Scenarii pentru viitoare pandemii, testate în laboratorul Australia

Atenţie mare la traseul pe care-l va urma statul Victoria din Australia, după ce a vaccinat 76% din populație, deoarece același scenariu se va aplica în întreaga lume la un moment dat, într-o „pandemie” viitoare.

Așadar, iată ce se pregăteşte în Australia, conform articolului „Dan Andrews power grab: Victorians could be fined up to $90,000 and jailed for TWO YEARS just for not wearing a mask or protesting lockdown under law that allows him to invoke pandemic restrictions at will” de pe Daily Mail:

Dan Andrews

„Dan Andrews acaparează puterea: Cetățenii din Victoria ar putea fi amendați cu peste 90.000 de dolari și încarcerați pentru DOI ANI doar pentru nepurtarea unei măști sau pentru proteste împotriva lockdown-ului, în baza unei legi care îi permite să invoce restricții de pandemie după bunul său plac”

  • Premierul va putea decreta starea de urgență după bunul plac, fără acordul medicilor
  • Restricțiile privind pandemia pot fi impuse chiar dacă nu există cazuri în Victoria
  • Oricine protestează împotriva lockdown-urilor sau încalcă regulile privind măștile riscă amenzi uriașe
  • Persoanele care încalcă noile legi pot fi condamnate la doi ani de închisoare, sau la o amendă de 90.500 de dolari

Noile puteri îi vor permite premierului Dan Andrews să impună starea de urgență oricând dorește – iar locuitorii din Victoria riscă amenzi de 90.000 de dolari sau doi ani de închisoare dacă protestează.

Conform legislației, parlamentarii opoziției se tem că premierul ar putea folosi ordinele de sănătate publică pentru a viza persoanele în funcție de vârstă, sex, orientare sexuală, convingeri politice, sau ocupație.

Ministrul Sănătății, Martin Foley, a insistat asupra faptului că noua legislație a fost concepută pentru a fi transparentă, dar a fost criticată de opoziție ca fiind „un atac la adresa democrației”.

Conform noului proiect de lege, premierul va putea declara o pandemie chiar dacă nu există cazuri și poate prelungi starea de urgență pentru trei luni la rând.

Noile legi privind pandemia, care au fost prezentate în luna octombrie în parlament, îl scutesc pe premier de obligația de a obține semnătura medicilor pentru ordinele de sănătate publică. Iar premierul ar putea declara starea de urgență și să introducă noi restricții în viața publică, indiferent dacă șeful său de la sănătate este de acord sau nu.

Premierul ar avea, de asemenea, decizia finală în ceea ce privește punerea în aplicare a lockdown-urilor, a mandatelor privind utilizarea măștilor și a cerințelor de carantină.

Cetățenii din Victoria ar putea fi amendați cu până la 90.000 de dolari sau închiși pentru doi ani dacă încalcă ordinele de sănătate și știau –„sau ar fi trebuit să știe” – că îi pun pe alții în pericol grav de sănătate, în timp ce societățile riscă amenzi de până la 455.000 de dolari.

Experții juridici au avertizat că noul proiect de lege nu are o scară descrescătoare a infracțiunilor, și tratează toate încălcările cu aceeași gravitate, ceea ce ridică îngrijorarea că unii ar putea fi condamnați la închisoare pentru încălcări minore, cum ar fi nepurtarea unei măști.

Dar dl Foley a insistat că fiecare incident va fi judecat în funcție de gravitatea sa.

Fiecare caz va fi necesar să fie determinat în funcție de caracteristicile sale de către un ofițer judiciar adecvat”, a spus el.

Este un punct de referință foarte ridicat și este pentru cele mai grave și deliberate infracțiuni care cauzează daune publice semnificative”.

Escaladarea dramatică a puterilor premierului a fost criticată de opoziția de stat, care l-a catalogat pe dl Andrews drept „beat de putere”.

Cetățenii din Victoria sunt astăzi martori la cele mai extreme, periculoase și excesive legi aduse vreodată în fața statului nostru”, a declarat liderul liberal Matthew Guy.

Daniel Andrews urmărește să îl marginalizeze pe șeful responsabil cu sănătatea din Victoria și să își acorde o putere necontrolată.”

De ce ar adopta guvernul o legislație atât de extremă dacă nu ar intenționa să ne închidă din nou? Aceasta este cea mai extremă lege de acest gen din Australia.”

A pune atâta putere în mâinile unei singure persoane, nu în cabinet, nu în parlament, ci doar în mâinile premierului, ar fi fără precedent.

Vedem aceste legi ca pe un atac uluitor la adresa democrației.”

Dl Andrews a respins criticile ca fiind „jocuri politice”, și a insistat că aceste puteri sunt pur și simplu cele pe care opoziția le-a cerut.

În multe privințe, în ceea ce privește controlul, supravegherea, transparența, acestea sunt cele mai potrivite aranjamente”, a spus el.

A avut loc o consultare pe scară largă cu experți în multe domenii diferite.

Este important să învățăm din această experiență și să avem cel mai bun set de aranjamente pentru această fază următoare [de] viață cu covid și pentru normalizarea acestui virus.

Avem nevoie de legi specifice [privind pandemia]… care să ne protejeze și să ne mențină în siguranță. Acesta a fost angajamentul nostru și asta am realizat.

Noul proces este similar cu cel folosit în NSW și Noua Zeelandă, unde ministrul sănătății este direct răspunzător în fața parlamentului.

Dl Andrews a declarat că dl Guy a cerut în repetate rânduri ca ordinele de sănătate publică să fie luate de oficiali aleși și nu de birocrați.

Protestatari care au blocat accesul la închisoare în Melbourne

Ministrul Sănătății, Martin Foley, a declarat că legile îi vor permite să emită ordine de sănătate pe baza unor caracteristici precum vârsta, locația, statutul de vaccinare și ocupația.

Martin Foley

Pe 5 octombrie, dl Guy a declarat că ordinele ar fi necesar să fie „semnate de un ministru sau de premier”.

Este exact ceea ce a cerut liderul opoziției. Acum se pare că nu este ceea ce e adecvat”, a declarat dl Andrews.

Există un joc politic care se joacă aici și pur și simplu nu mă voi implica în asta.

Dar dl Guy a negat similitudinile legilor cu sistemul din NSW și i-a implorat pe parlamentarii laburiști și pe cei din opoziție să blocheze proiectul de lege în Parlament.

Nu susținem să predăm totul, drepturile noastre, libertățile noastre, totul unei singure persoane, premierului statului”, a spus el.

Știu că nu suntem întotdeauna de acord. Știu că suntem pe ideologii politice diferite, dar, pentru numele lui Dumnezeu, ridicați-vă și opuneți-vă acestei legi.

Indiferent dacă sunteți de stânga sau de dreapta, ori de centru sau orice altceva, vă rog să vă opuneți acestei legislații. Mă adresez tuturor parlamentarilor, vă rog să luați apărarea locuitorilor din Victoria.”

Există membri sensibili ai Partidului Laburist însă susținerea unei astfel de legislații va fi fără precedent. Vă rog să nu-l lăsați pe liderul vostru să dezlănțuie o astfel de voință încă din start. Va fi foarte dificil apoi să se mai dea înapoi.

Noile puteri ale premierului

Premierul poate declara o pandemie doar dacă se teme că există potențialul unei pandemii și fără acordul directorului general al Ministerului Sănătății.

Declarația inițială de pandemie poate dura doar patru săptămâni la un moment dat, dar poate fi prelungită pentru o perioadă de până la trei luni la un moment dat.

Premierul e necesar să justifice declarația de pandemie în fața parlamentului și să furnizeze avizul CHO.

După declararea unei pandemii, ministrul Sănătății „poate emite orice ordin pe care ministrul îl consideră necesar în mod rezonabil pentru a proteja sănătatea publică”.

Noile legi pot să rețină persoane, să interzică întruniri, să restricționeze circulația, să închidă zone, să impună PPE/mască, să ceară acte de identitate și să țină registre, să testeze și să examineze medical persoanele din zonele afectate și să aplice carantina.

Dacă oamenii refuză să fie testați sau examinați medical, pot fi reținuți mai mult timp.

Matthew Guy – liderul liberalilor victorieni

Competențele ordonanțelor privind pandemia sunt limitate doar de Carta drepturilor și responsabilităților omului. Acestea nu pot fi folosite împotriva persoanelor, dar pot fi folosite împotriva unor grupuri specifice de persoane. Legile ar permite astfel ca oamenii să fie vizați în funcție de vârstă, rasă, sex sau chiar orientare sexuală.

Ministrul Sănătății, Foley, a declarat că legile i-ar permite să emită ordine de sănătate pe baza unor caracteristici precum vârsta, locația, statutul de vaccinare și ocupația.

Dar el a spus că este un „nonsens conspiraționist” ca opoziția să sugereze că regulile ar putea fi aplicate pe baza sexului, orientării sexuale sau a convingerilor politice.

De asemenea, șeful serviciului de sănătate, Brett Sutton, a insistat asupra faptului că nu a fost „marginalizat” de aceste legi.

Există așteptări ca reprezentanții aleși în parlament, în special ministrul și premierul, să fie responsabili pentru forma finală pe care o iau direcțiile de sănătate publică”, a spus el.

Profesorul Sutton va continua să ofere sfaturi pe teme de sănătate ministrului, care, conform noilor legi, urmează să fie depuse în parlament și apoi făcute publice.

Un comitet de supraveghere independent va fi înființat pentru a revizui ordinele publice și impactul acestora asupra drepturilor omului.

Legile introduc, de asemenea, garanții privind protecția informațiilor de urmărire a contactelor și a codurilor QR, în timp ce va fi creată o infracțiune agravată pentru persoanele sau societățile comerciale care „încalcă în mod intenționat sau din neglijență” normele.

Citiți și:
O polițistă din Victoria, Australia, a demisionat pentru că nu mai suporta violențele săvârșite de colegi, la ordinul ocultei, împotriva comunității
O femeie se bate din pușcărie cu Mașinăria Infernală covid. Drama sa a trezit Australia

 

yogaesoteric
3 aprilie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More