La ce absurdități s-a ajuns: Parlamentul Canadei a adoptat o moțiune pentru păstrarea cuvântului „femeie” în lege

O moțiune a fost adoptată în unanimitate în Adunarea Națională din Quebec joi, 20 aprilie pentru a recunoaște că femeile……. sunt femei, scrie La Presse.

Guvernul din Quebec a urmărit astfel să forțeze opoziția progresistă să se poziționeze.

La mijlocul lunii aprilie, în timpul examinării proiectului de lege privind reforma dreptului familiei, un deputat de stânga, André Albert Morin, a încercat să obțină înlocuirea termenului de „mamă/femeie surogat” cu cel de „persoană surogat” pentru a fi mai incluziv, pe baza noilor realități de gen.

Textul proiectului de lege menționa deja termenii „femeie sau mamă surogat” în mai multe locuri.

Ministrul Justiției, Simon Jolin-Barrette, a respins amendamentul și a fost acuzat ulterior de deputatul liberal pentru Westmount-Saint-Louis, Jennifer Maccarone, de lipsă de „înțelegere și incluziune”.

Ministrul Jolin-Barrette a contraatacat ulterior cu o moțiune în care amintește că femeile „nasc” și a solicitat Adunării să reitereze importanța păstrării cuvântului „femeie” în legile din Quebec.

În cele din urmă, Adunarea a decis că „respinge orice încercare de a face femeile invizibile în codul legislativ din Quebec”.

Chiar și André Albert Morin și Jennifer Maccarone au votat în favoarea moțiunii.

Moțiunea a fost adoptată cu 105 voturi pentru, niciun vot împotrivă și nicio abținere.

Proiectul de lege 12 este o reformă care abordează o serie de aspecte legate de dreptul familiei.

În special, abordează problema filiației. De asemenea, vizează o mai bună protecție pentru copiii născuți în urma unei agresiuni sexuale și pentru victimele unei astfel de agresiuni. De asemenea, se referă la drepturile mamelor surogat și ale copiilor născuți în urma unei sarcini surogat.

Citiți și:
Canada, țara care „anihilează rasismul” prin arderea cărților „colonialiste”. Mii de lucrări distruse
Canada, prima națiune cu valută gay!

 

yogaesoteric
2 iunie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More