Răsturnarea lui Macron poate da semnalul unei ofensive Suveraniste împotriva Marii Resetări. Interviu acordat de Steve Bannon revistei Le Parisien

Considerat omul care l-a făcut președinte pe Donald Trump, strategul politic Steve Bannon este una dintre cele mai interesante figuri ale dreptei conservatoare americane.

Interesat foarte mult de realitățile politice din Europa, Bannon este teoreticianul ideii unui val populist în Occident capabil să măture de la putere elitele globaliste și să pună stavilă devastatorului curent progresist.

Aflat în vizită în Franța, cu puțin timp înainte de a fi inculpat pentru „ultraj adus Congresului”, din cauza refuzului său de a depune mărturie în ancheta privind evenimentele din 6 ianuarie, strategul a oferit un interviu cotidianului Le Parisien. Evident, întrebările s-au concentrat mai ales pe șansele răsturnării de la putere ale lui Emmanuel Macron în alegerile prezidențiale din această lună și înlocuirea sa cu un exponent al dreptei naționale.

Un exponent redutabil al dreptei, care o depășește în intransigență pe Marine Le Pen, este Eric Zemmour.

Iată câteva idei ale lui Bannon despre Eric Zemmour.

L-am ascultat, am citit extrase din cărțile sale care mi-au fost traduse. Este un fenomen interesant. O spun de multă vreme: dacă Adunarea Națională (formațiunea lui Marine Le Pen) încearcă să se deplaseze spre centru, riscă să fie concurată de altcineva pe dreapta”, a comentat Bannon.

Este aceeași situație ca în cazul lui Trump, care a încercat să se adapteze în loc să construiască zidul (cu Mexicul) și să continue politicile pe care oamenii le iubeau la el. Și el (Zemmour) captează atenția presei expunându-și ideile. Merge la inimile și la conștiințele oamenilor.

Bannon consideră că tocmai puternica sa identitate culturală și poziția sa intransigentă în apărarea libertăților atrag ca un magnet:

Francezii admiră ideile de libertare și de aceea are un asemenea impact asupra tinerilor din Franța. Și el vorbește despre «Make France Great Again». Acest limbaj nu este deloc pe placul elitelor globaliste.

De altfel, Bannon intenționează să traducă și să publice în Statele Unite cartea lui Zemmour, Franța nu și-a spus ultimul cuvânt, lansată recent și care se bucură de un succes fulminant.

Există însă și o mare diferență între Zemmour și Trump: cel dintâi „este un intelectual”, spre deosebire de celălalt care este „un om de afaceri foarte inteligent”.

Prezența lui Zemmour „aduce și un intelectual” în tabăra suveranistă, în care există numeroase „persoane de acțiune”: „Trump, Bolsonaro sau Salvini.

Pe de altă parte, strategul politic american refuză să aleagă între Zemmour și Le Pen.

Eu fac parte dintre cei care apreciază virtuțile concurenței. Împreună, ei reprezintă forța motrice a alegerilor. Oamenii au uitat că Macron a câștigat alegerile prezidențiale după ce a obținut doar 24% în primul tur.

Și Bannon continuă:

Această dezbatere pe dreapta este o dezbatere și chiar o luptă de care avem nevoie. După ea vom fi mai puternici. Indiferent cine va fi câștigătorul, acesta va fi nevoie să adune oamenii împreună. (…) Nu am văzut-o încă pe Marine Le Pen dând replica, însă este bună în astfel de situații. La fel ca Trump. Scade în sondaje, însă cred că este ceva provizoriu.

Alegerile prezidențiale vor ține cu sufletul la gură lumea întreagă, este convins expertul american:

În primăvara lui 2022, lumea va sta cu ochii ațintiți pe marea dezbatere din Franța, care va fi una a Globalizării contra Suveranismului. Va fi un mare moment al istoriei politice mondiale. Alegerile din Franța vor reprezenta semnalul pentru alegerile din Ungaria și Brazilia, care, la rândul lor, vor avea un impact direct asupra alegerilor de la jumătatea mandatului din octombrie, din Statele Unite.

Credem că Franța este un laborator”, conchide strategul.

În urma primului tur de scrutin, Emmanuel Macron a obținut 27,8% din voturi, Marine Le Pen 23,1%, Éric Zemmour fiind al patrulea în preferințele electoratului, cu un procent de 7,1% voturi. În al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 24 aprilie, se vor confrunta Macron și Marine Le Pen, sondajele plasându-l în avantaj pe actualul președinte.

Citiți și:
Le Pen îi cere lui Macron «răspunsuri puternice» la «suferinţa socială»; Bannon îi compară pe protestatari cu votanţii pentru Trump şi Brexit
Steve Bannon consideră «vestele galbene» o sursă de inspiraţie pentru lumea întreagă

 

yogaesoteric
19 aprilie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More