Laureatul Premiului Pulitzer, Seymour Hersh: „Arme trimise de Occident Ucrainei ajung pe piața neagră din România”

Legendarul ziarist laureat Pulitzer Seymour Hersh a afirmat la sfârșitul lunii aprilie, într-un interviu pentru RT, că armele trimise de Occident ucrainenilor se „scurg” în număr mare pe piața neagră către Polonia, România și alte țări, care sunt efectiv inundate cu armament, iar responsabilii din Vest sunt la curent cu fenomenul, transmite Inpolitics.

Armele furnizate de Occident sunt vândute de comandanții ucraineni unor contrabandişti din Polonia, România și alte state, a susținut veteranul jurnalist american Seymour Hersh, vorbind cu Afshin Rattansi în cadrul programului său „Going Underground”.

Hersh afirmă că Occidentul este la curent cu acest comerț pe piața neagră, deoarece unele informații despre livrările de arme deturnate au apărut chiar în presa americană.

Hersh a susținut că, potrivit datelor sale, aproape imediat după izbucnirea conflictului dintre Kiev și Moscova în februarie anul trecut, „Polonia, România, alte țări de la graniță au fost inundate cu arme pe care le expediam noi, SUA și aliații, pentru războiul din Ucraina.”

Adesea, nu erau generali, ci colonei și alții, cărora li s-au dat niște transporturi de arme, și pe care le-au revândut pe piața neagră”, a explicat el.

Jurnalistul a remarcat că anul trecut a existat îngrijorare în Occident că unele dintre armele trimise în Ucraina, cum ar fi lansatoarele de umăr Stinger, ar putea fi folosite pentru „doborârea unui avion la înălțime considerabilă” a mai spus laureatul Pulitzer.

Citiți și:
Seymour Hersh: Aruncarea în aer a Nord Stream a fost o prostie inimaginabilă din partea lui Biden
Jocul periculos al UE: sacrificarea intereselor propriilor state membre în favoarea susținerii cu orice preț a politicii pro-război – Scandalul privind cerealele din Ucraina

 

yogaesoteric
30 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More