Johnson&Johnson retrage de pe piață cinci creme de protecție solară cancerigene. Produsele se vindeau și în România

Lanțurile de farmacii CVS Health, Walgreens Boots Alliance și retailerul Walmart Inc au început să retragă de pe rafturile lor produsele de protecție solară de la Johnson & Johnson, după ce J&J a declarat că a detectat o substanță chimică cancerigenă în unele mostre, menționează Reuters.

Compania farmaceutică și de bunuri de consum J&J a retras cinci creme de protecție solară marca Neutrogena și Aveeno și a recomandat consumatorilor să nu mai folosească produsele și să le arunce, după ce testele interne au descoperit niveluri scăzute de benzen în unele spray-uri.

Retragerea a venit la două luni după ce farmacia online Valisure a depus o petiție la Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA), afirmând că a descoperit niveluri de benzen mai mari decât cele recomandate în peste o duzină de produse care oferă protecție sau ameliorare împotriva arsurilor solare, inclusiv spray-uri și loțiuni.

Walmart a declarat că a început să retragă produsele afectate, iar clienții care au cumpărat articolele respective le pot returna pentru rambursare. CVS și Walgreens au declarat că se conformează retragerii.

CVS a adăugat că a oprit, de asemenea, vânzările a două dintre produsele sale de vindecare a arsurilor solare, care se aflau în petiția lui Valisure. Alte produse la care s-a constatat că aveau benzen peste nivelurile recomandate erau de la companiile private Fruit of the Earth și Sunbum.

Benzenul este clasificat ca o substanță care poate provoca cancer în funcție de nivelul și de gradul de expunere.

J&J a declarat că benzenul nu este un ingredient al produselor sale de protecție solară și că investighează cauza contaminării.

Expunerea zilnică la benzenul din aceste produse de protecție solară sub formă de aerosoli, la nivelurile detectate în testele noastre, nu ar trebui să provoace consecințe nefaste asupra sănătății”, a declarat compania.

Cremele de protecție solară sub formă de aerosoli retrase de J&J sunt Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily defense, Neutrogena Ultra Sheer și Aveeno Protect + Refresh.

Retragerea a fost o nouă lovitură pentru J&J, unul dintre cei mai mari producători de produse de sănătate de consum din lume. Compania se confrunta deja cu o serie de procese legate de produsele sale din talc, implanturile de plasă vaginală și analgezicele opioide.

Citiți și:
Johnson&Johnson se grăbește să ascundă gunoiul sub preș: deschide procedura de faliment
Compania farmaceutică Johnson & Johnson a fost de acord să plătească 263 milioane de dolari ca să scape de o acuzaţie gravă

 

yogaesoteric
27 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More