Mai multe studii ample arată legătura dintre vaccinul anti-HPV și riscul dezvoltării unor boli autoimune, cerebrale și hematologice grave
Mai multe studii prezentate de The Epoch Times demonstrează corelația dintre administrarea vaccinului anti-HPV și riscul dezvoltării unor afecțiuni autoimune, cerebrale și hematologice grave.
Astfel, un studiu apărut în martie 2024, citat de The Epoch Times, arată că vaccinul tetravalent împotriva papilomavirusului uman (qHPV) poate crește riscul de a dezvolta mai multe boli autoimune.
Studiul de cohortă retrospectiv publicat pe 7 martie, în Vaccine, intitulat „Evaluarea profilului de siguranță al vaccinului tetravalent împotriva papilomavirusului uman privind riscul dezvoltării de boli autoimune, neurologice și hematologice la fetele adolescente din Columbia”, a constatat că femeile adolescente care au fost vaccinate au prezentat un risc de 4,4 ori mai mare de a dezvolta artrită reumatoidă decât cele care nu au fost vaccinate.
În mod similar, fetele adolescente vaccinate au prezentat un risc de 2,76 ori mai mare de a dezvolta artrită idiopatică juvenilă.
Studiul a constatat că femeile care au primit vaccinul qHPV au prezentat un risc de 2,86 ori mai mare de a dezvolta tireotoxicoză (o afecțiune caracterizată de un exces de hormoni tiroidieni în organism, rezultat în urma hiperactivității glandei tiroide), în timp ce riscul de a dezvolta purpura trombocitopenică idiopatică (ITP) a fost de 2,54 ori mai mare la grupul vaccinat. Tireotoxicoza determină niveluri inadecvat de ridicate ale hormonului tiroidian circulant, iar ITP este o tulburare a sângelui caracterizată printr-o scădere anormală a trombocitelor.
Potrivit unui alt studiu prezentat de The Epoch Times, vaccinarea anti-HPV poate declanșa boli cerebrale autoimune rare, adesea diagnosticate greșit.
Encefalita cu anticorpi anti-receptor N-metil-D-aspartat (anti-NMDAR) a fost corelată cu mai multe vaccinuri, inclusiv cu vaccinurile anti-HPV și anti-covid.
Noile cercetări arată că vaccinul anti-HPV poate declanșa o tulburare cerebrală autoimună rară, care provoacă simptome psihiatrice sau neurologice după vaccinare, și este ușor confundată cu psihoza în stadiile incipiente.
Studiul, intitulat Encefalita receptorilor anti-NMDA, virusul papiloma uman și microARN, publicat în Current Medicinal Chemistry, în februarie 2024, a identificat o posibilă relație între encefalita cu anticorpi anti-receptor N-metil-D-aspartat (NMDA) și vaccinarea anti-HPV.
Encefalita receptorilor anti-NMDA este o tulburare autoimună acută, în care organismul creează anticorpi împotriva receptorilor N-metil-D-aspartat din creier. NMDA este un receptor al aminoacidului glutamat. Glutamatul este cel mai abundent neurotransmițător excitator eliberat de celulele nervoase ale creierului și joacă un rol crucial în învățare și formarea memoriei.
Atunci când anticorpii anti-NMDA atacă creierul, ei perturbă semnalizarea normală a creierului, provocând umflături – sau encefalită – și o serie de simptome neuropsihiatrice, precum halucinații, tulburări cognitive, paranoia, agresivitate, epilepsie, tulburări de mișcare, tulburări ale stării de conștiență și tulburări de vorbire. Adesea, aceste simptome fac ca boala să fie diagnosticată greșit ca fiind stadiul incipient de psihoză.
De asemenea, într-un articol intitulat „Îngrijorări cu privire la creșterea tulburărilor neurologice și autoimune după administrarea vaccinurilor anti-HPV: studii ample”, The Epoch Times prezintă mai multe studii, pe care le semnalăm mai jos:
O cercetare daneză în care au fost implicați 79.102 subiecți de sex feminin și 16.568 de bărbați a constatat că vaccinurile anti-HPV au crescut semnificativ ratele de tulburări grave ale sistemului nervos. Sindromul tahicardiei ortostatice posturale (POTS) și sindromul durerii regionale complexe (CRPS) au fost considerate „asociate cu siguranță” cu vaccinul anti-HPV.
De asemenea, un studiu amplu danez și suedez, care a inclus aproape 300.000 de fete, a descoperit o asociere semnificativă între vaccinul anti-HPV și rate crescute ale sindromului Bechet (raport 3,37), ale bolii Raynaud (1,67) și diabetului de tip 1 (1,29).
Un al doilea studiu amplu, care a inclus 3 milioane de femei daneze și suedeze cu vârsta cuprinsă între 18 și 44 de ani, a identificat șapte evenimente adverse cu riscuri crescute semnificativ din punct de vedere statistic, în urma vaccinării anti-HPV: tiroidita Hashimoto, boala celiacă, lupus eritematos, pemfigus vulgar, boala Addison, boala Raynaud și encefalită, mielită sau encefalomielită.
Este menționat și un studiu francez din 2017, în care au fost implicate peste 2,2 milioane de fete tinere, studiu care a descoperit dovezi ale unui risc de 3,78 ori mai mare de dezvoltare a sindromului Guillain-Barré (GBS). Totodată, un studiu din 2011 din SUA a constatat un risc de aproape două ori și jumătate până la 10 ori mai mare de a dezvolta GBS în decurs de șase săptămâni după vaccinarea Gardasil.
Deși mecanismele care se află la baza acestor reacții autoimune nu sunt încă pe deplin înțelese, unii cercetători constată că suprapunerea considerabilă a secvențelor de proteine dintre HPV și genomul uman poate determina sistemul imunitar să se autoatace. Alții oameni de știință sunt îngrijorați și de faptul că adjuvanții (cum este aluminiul) folosiți pentru a activa sistemul imunitar pot avea efecte nocive.
Citiți și:
Vaccinul Gardasil HPV de la Merck a cauzat infertilitate și convulsii grave unei fete de 12 ani. Robert Kennedy a dat compania farmaceutică în judecată
Reacții adverse la vaccinul împotriva virusului papiloma uman (HPV) – Studiu efectuat de cercetători de la o renumită universitate din Canada
yogaesoteric
24 septembrie 2024