Liliacul, floarea cu parfum dumnezeiesc: 8 beneficii surprinzătoare ale uleiului esenţial de liliac

 

Liliacul este o plantă cunoscută pentru florile sale în formă de ciorchine care împrăştie o mireasmă divină ameţitoare. Pentru sănătate, liliacul este folosit ca ulei esenţial şi are numeroase beneficii.

Liliacul (Syringa vulgaris) face parte din familia oleaceelor şi este o specie din genul Syringa care înfloreşte primăvara.

Este un arbust a cărui înălţime poate ajunge până la şapte metri, cu ramuri drepte şi lujeri puţin muchiaţi, care se găseşte în Persia şi Europa de Est. În România, liliacul este foarte iubit de către toţi îndrăgostiţii de primăvară datorită magiei pe care o creează în perioada sa de înflorire, în fiecare lună mai a primăverii. Florile de liliac sunt de obicei mov, dar pot fi şi albe, bleu sau galbene.

8 beneficii surprinzătoare ale uleiului esenţial de liliac

Uleiul esenţial de liliac poate fi folosit pentru aromoterapie sau poate fi aplicat direct pe piele.

Aromoterapie cu ulei esenţial de liliac – Beneficii pentru sănătate

Aromoterapia are o istorie de secole şi este folosită ca o formă de vindecare, atât din punct de vedere psihic, cât şi fizic. În aromoterapie, uleiurile esenţiale ale diverselor plante sunt distilate, iar vaporul aromat pe care îl împrăştie poate avea diferite efecte terapeutice. Liliacul este una dintre plantele care îşi oferă puterea vindecătoare pentru a fi folosită în aromoterapie.

1. Uleiul esenţial de liliac calmează stările de anxietate

Uleiul esenţial de liliac, picurat în vasul de aromoterapie, ajută la calmarea stărilor de anxietate şi tulburare emoţională. Oferă o senzaţie de purificare şi calmare a minţii care ajută la crearea stării de relaxare. Uleiul din liliac alb este cu precădere recomandat în aromoterapie pentru efectul său de calmare şi alinare a stării emoţionale. Aroma liliacului alb aduce şi o senzaţie de senzualitate.

2. Uleiul esenţial de liliac este antifungic

Uleiul esenţial de liliac are proprietăţi antifungice. Terapia cu ulei esenţial de liliac te ajută să te păzeşti de infecţiile fungice.

3. Uleiul esenţial de liliac este astringent

Uleiul esenţial de liliac are beneficii pentru piele datorită proprietăţilor sale astringente. Este un tonic foarte bun. De asemenea, aplicarea locală a uleiului ajută şi la reducerea ridurilor fine.

4. Uleiul esenţial de liliac este febrifug

Adică, terapia cu ulei esenţial de liliac reduce sau înlătură febra și calmează simptomele asociate ei.

5. Uleiul esenţial de liliac tratează probleme ale pielii

Uleiul esenţial de liliac mai este folosit şi pentru probleme ale pielii cum ar fi tăieturi, dermatite sau arsuri. Uleiul aplicat direct pe piele ajută şi la tratarea arsurilor de soare. De asemenea, uleiul esenţial de liliac face ca pielea să fie strălucitoare şi sănătoasă.

6. Uleiul esenţial de liliac provoacă stări emoţionale benefice

Folosit ca aromoterapie ajută enorm pentru starea de bine în sfera emoţională. Câteva picături de liliac puse într-un vas de aromoterapie pot să transforme orele petrecute acasă, după o zi stresantă şi obositoare, în magie pură.

7. Uleiul esenţial de liliac este antibacterian

Uleiul esenţial de liliac este un agent antibacterial puternic. Această proprietate face ca uleiul de liliac să fie un bun agent de sterilizare care elimină bacteriile şi în acelaşi timp îţi parfumează casa.

8. Uleiul esenţial de liliac este vermifug

Uleiul esenţial de liliac este folosit ca un vermifug veritabil încă din vechi timpuri. Ajută la curăţarea organismului de paraziţi intestinali.


Citiți și:

12 uleiuri volatile naturale şi efectele lor asupra minţii

Ştiinţa magică a aromoterapiei de-a lungul veacurilor (1)
Tămâia, un dar regesc și un vindecător dumnezeiesc, cu o mare putere de vindecare. Topeşte pietrele de la rinichi, tratează cancerul

 

yogaesoteric
7 iunie 2017

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More