Institutul German DIMR afirmă că vaccinarea obligatorie este în concordanță cu drepturile omului: Dacă există o variantă contagioasă, obligativitatea imunizării, ca ultim recurs, e admisibilă

Introducerea obligativității generalizate de vaccinare împotriva covid-19 este justificabilă dacă situația epidemiologică o cere și doar dacă au fost epuizați toți pașii necesari pentru a facilita accesul la imunizare în mod voluntar, a anunțat Institutului German pentru Drepturile Omului (DIMR), citat de EFE.

Dacă în momentul luării deciziei au fost realizați acești pași și continuă să existe o variantă puternic contagioasă a coronavirusului, atunci obligativitatea vaccinării, ca ultim recurs, este admisibilă din punct de vedere al drepturilor omului”, a declarat Beate Rudolf, directoarea DIMR.

Într-o conferință de presă organizată în luna decembrie pentru a prezenta cel de-al șaselea raport privind situația drepturilor omului în Germania în perioada 1 iulie 2020 – 30 iunie 2021, directoarea DIMR a subliniat importanța ca, înainte de orice obligativitate, să fie facilitat la maximum accesul la vaccinare din proprie voință.

Mai puține îndoieli suscită obligativitatea de vaccinare a angajaților din centrele medicale și stabilimentele pentru vârstnici, unde această măsură este „corectă” și „justificată”, deoarece este vorba despre „protejarea unor persoane deosebit de vulnerabile”, a precizat ea.

Pe de altă parte, potrivit lui Beate Rudolf, statutul de „nevaccinat” al unei persoane nu poate fi un criteriu pentru a i se refuza internarea la terapie intensivă, chiar și în condiții de suprasaturare a acestor secții medicale. „Toată lumea este normal să aibă acces la îngrijire medicală la ATI”, a spus ea.

Beate Rudolf s-a referit şi la acordarea de îngrijiri copiilor și adolescenților în perioada de pandemie, având în vedere că statul german nu i-a considerat drept „persoane cu drepturi depline care este necesar să fie ascultate, ci mai degrabă promotori ai pandemiei”.

Nu au fost luați în seamă, nu au fost ascultați și nu li s-a acordat dreptul de a participa la deciziile politice”, a criticat directoarea DIMR, referindu-se mai ales la decizia Germaniei de a închide școlile și grădinițele.

Citiți și:
Avocatul Poporului: În pandemie s-au încălcat așa de mult drepturile omului, încât este foarte greu să mai revenim la normalitate
Vaccinările forțate încalcă declarația UNESCO privind bioetica și drepturile omului

yogaesoteric
19 aprilie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More