Premiul Nobel pentru Pace 2022 pentru un ONG din Kiev, creat de Soros și SUA pentru lovitura de stat ucraineană

Narațiunea dominantă realizată de Noua Ordine Mondială controlată de Lobby-ul Armelor, care de douăzeci de ani declanșează războaie în fiecare colț al planetei, nu își oprește cursa în a propune false adevăruri alternative la realitatea faptelor.

Comitetul norvegian Nobel a decis să acorde Premiul Nobel pentru Pace pentru 2022 unei persoane și la două organizații:

Premiul pentru Pace din acest an este acordat avocatului pentru drepturile umane Ales Bialiatski din Belarus, organizației ruse pentru drepturile umane Memorial și organizației ucrainene pentru drepturile umane Centrul pentru Libertăți Civile”.

Ales Bialiatski

Prin acordarea Premiului Nobel pentru Pace pentru 2022 lui Ales Bialiatski, organizației Memorial și Centrului pentru Libertăți Civile, Comitetul Norvegian al Nobel dorește să onoreze trei campioni remarcabili ai drepturilor umane, democrației și coexistenței pașnice în țările vecine Belarus, Rusia și Ucraina. Prin eforturile lor consecvente în favoarea valorilor umaniste, a antimilitarismului și a principiilor dreptului, laureații din acest an au revitalizat și onorat viziunea lui Alfred Nobel despre pace și fraternitate între națiuni, o viziune atât de necesară în lumea de azi”, putem citi în publicația website-lui oficial.

Acest Premiu Nobel pentru Pace nu este un mesaj către Putin de ziua lui sau din orice alt motiv. Premiul pentru Pace nu este niciodată împotriva nimănui, ci pentru a-i promova pe cei care susțin societatea civilă și drepturile umane. Cert este că guvernul lui Putin și guvernul bielorus reprezintă un guvern autoritar care reprimă activiștii pentru drepturile umane”, a spus președintele Berit Reiss-Andersen în anunțul său, uitând poate de jurnaliştii pro-ruși enumerați de Italia și de presa rusă cenzurată de Comisia UE care a cumpărat arme pentru Ucraina.

După invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, Centrul pentru Libertăți Civile s-a angajat în eforturi de identificare și documentare a crimelor de război rusești împotriva populației civile ucrainene. În colaborare cu parteneri internaționali, centrul joacă un rol de pionier în vederea tragerii la răspundere a părților vinovate pentru crimele lor”, a adăugat liderul Comitetului Norvegian al Nobel.

Avocatul pare să fi uitat, de asemenea, că „rivalul” Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, susținut de activiști pentru Libertăți Civile și de neonaziști, a asasinat un delegat pentru negocierile de pace cu impunitate din partea Serviciului de Securitate al SBU și pare a fi responsabil, după cum este creditat și de rapoartele recente din New York Times, de atacul letal asupra Daryei Dughin, fiica filozofului rus Alksander Dughin.

Nu intrăm în meritele presupusului erou bielorus cunoscut pentru munca sa cu Centrul pentru Drepturile Umane Viasna din Bielorusia, pentru care Comitetul Nobel a cerut eliberarea, deși a fost închis pe 14 iulie 2021 pentru… evaziune fiscală!

ONG-ul Kiev creat de George Soros

Să ne concentrăm asupra presupusei mișcări pentru drepturile omului născută la Kiev în 2007, la trei ani după Revoluția Portocalie, finanțată de George Soros cu orgoliul său, în același an în care au început reuniunile geopolitice Kiev Security Forum, în frunte cu finanțatori americani alături de diverse personalități emergente din ONG-uri.

În cadrul acestei mișcări, Centrul pentru Libertăți Civile a pretins, pe hârtie, o misiune „nobilă”, deși ulterior s-a dovedit a fi o organizație fundamentală pentru lovitura de stat din 2014 și războiul civil care a urmat în Ucraina.

„ Centrul pentru Libertăți Civile (CCL) a fost înființat în 2007 pentru a promova drepturile omului. Stabilirea drepturilor omului, a democrației și a solidarității în Ucraina și în regiunea OSCE pentru afirmarea demnității umane. CCL este unul dintre principalii actori din Ucraina, influențând formarea opiniei publice și a politicilor publice, sprijinind dezvoltarea activismului civic și participând activ la rețele internaționale și acțiuni de solidaritate pentru promovarea drepturilor omului în regiunea OSCE”, citim pe site-ul unde este ușor de aflat cine a creat acest ONG.

Donatorii Centrului pentru Libertăți Civile, recompensați cu Premiul Nobel pentru Pace

Printre donatori se numără Fundația Open Society a lui George Soros, Comisia Europeană, Departamentul de Stat al SUA și NED, o organizație americană de propagandă politică.

Sunt aceiași subiecți care au inventat Forumul de Securitate de la Kiev și care, cu roluri diferite, au creat revolta din Ucraina, care a dus ulterior la lovitura de stat sângeroasă din piața Euromaidan din Kiev, când lunetiștii mercenari au tras asupra mulțimii și asupra polițiștilor, provocând peste 100 de morți și declanșând protestul.

Nobelul pentru Pace acordat de țara războiului

Comitetul Nobel norvegian (în norvegiană: Den norske Nobelkomité) este instituția care desemnează câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace. Acesta include cinci membri aleși de Storting, parlamentul norvegian. Comitetul își are sediul la Institutul Nobel norvegian.

După cum se poate citi pe site-ul oficial al instituției, „Nimeni nu știe cu siguranță de ce Alfred Nobel a dorit ca Premiul pentru Pace, în special, să fie atribuit de un comitet norvegian – sau ce l-a determinat să includă Norvegia în procedura de acordare a Premiului Nobel”.

Cert este că actualul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, a fost numit în această poziție delicată după ce a fost premier al Norvegiei, dar, mai ales, director al Alianței Gavi, fondată de Bill Gates pentru impunerea planului mondial de vaccinare.

Stoltenberg s-a remarcat prin provocările continue la adresa Moscovei pentru o eventuală intrare a Ucrainei în NATO tocmai în momentele de maximă tensiune geopolitică și militară din Donbass.

La finalul mandatului său (în 2023) va deveni președintele Norges Bank, una dintre instituțiile de credit din întreaga Europă și din țările NATO care a investit cel mai mult și speculează pe corporațiile Lobby-ului Armelor.

Unele dintre cele mai importante industrii de război au finanțat planul CEPA pentru militarizarea națiunilor europene de la granița cu Rusia, ceea ce a exacerbat și mai mult tensiunile geopolitice.

Însă nu este doar atât. Comitetul Nobel norvegian i-a acordat în 2009 Premiul pentru Pace lui Barack H. Obama „pentru eforturile sale extraordinare de a consolida diplomația internațională și cooperarea între popoare”.

Doi ani mai târziu, președintele american a declanșat primăverile arabe din Libia, Irak, Siria, care au destabilizat întregul Orient Mijlociu provocând sute de mii de morți. Un masacru care nu se oprește nici din cauza sancțiunilor UE și SUA împotriva guvernului sirian care provoacă morți din cauza foametei și a lipsei de medicamente.

Citiți și:
Premiile circului Nobel
Adolf Hitler nominalizat pentru Premiul Nobel pentru pace
Cum a pregătit Statele Unite războiul cu Rusia, pas cu pas

 

yogaesoteric
9 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More