La baza Azov, de lângă Mariupol, au fost găsite documente secrete ale armatei SUA

La baza batalionului ucrainean „Azov”, de lângă Mariupol, au fost găsite manuale cu instrucțiuni și materiale metodologice ale armatei Statelor Unite destinate unităților de informații, precum și pentru studierea acțiunilor de luptă împotriva partizanilor, informează agenția RIA Novosti.

Potrivit agenției, diversele documente ale armatei SUA sunt scrise în limbile engleză și ucraineană. Iar în locul unde ele au fost descoperite, s-a aflat formațiunea nazistă de diversiune „SS Medvedi” (SS Urșii).

Potrivit versiunii militarilor ruși, luptătorii batalionului „Azov” (un nume generic pentru aproape 30 de unități – n.r.) nu au reușit să distrugă materialele găsite. În același timp, în documente se precizează că ele este obligatoriu să fie distruse de o manieră care să nu permită studierea sau recuperarea lor.

La Herson au fost descoperite, anterior, documente ale Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) ce purtau ștampila „strict secret”. Era vorba despre acte ale biroului de apărare a statalității naționale al direcției SBU din regiunea Herson. O parte din documente se referea la presiuni asupra acelor reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene, a Patriarhiei Moscovei și ai comunităților de cazați care nutresc „sentimente pro-ruse”.

Citiți și:
Batalionele Azov și Aïdar – Formațiuni paramilitare ucrainene de extremă dreapta naziste. Cu ei Ucraina vrea în UE și NATO

Ucraina este un caz special

 

yogaesoteric
6 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More