În atenția părinților – Medicul Oana Mihaela Secară avertizează: „Nu există niciun argument pentru vaccinarea în masă a copiilor…”

„… Nu poți administra la copii un vaccin care nu a fost testat timp de cel puțin 5 ani”

Deși este cunoscut faptul că virusul covid practic nu îi afectează decât pe bătrâni și pe cei cu comorbidități, într-un procent foarte mic, de altfel, în România s-a demarat o campanie în forţă de vaccinare a copiilor.

Rata de vindecare pentru copii a fost calculată la peste 99,99%, certifică publicația britanică The Telegraph.

Oana Mihaela Secară

Deputatul PSD Alexandru Rafila, ca și în cazul propagandei false anterioare, susține fără absolut nicio acoperire științifică aberațiile că „Eficacitatea vaccinului este chiar mai mare în cazul copiilor decât în cazul adulților, că se apropie de sută la sută, că nu sunt reacții adverse, că vaccinul este sigur pentru copii”. Aceasta în contextul în care presa americană deja a relatat despre decesul a doi copii testați cu serurile experimentale.

Imberbul Valeriu Gheorghiță susține şi el, fără o minimă decență profesională, siguranţa serurilor experimentale: „Este cât se poate de clar că este un vaccin sigur și eficient, inclusiv la grupa de vârstă 12-15 ani”.

Cunoscuta doamnă doctor Oana Mihaela Secară, medic primar al Spitalului Municipal „Sfântul Ierarh dr. Luca ” Onești (suport covid) și Președinte al CA al Spitalului Județean de Urgență Bacău, a fost intervievată de ActiveNews pentru a ne lămuri.

Într-un comentariu pentru ziarul Național, doamna doctor deja a afirmat că „Nu există niciun argument pentru vaccinarea în masă a copiilor.” „Nu are sens să vaccinăm în masă copiii cu un vaccin pe care nu l-am testat suficient, pentru că în fața lor sunt 70-80 de ani de viață”, a declarat medicul specialist.

În exclusivitate pentru ActiveNews, doamna doctor a declarat pe această temă:

Nu poți administra la copii un vaccin care nu a fost testat timp de cel puțin 5 ani de zile, dacă nu mai mult. De ce? Pentru că ei au în fața lor mulți ani de viață pe care nimeni nu ar dori ca ei să îi trăiască în condițiile unei boli autoimune, neurodegenerative sau în condițiile unei imunodeficiențe.

Acești copii nu vor face niciodată forme grave de coronavirus. De ce să ne temem pentru ei? De ce să ne grăbim? Acești copii, fie vaccinați , fie nevaccinați, vor face boala și o vor transmite (sau vor fi vectori asimptomatici), dacă nu s-au imunizat cumva în prealabil pe cale naturală. Mai devreme sau mai târziu se va petrece.

Adică vaccinarea lor în masă nu va contribui la oprirea transmiterii. În schimb ne asumăm niște riscuri care nu merită. Ei nu vor proteja pe nimeni, iar pentru ei înșiși nu au nevoie de protecție, fiindcă ei nu fac decât forme ușoare, oricum, sau asimptomatice. De ce să nu testăm îndelung un vaccin înainte de a-l administra la copii, sau la tinerii până în 30 de ani?

Sunt copiii noștri, tinerii noștri… De ce ar plăti un preț care ar putea fi prea mare în raport cu beneficiile?”, subliniază doamna doctor Secară.

Recent scriitoarea britanică Molly Kingsley, editorialistă The Telegraph și fondatoarea organizației pentru apărarea sănătății copiilor „NoiPentruEi” – UsForThem –, a scris la rândul ei un comentariu cu privire la acest subiect grav, intitulat „Copiii sănătoși nu au nevoie de injectare”, în care subliniază că rata de vindecare pentru copii a fost calculată la peste 99,99%.

În ce privește siguranța vaccinului pentru copii, autoarea afirmă: „Pur și simplu nu putem fi 100% siguri. Studiul clinic cu vaccin Pfizer a inclus un grup de doar 2.260 de copii, despre care știm că este puțin probabil să fie suficient de mare pentru a depista unele efecte secundare rare.

Știm deja că, în câteva cazuri, vaccinul a făcut rău. Sunt evenimente excepționale și majoritatea adulților de toate vârstele ar face vaccinul, calculând că beneficiile depășesc riscul. Dar ecuația în cazul copiilor este diferită.”

Recrutarea copiilor în studiile clinice este, în acest stadiu, neetică în temeiul Convenției privind drepturile omului și biomedicină – care prevede în mod clar că, în cazul în care nu există un beneficiu direct pentru persoană, consimțământul poate fi dat numai în circumstanțe excepționale și, mai important, în cazul în care cercetarea implică doar un risc minim”, mai afirmă aceasta.

Apoi, există o întreagă serie de probleme sociale de luat în considerare. Ar fi copiii vaccinați tratați diferit față de copiii nevaccinați – de exemplu, privind accesul la facilități? Sau la școală? Sau când li se acordă scutiri de la alte măsuri covid – măști, teste, izolare? Cel mai important – cum și unde se va sfârși aceasta: cât de des le vom cere copiilor să-i protejeze pe adulți?”, conchide autoarea.

Părinții români au datoria să-și protejeze copiii de aceste experimente cu rezultate necunoscute.

Citiți și:
Criminalii din România îi depășesc pe cei de la OMS. Gheorghiță vrea vaccinarea copiilor de la 6 luni în sus
Artista Sanda Ladoși, mesaj puternic împotriva vaccinării copiilor: „Seamănă mai mult a otrăvire; fără garanții, fără responsabilizarea cuiva”
Argumente raţionale în sprijinul dreptului părinţilor de a refuza vaccinarea copiilor

yogaesoteric
24
iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More