Ioana d’Arc, prezentată ca persoană non-binară, nici femeie, nici bărbat. Premiera spectacolului a avut loc la Londra, în regia unei românce

Recent, la teatrul londonez Shakespeare Globe a avut loc premiera unui spectacol în care eroina franceză Ioana d’Arc este prezentată ca personaj non-binar, nici femeie, nici bărbat.

Piesa intitulată „I, Joan” este regizată de românca Ilinca Radulian.

Producția o prezintă pe eroina franceză ca un personaj „queer”, non-binar, care nu se identifică nici ca femeie, nici ca bărbat. Spectacolul a atras numeroase critici, mai ales din partea asociațiilor religioase, Ioana d’Arc fiind o sfântă catolică.

Spectacolul o are în rolul principal pe Isobel Thom, care se identifică tot ca persoană non-binară.

Una dintre cele mai influente păreri pe această temă a fost emisă de J.K. Rowling, autoarea cărților Harry Potter, care a criticat spectacolul, spunând că schimbarea Ioanei d’Arc este „o insultă dăunătoare”.

În replică, conducerea teatrului susţine că piesa va „oferi posibilitatea unui alt punct de vedere”.

Istoria a oferit nenumărate şi minunate exemple despre Ioana portretizată drept femeie. Această producţie nu face decât să ofere posibilitatea unui alt punct de vedere. Acesta este rolul teatrului: de a pune pur şi simplu întrebarea «Dar dacă…….?»”, a declarat Michelle Terry, directoare artistică a teatrului.

Un comunicat publicat pe site-ul teatrului afirmă că instituţia s-a „angajat să devină o organizaţie incluzivă şi diversă”, dispusă să facă o „schimbare necesară”.

Piesa „I, Joan” se joacă în perioada 25 august – 22 octombrie, la Londra.

Citiți și:
UE va impune ideologia LGBT chiar trecând cu bocancii peste democrație
Judecătoarea Adriana Stoicescu după ce a fost suspendată pe Facebook: „Libertatea de exprimare nu se reduce la a proslăvi BLM și LGBT, chiar dacă așa credeți”
Despre sacrilegiile unor descreierați din SUA care au luat-o razna și se cred mari artiști

 

yogaesoteric
24 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More