Maghiarii tună şi fulgeră la adresa UE: „Fondurile europene sunt manipulate”

Preşedintele parlamentului ungar, Laszlo Kover, a lansat acuze teribile la adresa Uniunii Europene. Ungaria este o ţintă a politicii brutale de putere, iar fondurile UE sunt manipulate „într-un mod făţiş arbitrar care nu poate fi numit decât furt la drumul mare”, a afirmat acesta.

Laszlo Kover

Totodată, maghiarii au recunoscut că încă mai este un avantaj pentru Ungaria că face parte din UE.

Politica din Ungaria s-a deteriorat

Printre dezavantajele apartenenței la UE, ungurii cred că se numără deteriorarea clasei politice de la Budapesta. Ungaria este expusă unei politici brutale de putere, însoţită de eforturi „de ne a impune obsesii şi dogme ideologice”, a mai afirmat Kover. „Dacă nu am rezista, ar urma consecinţe sociale foarte serioase”, a continuat el.

Kover a mai declarat că vede riscuri de cel puţin 50% ca fondurile UE pentru Ungaria să fie ţinute în suspensie până la alegerile din Polonia.

La întrebarea dacă este „absurd” că majorarea salariilor profesorilor ungari este condiţionată de acordul între Bruxelles şi guvernul de la Budapesta, Kover a afirmat că această creştere nu va depinde de încheierea sau nu a acordului.

Măsuri anticorupție adoptate de Ungaria

Parlamentul ungar a adoptat deja primele măsuri anticorupţie menite să reducă îngrijorările Comisiei Europene, care blochează fonduri de miliarde de euro în aşteptarea reformelor privind statul de drept.

Unul dintre amendamente, adoptat cu 136 voturi „pentru”, şapte „împotrivă” şi 14 abţineri, ar urma să le permită cetăţenilor să facă plângere în faţa instanţelor de judecată dacă ei consideră că Parchetul a pus capăt în mod arbitrar unei anchete pentru corupţie.

Un al doilea text vizează consolidarea transparenţei procesului legislativ: el face apel la ameliorarea dezbaterii publice, în contextul în care majoritatea legilor sunt în prezent adoptate fără o consultare prealabilă.

Citiți și:
Ungaria: Instituţiile UE urmăresc, prin extinderea ascunsă de competenţe şi fără modificarea tratatelor, să retragă de la statele membre competenţe care nu au fost transferate niciodată la Bruxelles
Dubla măsură a „virtuoșilor”: În timp ce Ungaria este crucificată pentru o lege de protecție a minorilor, UE tace în privința suprimării conturilor activiștilor LGBT de către China

 

yogaesoteric
9 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More