Inteligența poate fi influenţată de aciditatea armonioasă ce există în creier

 

Caroline Rae de la Spitalul John Radcliffe, Oxford şi colaboratorii săi au găsit o corelaţie între IQ (coeficientul de inteligenţă) şi pH-ul de la nivelul scoarţei cerebrale. Conform concluziilor la care au ajuns cercetătorii englezi, cu cât pH-ul cerebral este mai mare, mai alcalin (deci aciditatea mai redusă), cu atât IQ-ul, gradul de inteligență este foarte probabil să fie mai mare.

Cercetătorii au măsurat valoarea pH-ului cerebral folosind o tehnică noninvazivă (spectroscopie de rezonanţă magnetică – MRS) la 42 de băieţi cu vârsta între 6 şi 13 ani. Subiecţii au completat un test consacrat de determinare a IQ-ului (Wechsler Intelligence Scale for Children). De-a lungul unui interval de pH cuprins între 6,99 şi 7,09, coeficientul de inteligenţă a crescut mai mult de 2 ori, de la 63 la 138.

Richard Lynn, profesor emerit de psihologie de la Universitatea din Ulster, Irlanda de Nord a declarat: „Mai mulţi cercetători au demonstrat că viteza transmiterii influxului nervos se poate corela cu inteligenţa. Deci, dacă valoarea pH-ului afectează viteza transmiterii nervoase, este posibil ca pH-ul să afecteze inteligența.” El a mai afirmat că diverşii factori alimentari care influenţează IQ-ul acţionează probabil şi prin modificarea pH-ului cerebral. (New Scientist, august 1996)

Concluziile acestor oameni de ştiinţă constituie de fapt o pledoarie pentru regimul vegetarian, despre care se ştie că are un efect de alcalinizare a fluidelor organismului, contrar acţiunii acidifiante a dietei care conţine carne.
Deveniţi vegetarieni şi aveţi şanse să vă sporiţi inteligența!


Citiți și:

Yoga și alimentația

Unii cercetători în domeniul geneticii confirmă: practica yoga şi regimul vegetarian activează «enzima nemuririi»

 

yogaesoteric
13 noiembrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More