În apariţia stãrilor de exaltare se constatã o hiperactivitate a tiroidei

Putem îmbogaţi cu multe relatari aceasta lista a semnelor care dovedesc o hiperactivitate a tiroidei în momentul apariţiei starilor de exaltare produse de iubirea divina. Okkles vorbeşte printre altele de intoleranţa la hidraţii de carbon. Marturii despre acest aspect sunt rare la misticii din trecut, deoarece zaharul de exemplu, era un element interzis în asceza creştina riguroasa de atunci. Dar, iata ca un raport medical care a fost realizat la mijlocul secolului trecut de catre medicul Dei Cloche despre celebra stigmatizata Domenica Lazzari spune ca, într-o zi, aceasta a cedat insistenţelor medicului care studia postul negru în care sfânta era de mult timp şi a luat o bucaţica mica de zahar. La aproximativ 20 de minute dupa aceea ea a avut o criza foarte puternica de vomismente şi spasme atât de violente, încât stigmatizata dadea impresia ca se va sufoca.


Alte simptome despre care deja am vorbit sunt palpitaţii şi tahicardie. Okkles semnaleaza multe cazuri de hipertiroidie în care pulsul atinge 160 batai pe minut! Unul dintre semnele cele mai remarcabile ale hipertiroidiei,  care se poate descifra numai la autopsie, este dilatarea inimii, fapt care este consemnat şi la procesele-verbale ale autopsiei unui numar remarcabil de mistici, cum ar fi Sfântul Filip din Neri. La sfânta Caterina din Genes s-a putut vedea, chiar deplasarea coastelor care parea a fi rezultatul hipertrofiei organelor.


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More