„Wikipedia s-a preschimbat într-o Poliție a Gândirii!”, acuză co-fondatorul enciclopediei online

Wikipedia a devenit atât de părtinitoare împotriva ideilor conservatoare încât este un pericol pentru democrație, declară unul din co-fondatorii site-ului, Larry Sanger.

Pe scurt, și cu câteva mici excepții, doar sursele «mainstream» globaliste și progresiste și sursele apropiate de progresismul globalist sunt permise”, a scris Sanger pe site-ul său.

Într-un text al cărui titlu este „Wikipedia este mai părtinitoare ca niciodată”, Larry Sanger a dat ca exemple articolele despre Black Lifes Matter, alegerile din 2020 și cele două puneri sub acuzare (impeachments) ale fostului președinte Donald Trump.

Nu este exagerat să spui că Wikipedia, la fel ca alte instituții profund părtinitoare din noua noastră lume digitală, s-a preschimbat într-un fel de Poliție a Gândirii care, de facto, a interzis punctele de vedere conservatoare cu care nu este de acord”, a scris Sanger.

Democrația nu poate prospera în asemenea condiții: afirm că Wikipedia a devenit adversarul unei democrații puternice.

În timp ce Wikipedia se bazează pe sursele de stânga, ea interzice în același timp site-urile conservatoare, cum ar fi Fox News, The New York Post sau The Federalist, a mai subliniat co-fondatorul enciclopediei online.

Acestea pot fi catalogate împotriva curentului sau conservatoare, însă cu greu pot fi catalogate drept «radicale»; și ele sunt tot «mainstream».

Iar Larry Sanger a conchis:
Așa că, pentru numele lui Dumnezeu, cum este posibil ca asemenea puncte de vedere să fie difuzate de Wikipedia? Răspuns: cel mai adesea, nu este posibil; nu, dacă nu există «surse de încredere» disponibile care să relateze despre ele.

Citiţi şi:

Inventatorul vaccinului mARN a fost șters din analele medicinei și de pe Wikipedia pentru că a îndrăznit să se opună vaccinurilor obținute cu propria sa tehnologie, extrem de periculoasă pentru oameni!
CIA, FBI şi Vaticanul au editat pe Wikipedia informaţiile despre subiecte sensibile

 

yogaesoteric
27 octombrie 2021

 

 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More