Joe Biden anulează decizia lui Trump și forțează spitalele să ofere proceduri de schimbare de sex

Administrația Biden a solicitat spitalelor să efectueze proceduri de schimbare a sexului și să ofere servicii medicale transgender. În caz de refuz, unitățile medicale se vor confrunta cu procese anti-discriminare. Se restabilește astfel o decizie din epoca Obama, care fusese anulată de președintele Donald Trump.

Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane (HHS) a anunțat că Oficiul său pentru Drepturi Civile va interpreta și va pune în aplicare legile care interzic discriminarea bazată pe sex pentru a include orientarea sexuală și identitatea de gen, în conformitate cu recenta decizie a Curții Supreme.

Curtea Supremă a arătat clar că oamenii au dreptul de a nu fi discriminați pe bază de sex și de a beneficia de un tratament egal, în conformitate cu legea, indiferent de identitatea lor de gen sau de orientarea sexuală. De aceea, HHS a anunțat că va acționa pe baza rapoartelor conexe de discriminare”, a declarat secretarul HHS Xavier Becerra. „Teama de discriminare poate determina persoanele să renunțe la îngrijiri, cu consecințe nefaste grave asupra sănătății. Este poziția Departamentului Sănătății și Serviciilor Umane că toată lumea – inclusiv persoanele LGBTQ – ar trebui să poată accesa asistența medicală, fără discriminare sau interferență, punct.

Regula stabilită de Trump

Administrația Trump a acționat pentru a proteja drepturile de conștiință ale profesioniștilor din domeniul medical care se opun procedurilor transgender sau avort, interpretând „sexul” în sensul biologic. Politica lui Trump a reprezentat o inversare a unei reguli din epoca Obama, care a catalogat persoanele gay și transgender drept clase protejate. Un judecător federal a blocat regula Trump de la intrarea în vigoare, însă administrația Trump a susținut că, deoarece legea privind îngrijirea sănătății este o chestiune separată de legea privind discriminarea în muncă, avea încă puterea de a defini „sexul” ca sex biologic în chestiuni legate de sănătate.

Acum, regula Trump a dispărut oficial, iar cea din epoca Obama a fost restabilită de președintele Joe Biden. Spitalele, clinicile și alți furnizori medicali sunt din nou supuși sancțiunilor guvernamentale dacă refuză intervențiile chirurgicale pentru schimbarea sexului, cum ar fi histerectomiile sau tratamentele hormonale pentru persoanele care se identifică ca transgender.

Misiunea departamentului nostru este de a spori sănătatea și bunăstarea tuturor americanilor, indiferent de identitatea lor de gen sau de orientarea sexuală. Toți oamenii au nevoie de acces la serviciile de asistență medicală pentru a repara un os rupt, pentru a-și proteja sănătatea inimii și pentru a depista cancerul”, a spus dr. Rachel Levine, prima persoană transgender care devenit ministru adjunct al Sănătății. „Nimeni nu ar trebui să fie discriminat atunci când caută servicii medicale.

Criticile conservatorilor

Reacționând la anunț, grupurile social-conservatoare au avertizat că spitalele și profesioniștii din domeniul medical ar putea fi forțați să ofere proceduri de schimbare a sexului oricui solicită o astfel de intervenție, chiar și copiilor.

Nu vă faceți iluzii: politica anunțată astăzi de HHS nu se referă la «remedierea unui os rupt» sau «la depistarea cancerului». Niciunui american nu îi era refuzat accesul la aceste tratamente pentru că s-ar fi identificat ca «LGBTQ»”, spune Terry Schilling, preşedintele American Principles Project. „Mai degrabă, această politică se referă la obligarea spitalelor și a profesioniștilor din domeniul medical să adere la ideologia de stânga în ceea ce privește sexualitatea și genul – și în special să ofere proceduri de schimbare a sexului tuturor persoanelor care o cer, inclusiv copiilor.

Matt Bowman, consilier senior la Alliance Defending Freedom, a declarat că administrația lui Biden redefineşte „arbitrar sexul” prin acțiuni administrative.

Această acțiune promovează proceduri periculoase pentru minori, amenință să-i oblige pe profesioniștii din domeniul medical să contrazică cele mai bune judecăți medicale cu privire la ceea ce promovează sănătatea pacientului și să-și încalce jurământul”, a spus Bowman.

Protejarea persoanelor LGBT – un obiectiv prioritar al preşedintelui Joe Biden

Încă dinainte de a fi instalat preşedinte, Joe Biden a promis că va sprijini cererile persoanelor LGBTQ şi va anula hotărârile lui Donald Trump, care în mandatul său a urmărit să stopeze avalanşa babiloniei progresiste.

În prima zi la Casa Albă, Joe Biden a semnat mai multe ordine executive, printre care şi unul împotriva discriminării persoanelor LGBTQ. Astfel, cei care se identifică drept persoane „non-binare”, adică nu se consideră nici bărbat, nici femeie, pot să selecteze titlul „Mx” pe pagina de contact a website-ului Casei Albe, unde a fost adăugată şi o listă derulantă cu pronume, inclusiv „ei” (they/them).

Ordinul mai stabileşte că agenţiile federale ale SUA nu trebuie să discrimineze pe baza orientării sexuale sau a identităţii de gen. „Copiii trebuie să poată învăţa fără teama de a li se refuza accesul la toaletele publice, vestiare sau sporturi şcolare”, se menţionează în respectivul ordin. La rândul lor, „adulţii trebuie să poată să-şi câştige traiul şi să-şi urmeze vocaţia ştiind că nu vor fi concediaţi, retrogradaţi sau trataţi necorespunzător pentru că merg acasă împreună cu cineva anume sau pentru că modul în care se îmbracă nu este conform stereotipurilor bazate pe sex”.

Graţie unchiului Joe, școlile care primesc finanțare federală sunt obligate să permită transgenderilor să joace în echipele sportive și să folosească băile și vestiarele care corespund „identității lor de gen”. Mai simplu spus, băieții care se cred „fete” au dreptul să joace în echipele de fete sau să concureze împotriva lor și, de asemenea, aceiași băieți care se cred „fete”, au dreptul să folosească băile, vestiarele și dușurile fetelor în același timp cu ele.

Potrivit politicii lui Obama-Biden lansată în 13 mai 2016, „Identitatea de gen se referă la simțul intern de gen al unui individ. Identitatea de gen a unei persoane poate fi diferită sau identică cu sexul persoanei atribuit la naștere”.

Tradus, simplificat, dacă un băiat se consideră în „interiorul” său fată, potrivit acestui „sentiment”, care psihologic se numește disforie de gen și se tratează pe măsură, băiatul este „fată” și are dreptul să se comporte, să fie asimilat ca „fată” și să folosească toate utilitățile pe care le folosesc și fetele la școală și în campusuri.

Transgender îi descrie pe acei indivizi a căror identitate de gen este diferită de sexul care li s-a atribuit la naștere. Un bărbat transgender este cineva care se identifică a fi bărbat, dar căruia i s-a atribuit sexul feminin la naștere; o femeie transgender este cineva care se identifică a fi femeie, dar căreia i s-a atribuit sexul masculin la naștere”, prevede ordinul Obama-Biden.

În consecință, ordinul prevede că „O școală nu poate cere elevilor transgender să utilizeze facilități care nu sunt conforme cu identitatea lor de gen sau să folosească facilități destinate utilizării individuale atunci când alți elevi nu sunt obligați să o facă. O școală poate, totuși, să pună la dispoziția utilizatorilor opțiuni individuale pentru toți elevii care doresc în mod voluntar o intimitate suplimentară”, mai spune același ordin.

Practic, școala nu poate crea băi și dușuri separate, individuale pentru elevii transgender, pentru că îi va discrimina. Iar dacă băieții și fetele care dețin un sex biologic și nu o disforie de gen vor mai multă intimitate, nu li se va oferi una standard, ci trebuie să o solicite.

Partea cea mai interesantă a ordinului Obama-Biden este că elevii transgender nu este nevoie să fie supuși vreunui „tratament” medical înainte ca școlile să îi trateze în funcție de identitatea lor de gen. Pe românește, este de ajuns ca un elev băiat să spună că este „fată” (sau invers) și pentru școală este de ajuns ca să se pună în mișcare, punându-i pe ceilalți elevi și studenți în poziția ingrată de a împărți facilitățile private cu persoane de sex opus.

Câteva zile după semnarea acestui ordin executiv, Joe Biden a eliminat interdicția persoanelor transgender de a intra în armată. „Președintele Biden consideră că identitatea de gen nu ar trebui să fie un obstacol în calea serviciului militar și că puterea Americii se regăsește în diversitatea sa”, transmitea Casa Albă într-un comunicat.

În luna februarie a acestui an, Camera Reprezentanților a adoptat controversata lege Equality Act, menită să protejeze persoanele LGBT de discriminare. Equality Act adaugă Legii drepturilor civile din 1964 sexul, identitatea de gen și orientarea sexuală drept categorii protejate împotriva cărora nu se pot face discriminări.

Citiţi şi:
Joe Biden: Trup și suflet în slujba LGBT!
Am ajuns să fabricăm copii transgender
 

yogaesoteric
15 mai 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More