Ioan-Aurel Pop: Omenirea nu are nevoie de roboți! Esența umană este gândirea proprie, independentă și posibilitatea de a lua decizii inteligente

Președintele Academiei Române, profesorul Ioan-Aurel Pop, atrage atenția că tendința de a renunța la învățătură, considerând că toate noțiunile de care avem nevoie în viață sunt depozitate în memoria calculatoarelor, este o greșeală fatală, în urma căreia riscăm să ne pierdem esența umană.

Omenirea nu are nevoie de roboți, ci de oameni cu sentimente, capabili să facă alegeri în viață”, subliniază acad. Ioan Aurel Pop, într-un interviu difuzat de Trinitas TV.

Astăzi nu mai punem baza necesară pe învățătură, gândindu-ne greșit că toate noțiunile de care avem nevoie în viață ca să putem trăi sunt depozitate în memoria calculatoarelor.

Fiind acolo, noi avem siguranța că ele nu vor dispărea niciodată, și apăsând câteva butoane dăm de toate informațiile de care avem nevoie. Prin urmare, capul nostru ar fi cazul să rămână gol de conținut și să ne trăim viața ușor, fără niciun efort.

O greșeală fatală! Învățătura este secretul inteligenței. Un om inteligent e acela care are în cap acumulate foarte multe cunoștințe, pe care le poate pune în diferite ecuații, poate jongla cu ele și pe baza aceasta poate lua decizii. Pentru ca învățătura să se desfășoare bine e nevoie, în primul rând, de oameni care știu să predea bine, din suflet.

Apoi, învățătura are nevoie de fixare și pentru fixare este necesară repetiția. Unii cred că dacă repetăm, ne prostim. Nu! Repetiția e mama învățăturii! Deci este nevoie de fixare și de recapitulare. Aceste aspecte astăzi în școli nu se mai fac aproape deloc, pe motiv că sunt depășite de istorie. Este complet fals!

Omenirea nu are nevoie de roboți! Omenirea, ca să rămână omenire, are nevoie de oameni cu sentimente. Oamenii cu sentimente sunt cei care pot face alegeri în viață. Dacă mașinile ne fac alegerile în viață, dacă ne bazăm doar pe calculatoare, ne pierdem esența umană. Esența umană este gândirea proprie, independentă și posibilitatea de a lua decizii inteligente”, a spus istoricul Ioan-Aurel Pop.

Citiți și:
Dr. Joseph Mercola: Se apropie dictatura digitală. O putem împiedica?
Se schimbă piaţa muncii. Bill Gates a arătat cum va fi angajatul viitorului
25% dintre noi vor petrece cel puţin o oră pe zi în Metavers. Companiile vor putea urmări expresiile faciale și tensiunea arterială a angajaților

 

yogaesoteric
9 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More