Fundația Gates investește în instalații care transformă fecalele în apă de băut. Bill Gates însuși a băut un pahar de astfel de apă și o consideră delicioasă

Bill Gates vrea să schimbe lumea. Nu se mulțumește cu dorința de a vaccina cât mai mulți oameni, de a bloca razele Soarelui pentru a stopa încălzirea globală sau ca de a produce carne artificială.

Fondatorul Microsoft a finanțat şi un proiect prin care fecalele umane sunt transformate în apă, zice el, de băut.

În 2015, Bill Gates a fost să viziteze mașinăria care transformă reziduurile umane în apă, electricitate și un pic de cenușă. Conform miliardarului, această mini-fabrică este parte a eforturilor Fundației Gates de a îmbunătăți sistemele sanitare din țări sărace.

M-am uitat la mormanele de fecale care urcau pe banda transportoare și cădeau într-un coș mare. Au început să circule prin mașină, au fost fierte și tratate. Câteva minute mai târziu am gustat rezultatul final: un pahar de apă potabilă delicioasă”, a scris Gates pe blogul său.

Apa avea un gust la fel de bun ca oricare dintre cele pe care le-am băut dintr-o sticlă cumpărată. Și după ce am studiat ingineria din spatele ei, aș bea-o cu bucurie în fiecare zi. Este atât de sigură”, a continuat miliardarul.

Fondatorul Microsoft spune că transformarea fecalelor în apă și electricitate este necesară pentru că țările sărace nu-și pot permite infrastructura toaletelor din lumea civilizată, așa că, „acum câțiva ani fundația noastră a lansat un apel pentru o soluție”.

Instalația se numește Omniprocesor și în acesta se usucă reziduurile omenești, în timp ce vaporii sunt separați din „produs”. Resturile uscate se ard și produc electricitate, iar vaporii se transformă în apă, a explicat Peter Janicki, cel care a proiectat această mini-fabrică.

La acel moment, Omniprocesorul era testat în Senegal. Viitoarea generație a Omniprocesorului este proiectată să prelucreze fecalele de la 100.000 de oameni, obținându-se 86.000 de litri de apă pe zi și 250 kw de electricitate. Totul este finanțat de Fundația Gates.

Miliardarul se gândește deja la piața din India, unde ar fi mulți investitori dispuși să cumpere proiectul, știut fiind faptul că acolo se găsesc fecale din belșug. Indienii nu se sfiesc să-și facă nevoile chiar și pe străzi.

Citiți și:
Bill Gates cu o nouă demență: inventează un CIP RFID pentru controlul nașterilor
Bill Gates, vaccinări, microcipuri şi brevet cu numărul 060606
Un tribunal din Peru îi acuză pe Bill Gates, Soros şi Rockefeller că au creat covid-19

yogaesoteric
24 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More