Ingineria socială – Manipularea științifică a maselor în vremea pandemiei

Analizând situația la rece, dincolo de cifrele măsluite și de isteria propagată de mass-media, este dificil de înțeles motivul pentru care imensa majoritate a populației mondiale a fost convinsă de existența unui pandemii ucigătoare și a acceptat în mod supus limitările libertății personale care, în alte vremuri, ar fi dus la revoluție și baricade pe străzi.

Și mai de neînțeles decât absența unei reacții sociale și politice adevărate și adecvate este incapacitatea de a vedea realitatea în toate evidențele sale brute.

Acest fapt se datorează acțiunii științifice de manipulare a maselor care a condus inevitabil la fenomenul pe care psihologia socială îl numește „disonanță cognitivă”, adică tensiunea sau disconfortul pe care îl simțim în fața a două idei diametral opuse și incompatibile. Această opoziție creează o stare de cvasi hipnoză, mai ales atunci când este repetată pe ecrane.

Psihologul și sociologul Leon Festinger a demonstrat că incongruența psihologică generată de acest disconfort major, care este disonanța cognitivă, ne conduce la elaborarea a trei moduri de convingeri false și anume: schimbarea atitudinii, schimbarea contextului și schimbarea comportamentului. Raționalitatea, realitatea clară este astfel anulată pentru a face loc virtualului, imaginarului, „disonanței cognitive” și acceptării absurdului.

Această criză servește astfel la crearea condițiilor necesare pentru a face Marea Resetare inevitabilă, adică trecerea de la o lume bazată pe civilizația și creștinismul greco-roman la o lume fără suflet, fără rădăcini, fără idealuri.

În practică, trecerea de la „Împărăția lui Hristos” la „Împărăția lui Antihrist”, de la o societate virtuoasă care îi pedepsește pe cei răi la societatea atee și rea, care pedepsește binele. Acea idee de „egalitate” care ne-a fost insuflată mai devreme, de revoluția franceză, a fost folosită insidios pentru a echivala binele și răul, frumosul și urâtul, adevărul și minciuna, sub pretextul recunoașterii libertății de exprimare; astăzi ea servește la promovarea răului, a nedreptății și a ceea ce este greșit și fals, ba chiar a le face obligatorii, pentru a delegitimiza și interzice bunătatea, dreptatea, adevărul și frumusețea, chiar și ceea ce numeam până ieri normalul.

Este stringent necesar să înțelegem că dacă asistăm pasivi la schimbările în curs, permitem ideologiei globaliste să impună cele mai abjecte forme de existență. O înțelegere clară a ceea ce se dorește pe ascuns este necesară, pentru a nu ne lăsa duși de nas.

Ingineria socială chiar există și încă de o bună bucată de vreme și ea este experimentată pe noi toți fără să ne dăm seama, fără consimțământul nimănui și fără să fim avertizați de nimeni. Există foarte puțini oameni care urmăresc și explică acest instrument de dominare și control. Unul dintre ei este francezul Lucien Cerise, a cărui carte Neuro-pirații, Reflecții despre ingineria socială a fost tradusă și în limba română.

În vremurile pe care le trăim cunoașterea nu mai este opțională. Cine își face iluzii că poate fi ignorant și liber, își imaginează ceva ce nu a existat și nici nu va exista vreodată.

Citiți și:
Cultul covidian creat prin metode clasice de manipulare și control al conștiinței
10 aspecte pe care le-am învățat în timpul loviturii de stat covid
Manipularea în sfera conștiinței: Edward Bernays și relațiile publice

 

yogaesoteric
28 ianuarie 2022

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More