Încă o cauză | Nurofenul ar conține o substanță ce provoacă AVC: Au apărut de două ori mai multe afecțiuni grave în ultima perioadă

Mai multe medicamente, printre care se numără și Sudafed și Nurofen, ar putea avea efecte secundare îngrijorătoare, iar autoritățile din Marea Britanie se gândesc să le scoată de pe piață sau să le elibereze pe bază de prescripție medicală, conform România TV.

Experții în sănătate sunt îngrijorați de substanța periculoasă pe care o conține Nurofenul și care poate provoca accident vascular cerebral.

Aceștia și-au exprimat îngrijorarea și au precizat că medicamentele conțin o substanță care poate avea efecte secundare rare, chiar mortale. Substanța este pseudoefedrina.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) efectuează, de asemenea, o anchetă, iar dacă rezultatele vor arăta un risc crescut, restricția se va impune în tot blocul comunitar, inclusiv în România.

Pseudoefedrina este un decongestionant care se găsește în zeci de medicamente care se eliberează fără prescripție medicală (OTC).

Așadar, atât Sudafed, cât și Nurofen ar putea fi retrase de pe rafturi din cauza legăturilor cu tulburările cerebrale rare. În momentul de față Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate (MHRA) analizează dovezile pentru a decide dacă e necesar ca regulile de vânzare a medicamentelor să fie modificate.

De ce a crescut îngrijorarea

Motivele pentru care a crescut îngrijorarea sunt date de rapoartele privind pacienții care au suferit de două ori mai multe afecțiuni grave, iar acestea ar fi asociate cu medicamentele care conțin pseudoefedrină. Afecțiunile pot să provoace accidente vasculare cerebrale.

The Pharmaceutical Journal, care a publicat prima dată știrea, a afirmat că urmează să se decidă „dacă autorizațiile de introducere pe piață pentru medicamentele care conțin pseudoefedrină este necesar să se modifice”.

Ancheta proprie a EMA a venit ca urmare a „preocupărilor legate de riscul de sindrom de encefalopatie posterioară reversibilă (PRES) și de sindrom de vasoconstricție cerebrală reversibilă (RCVS)”.

EMA urmează să stabilească „dacă autorizațiile de introducere pe piață pentru medicamentele care conțin pseudoefedrină este necesar să fie menținute, modificate, suspendate sau retrase în întreaga UE”.

Precizăm că în ultimii doi ani, pe lângă desele cauzate de infarct, a existat și o creștere a numărului de accidente vasculare cerebrale. Chiar dacă multe dintre persoanele care au suferit sunt vaccinate, autoritățile refuză să facă o corelație între cazuri și ser. Totuși, CDC și FDA au confirmat recent că există o potențială legătură între AVC și vaccin.

Reamintim că mai există un studiu care spune că această creștere s-ar datora inclusiv sucurilor naturale, din fructe.

Citiți și:
Un copil de 9 ani, fără afecțiuni preexistente, a murit la 2 săptămâni după vaccinul Pfizer – ce dezvăluie datele VAERS
Maddie, în vârstă de 12 ani, s-a oferit voluntar pentru studiul clinic al vaccinului Pfizer… Acum, vătămările ei devastatoare sunt cenzurate și ignorate de FDA…
28 de cauze pentru care poți avea un atac de cord, potrivit „științei”

 

yogaesoteric
9 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More