mondial (WEF) ca fiind un ecosistem format dintr-un „număr fără precedent de senzori”, inclusiv senzori emoționali, „atașați, implantați sau ingerați în trupurile umane, pentru a monitoriza, analiza și chiar modifica trupurile și comportamentul uman”.

Suedia este una dintre primele țări care au adoptat microcipuri implantabile. Cipul este implantat chiar sub pielea mâinii și funcționează fie folosind comunicarea în câmp apropiat (NFC) ‒ aceeași tehnologie utilizată în telefoanele smart ‒ fie identificarea prin radiofrecvență (RFID), care este utilizată în cazul cardurilor bancare fără contact.

Cipurile implantate sunt o extensie a Internetului obiectelor; ele reprezintă o modalitate de conectare și de schimb de date, iar beneficiile este necesar să fie evaluate în raport cu potențialele riscuri.

Țările din întreaga lume lucrează în prezent la un sistem pentru o monedă digitală a băncii centrale (CBDC), o monedă fiduciară în formă digitală care poate fi programată, astfel încât să puteți cheltui banii doar pe anumite produse sau în anumite locuri, după cum dorește emitentul.

În cele din urmă, totul va fi conectat la un singur dispozitiv implantabil care va conține identitatea ta digitală, datele tale de sănătate și CBDC-urile programabile. Identitatea ta digitală, la rândul său, va include tot ceea ce poate fi cunoscut despre tine prin supraveghere prin intermediul biosenzorilor implantați, al computerului, al telefonului smart, al GPS-ului, al rețelelor de comunicare virtuală, al căutărilor online, al achizițiilor și al obiceiurilor de cheltuieli. Algoritmii [de IA] vor decide apoi ce puteți și ce nu puteți face în baza identității voastre.

În timp ce microcipurile implantabile sunt comercializate ca oferind cel mai mare confort, scopul acestei tendințe depășește cu mult faptul că vă permite să deschideți uși fără chei și să cumpărați produse fără portofel.

Scopul este de a crea ceea ce este cunoscut sub numele de Internetul trupurilor (IoB), descris de Forumul Economic Mondial (WEF) ca un ecosistem format dintr-un „număr fără precedent de senzori”, inclusiv senzori emoționali, „atașați, implantați sau ingerați în trupurile umane pentru a monitoriza, analiza și chiar modifica trupurile și comportamentul uman”. 1

Cuvintele cheie din această propoziție pe care mașina de relații publice o afirmă direct sunt obiectivul declarat de a „modifica trupurile și comportamentul uman”. Și cine se va ocupa de aceste modificări? Nu se precizează, dar cu siguranță putem presupune că vor fi aceia care au ceva de câștigat de pe urma modificării acțiunilor și comportamentelor cuiva.

Suedia deschide calea pentru microcipare

După cum se menționează în reportajul prezentat de NBC News, Suedia este una dintre primele țări care au adoptat microcipuri implantabile. Cipul, de dimensiunea unui bob de orez, este implantat chiar sub pielea mâinii și funcționează fie folosind comunicarea în câmp apropiat (NFC) ‒ aceeași tehnologie utilizată în telefoanele smart ‒ fie identificarea prin radio-frecvență (RFID), care este utilizată în cazul cardurilor bancare fără contact.

Suedia a devenit deja, mai mult sau mai puțin, o societate fără numerar. Acum, acest implant minuscul va înlocui cu totul nevoia de carduri bancare, precum și cea de identificare sau de chei. Pentru a plăti un produs, tot ce este necesar să faceți este să plasați mâna stângă (se plasează cipul implantat, nu neapărat mâna stângă) în apropierea cititorului de carduri fără contact, iar plata este înregistrată.

Se estimează că între 5.000 și 10.000 de suedezi și-au implantat cipuri până în prezent, deși autoritățile suedeze susțin că nu cunosc numărul lor exact, deoarece nu există un registru central.

În prezent, se pretinde că cipurile nu pot fi urmărite, dar asta nu înseamnă că nu vor putea fi urmărite nici în viitor. Și, deși aceste microcipuri de început conțin doar o cantitate limitată de informații, știm că WEF visează să implementeze un sistem global de identificare digitală care să includă tot ceea ce se poate imagina despre fiecare, de la istoricul căutărilor online și informațiile medicale până la datele bancare personale, scorul de credit social și multe altele.

Oamenii devin o țintă a pirateriei informatice

După cum a menționat expertul în tehnologie financiară Theodora Lau, cipurile de plată implantate sunt „o extensie a Internetului obiectelor”; ele reprezintă o modalitate de conectare și de schimb de date, iar beneficiile este necesar să fie puse în balanță cu potențialele riscuri.2

Asta este valabil mai ales dacă și când mai multe informații personale încep să fie transferate în aceste cipuri, făcându-vă vulnerabil față de hackeri și supraveghere. Ea a declarat pentru BBC News:3

Ce preț suntem dispuși să plătim, de dragul confortului nostru? Unde tragem linia atunci când vine vorba de confidențialitate și securitate? Cine va proteja infrastructura critică și oamenii care fac parte din ea?”

Un segment PBS NewsHour din 20194 analizează, de asemenea, unele dintre preocupările legate de microcipurile implantabile. Este important că aproape orice smartphone poate citi cipul cu scanerul corespunzător instalat și „oricine ar putea să-l pirateze”, potrivit dr. Geoff Watson, un anestezist consultant5 care a făcut echipă cu inventatorul cipului „pentru a se asigura că procedura de implant este efectuată la un standard medical.”

Deși mulți spun că nu au temeri legate de confidențialitate în legătură cu microcipurile implantabile actuale, este rezonabil să bănuim că îngrijorările legate de confidențialitate vor crește în tandem cu cantitatea de informații personale stocate în cipuri și cu numărul de persoane care au implanturi cu cip.

La început, furtul cardurilor bancare a fost un fenomen rar și, de obicei, presupunea pierderea fizică a cardului. În prezent, se pare că nu poți păstra un card bancar mai mult de câțiva ani înainte de a fi cumva furat, chiar dacă cardul se află încă în posesia ta.

Furtul de identitate este, de asemenea, foarte răspândit și se agravează pe zi ce trece, pe măsură ce milioane de imigranți ilegali, care au nevoie de noi identități, traversează granița de sud a Statelor Unite.

După cum a remarcat Centrul pentru Studii privind Imigrația, imigranții ilegali nu sunt „fără acte”, deoarece majoritatea vor obține documente falsificate prin furt de identitate.6 Cu alte cuvinte, aceștia fură identitățile legale ale americanilor. În 2020, costul total pentru furtul de identitate și frauda de identitate a fost de 56 de miliarde de dolari – cel mai mare din istoria înregistrată – și a afectat 39 de milioane de americani.7

Nu există niciun motiv să credem că furtul și frauda nu vor avea loc pe măsură ce microciparea devine tot mai răspândită. Iar acest risc se adaugă la riscurile pe care le implică spionajul guvernamental și controlul atât al comportamentului, cât și al cheltuielilor fiecăruia, odată ce microcipurile vor fi conectate la conturile personale și la monedele digitale programabile.

Într-un interviu acordat în noiembrie 2019 pentru CNN, Yuval Noah Harari8, profesor de istorie și consilier al fondatorului WEF, Klaus Schwab, a avertizat că „oamenii sunt acum animale piratabile”, ceea ce înseamnă că există tehnologia prin care o companie sau un guvern vă poate cunoaște mai bine decât vă cunoașteți voi înșivă, iar acest aspect poate fi foarte periculos dacă este folosit în mod abuziv.

El a prezis că algoritmii vor fi folosiți din ce în ce mai mult pentru a lua decizii care au fost luate istoric de oameni, fie dvs., fie altcineva, incluzând aici dacă cineva va fi sau nu angajat la un anumit loc de muncă, dacă i se va acorda un împrumut cuiva, ce program școlar va urma, sau chiar cine cu cine se va căsători.

Planul de control al „maselor inutile”

Consilierul de top al lui Klaus Schwab spune că progresele tehnologice vor face oamenii inutili și lipsiți de valoare. Aceștia vor avea nevoie de droguri și jocuri pe calculator pentru a face față situației.

Într-un alt interviu, Harari a discutat despre ceea ce Schwab numește A patra revoluție industrială (a se citi: transumanism), observând că acum învățăm să „producem trupuri și conștiințe” (adică trupuri augmentate și minți conștiințe conectate la cloud și la inteligența artificială) și că una dintre cele mai mari provocări cu care ne vom confrunta va fi ce să facem cu toți oamenii care în acest proces vor deveni inutili.

Cum vor găsi oamenii neaugmentați un sens în viață, când ei sunt practic „inutili, fără sens”? Cum își vor petrece timpul atunci când nu vor avea nimic de făcut, nu vor avea posibilitatea de a avansa într-un fel de profesie? Presupunea lui este că răspunsul va fi „o combinație de droguri și jocuri pe calculator”. Decideți dvs. dacă aceasta este o viziune a utopiei sau a iadului pe pământ.

Nimic nu va mai fi confidențial – nici măcar funcțiile trupului uman

Planul WEF pentru IoB include chiar și biosenzori care măsoară și monitorizează funcțiile biologice și stările emoționale. Deja, Pentagonul SUA și Profusa Inc. au colaborat la dezvoltarea unui mic biosenzor implantabil care detectează bolile prin urmărirea reacțiilor chimice din interiorul trupului uman.9

De exemplu, acesta ar putea determina dacă ați fost infectat cu un virus precum SARS-CoV-2 sau virusul gripal, cu mult înainte de apariția oricăror simptome. După cum a explicat Defense One, biosenzorul este format din două părți:10

„• Una este un șir de 3 mm de hidrogel, un material a cărui rețea de lanțuri de polimeri este folosită la unele lentile de contact și la alte implanturi. Introdus sub piele cu o seringă, șirul include o moleculă special proiectată care trimite un semnal fluorescent în afara trupului atunci când organismul începe să lupte împotriva unei infecții.

• Cealaltă parte este o componentă electronică atașată la piele. Aceasta trimite lumină prin piele, detectează semnalul fluorescent și generează un alt semnal pe care purtătorul îl poate trimite unui medic, unei pagini de internet etc. Este ca un fel de laborator de analiză a sângelui sub piele, care poate capta răspunsul organismului la boală înainte de prezența altor simptome, cum ar fi tusea.”

În prezent, senzorul permite examinarea de la distanță a funcțiilor biologice prin intermediul conectivității smartfone-ului, iar Profusa este susținută de Google, cea mai mare companie de exploatare a datelor din lume.

Știind aceasta, este greu de imaginat că datele tale biologice nu vor fi folosite pentru a crește profiturile Google și pentru a spori controlul guvernamental. Deși Profusa se aștepta să primească aprobarea din partea Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA în 2021, se pare că nu a primit-o încă.

Alte dispozitive de monitorizare și urmărire în curs de realizare

O altă invenție care este pregătită să monitorizeze sănătatea oamenilor este reprezentată de rețele biocompatibile din apropierea infraroșului, de ace microscopice cu puncte cuantice. După cum se explică într-un articol din 2019 din Science Translational Medicine,11 acest nou sistem de administrare a vaccinurilor este capabil să „livreze modele de microparticule care emit pe piele lumină în infraroșu apropiat”, care pot fi apoi „vizualizate cu ajutorul unor smartphone-uri modificate”. Pe scurt, ar putea servi ca un tatuaj invizibil al cuiva, care să îndeplinească funcția carnetului său de vaccinare.

Bill Gates a finanțat, de asemenea, dezvoltarea unui microcip pentru controlul nașterilor care poate fi pornit și oprit prin telecomandă. The National Post scrie:12

Microcipul de control al nașterii… ar putea păstra aproape două decenii o cantitate dintr-un hormon utilizat în mod obișnuit în contraceptive și ar putea elibera zilnic 30 de micrograme din acest hormon…… Fundația Bill și Melinda Gates a dat peste 4,5 milioane de dolari MicroCHIPS, Inc., pentru dezvoltarea unui sistem personal care să permită femeilor să-și controleze fertilitatea.

În noiembrie 2019, Daré Bioscience, o companie biofarmaceutică cu sediul în San Diego, a anunțat13 că a ajuns la un acord pentru achiziționarea MicroCHIPS Biotech și va adăuga microcipul pentru controlul nașterii în portofoliul său. Interesant este că în 2014, MicroCHIPS părea încrezătoare că va reuși să lanseze produsul pe piață în 2018, însă, de la începutul anului 2022, acesta este încă în curs de dezvoltare.

Urmează monedele digitale programabile

Țări din întreaga lume lucrează în prezent la un sistem de monedă digitală a băncii centrale (CBDC), o monedă fiduciară în formă digitală care poate fi programată astfel încât banii să poată fi cheltuiți numai pe anumite produse sau în anumite locuri, după cum dorește emitentul.

În videoclipul de mai sus, WhatsHerFace comentează anunțul făcut de Canada în 2021 cu privire la planul său pentru o CBDC care va fi universal accesibilă, chiar dacă nu aveți un cont bancar sau un telefon mobil. Ce fel de dispozitiv ar putea îndeplini aceasta? Un microcip implantat, bineînțeles, care să aibă pe el identitatea ta digitală și portofelul tău digital.

În 2007, omul de afaceri american și producătorul de film Aaron Russo a declarat pentru Infowars că scopul Noii Ordini Mondiale este de a crea „un guvern mondial unic, și o lume în care toți oamenii au un cip RFID implantat în trupul lor, iar toți banii vor fi conținuți în aceste cipuri”.

Nu vor mai exista bani lichizi, iar această informație mi-a fost dată direct de Rockefeller însuși”, a spus Russo. „Așadar, ei vor putea extrage toți banii pe care îi vor, oricând vor dori. Ei vor spune: «Ne datorezi suma asta în taxe» și pur și simplu îți vor scoate banii din cip. Control total. Și ….… dacă protestezi împotriva a ceea ce fac ei, îți închid cipul și nu mai ai nimic……. Este un control total asupra oamenilor.

După cum probabil vă amintiți, guvernul canadian a închis conturile bancare ale participanților la protestul transportatorilor rutieri împotriva mandatelor de vaccinare, și chiar și ale celor care au donat doar 25 de dolari pentru protest.

Platformele de crowdfunding vor fi acum mai strict reglementate, iar guvernul lansează, de asemenea, o revizuire legislativă privind criptomonedele. Imaginați-vă doar controlul pe care l-ar fi avut guvernul canadian cu un CBDC programabil. Ar fi putut împiedica donațiile să aibă loc și ar fi putut închide contul oricui ar fi dorit să dea câțiva dolari mișcării pentru libertate.

Un plan atent elaborat pentru dominația lumii

Toate acestea se petrec în același timp în care Organizația Mondială a Sănătății, un alt bastion tehnocrat al statului profund, construiește un sistem global de pașapoarte de vaccinare.15 Odată ce CBDC-urile și sistemul global de pașapoarte de vaccinare vor fi funcționale, nu va trece mult timp până când vor fi combinate într-unul singur microcip implantabil.

Putem prezice aceasta deoarece ei ne-au spus că acesta este planul. Este suficient să vă uitați pe site-ul WEF în descrierile despre Marea resetare16 și cea de-a patra revoluție industrială.17

Citiți cartea albă a Fundației Rockefeller din aprilie 202018, „Planul național de acțiune pentru testarea covid-19 ‒ Pași strategici pentru redeschiderea locurilor noastre de muncă și a comunităților noastre”, care detaliază direcția controlului social prin punerea în aplicare a măsurilor permanente de urmărire și localizare a covid-19.

Cercetați Alianța ID2020,19 un parteneriat public-privat fondat de GAVI al lui Bill Gates, The Vaccine Alliance, Fundația Rockefeller, Microsoft, Accenture și Ideo.org.20 Printre membrii alianței se numără Fundația Learning Economy,21 fondată de Organizația Națiunilor Unite în 2018,22 Facebook, Mastercard, ShareRing, Simprints și alții.23

ID2020 a început ca un program de identitate digitală pentru Bangladesh și, de atunci, s-a extins pentru a include „implementarea tehnologiilor digitale care se leagă de viziunea Fundației [Learning Economy] privind o lume în care cursanții își pot cartografia progresul educațional pentru a-și atinge obiectivele academice, de angajare și de viață.”24

În cele din urmă, totul va fi conectat la un singur dispozitiv implantabil. În momentul de față, nu se știe dacă un pașaport de vaccinare sau o platformă de identitate digitală se va afla la baza a ceea ce va urma, dar ceea ce este sigur este că, indiferent cum se va numi, va include identitatea digitală, statusul de vaccinare și alte date de sănătate, precum și CBDC programabile.

La rândul său, identitatea dumneavoastră digitală va include tot ceea ce se poate ști despre dumneavoastră prin intermediul supravegherii prin intermediul biosenzorilor implantați, al computerului, al smartphone-ului, al GPS-ului, al rețelelor de comunicare virtuală, al căutărilor online, al achizițiilor și al obiceiurilor de cheltuieli. Imaginați-vă că o inteligență artificială ascultă, urmărește și notează fiecare mișcare pe care o faceți și fiecare bătaie a inimii, iar algoritmii decid ce puteți și ce nu puteți face pe baza comportamentului, a exprimării, a contactelor sociale și a opiniilor personale.

Adăugați la aceasta tehnologiile care vă pot modifica comportamentul și starea emoțională cu sau fără știrea dvs., ceea ce descrie documentul de informare al WEF pentru 2020 privind IoB.25 Poate că sună a science fiction, dar asta este ceea ce intenționează să facă. Fiecare nouă tehnologie, fiecare nouă oportunitate de supraveghere pe care o aduc în față este pentru a promova acest scop.

Timp de decenii, am adoptat tehnologiile cu gândul la confort și/sau siguranță. Întotdeauna ne-au atras în acest mod. Dar vom pierde tot ceea ce merită să trăim dacă vom continua pe această cale fără a avea la dispoziție garanții infailibile de confidențialitate și drepturi de autonomie personală.

Note:

1, 25 WEF, Shaping the Future of the Internet of Bodies, July 2020
2, 3 BBC April 11, 2022
4 PBS January 30, 2019
5 New York Post August 3, 2017
6 Center for Immigration Studies June 19, 2009
7 Privacy Bee How Much Does Identity Theft Cost?
8 CNN November 26, 2019
9, 10 Defense One March 3, 2020
11 Science Translational Medicine December 18, 2019; 11(523)
12 National Post January 24, 2015
13 Xconomy.com November 15, 2019
14 Reclaim the Net April 9, 2022
15 The Counter Signal April 11, 2022
16 WEF Great Reset
17 WEF Fourth Industrial Revolution
18 The Rockefeller Foundation, National COVID-19 Testing Action Plan — Strategic Steps to Reopen Our Workplaces and Our Communities, April 21, 2020 (PDF)
19 Biometric Update September 20, 2019
20 ID2020 Founding Partners
21, 22 Gavi.org, Bill and Melinda Gates Foundation
23 ID2020 General Partners
24 Biometric Update August 5, 2021

Citiți și:
Ce este internetul trupurilor umane și cum urmează să schimbe lumea noastră?
Un sistem de marcare bazat pe ADN ar putea înlocui codurile de bare (Studiu)

 

yogaesoteric
15 iulie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More