Întâlnirea Ghidului spiritual – binecuvântarea vieţii

Prima mea întâlnire cu Ghidul spiritual a fost în vis. Îl văzusem înainte pe o scenă la Cluj la deschiderea primului an de curs, timp de câteva minute, apoi la Voineasa, susţinând o conferinţă. Nu consider că a fost realmente o întâlnire atunci, întrucât întâlnirea a avut loc abia mai târziu, după ce mi-am dat seama că trăiesc o stare de teamă şi repulsie, de neînţelegere profundă a acţiunilor sale. Am fost îngrijorat de această întorsătură pe care au luat-o lucrurile şi, citind o carte autobiografică care m-a impresionat – Viaţa lui Milarepa – am fost inspirat ca la finalizarea lecturii, preţ de câteva zile, să mă rog lui Milarepa cu toată fiinţa mea să mă ajute să îmi remediez relaţia cu Grieg şi să mă apropii sufleteşte de el, dacă el îmi este hărăzit ca Ghid spiritual.

După foarte scurt timp de la acest moment, am încheiat facultatea de medicină susţinând examenul de diplomă. Am plecat chiar a doua zi la munte, unde în prima noapte am visat că eram singur într-o sală de liceu, mă aşezasem în prima bancă şi citeam pe ascuns (fapt de neînţeles, pentru că eram singur în clasă) o carte pe care o iubeam mult şi care era cea mai importantă pentru mine. Mă întrebam ce caut în acel loc…

Atunci mi s-a părut straniu că uşa sălii s-a deschis şi a apărut un nor alb de lumină foarte intensă, strălucitoare, care nu încăpea pe uşă. Nedumerit, m-am întrebat ce este acest nor de lumină, emoţie şi fericire. Atunci norul, care parcă abia aştepta să facă asta, s-a transformat într-o fiinţă umană. Cu cât m-am uitat mai atent, am fost surprins să constat că acea fiinţă era Grieg. Am rămas un moment stupefiat. M-am întrebat în sinea mea dacă această fiinţă este chiar Grieg, moment în care mi-a vorbit şi mi-a confirmat că într-adevăr este el. Răspundea practic verbal gândurilor pe care eu le aveam în minte. Atunci m-am întrebat dacă Grieg mă cunoaşte şi ştie cine sunt. Mi-a spus în cuvinte numele meu: „Ştiu! Te numeşti F.B..”

Mi-au trebuit câteva momente să îmi stăpânesc emoţia. Grieg s-a aşezat calm lângă uşă (în ultima bancă), apoi treptat, după ce m-am mai liniştit, s-a strecurat lângă mine în prima bancă pe scaunul liber din dreapta mea şi, complice, a privit la cartea pe care eu o ţinusem ascunsă şi din care citisem până atunci şi mi-a spus: „Hai să o citim împreună!” Am intrat într-o stare de euforie atât de intensă încât m-am trezit. Era ora cinci dimineaţa. L-am avut în inimă în acea stare toată ziua, copleşit de uimire şi euforie.

Cred că aceasta a fost cu adevărat prima întâlnire din viaţa mea cu Ghidul meu spiritual, deşi mai devreme, adolescent fiind, l-am mai întâlnit o dată brusc în faţa ochilor într-un moment în care mă întrebasem cu toată puterea şi fiinţa mea de ce m-am născut eu de fapt cu adevărat în această viaţă.

Pentru mine Ghidul spiritual a dat un sens profund acestei existenţe, întâlnirea cu el fiind miracolul cel mai viu, pentru care întreaga viaţă a meritat trăită şi îndeplinită. Doresc fiecărui căutător al fericirii întâlnirea cu Ghidul său spiritual cât mai grabnic, astfel încât sensul profund al unei existenţe spirituale să-şi facă tot mai mult loc în inimă.

Florin Bebeşel, an 20, Bucureşti

*****
Trimite-ne şi tu relatări despre trăirile tale spirituale pe adresa

redactie@yogaesoteric.net

. Cele mai frumoase scrisori de la cititori vor fi publicate pe site-ul nostru, iar relatările spirituale extraordinare vor fi premiate.

Citiţi şi:

Gânduri inspiratoare cu privire la relaţia Ghid Spiritual – aspirant

Repere privind autenticitatea relaţiei cu Ghidul spiritual


yogaesoteric
20 aprilie 2012

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More