Mai răi ca SIPA – DNA a folosit o delațiune din pușcărie pentru a bloca eliberarea avocatului Ioan Sava

 

Parchetul lui Kovesi a fluturat în instanţă un aşa-zis denunţ făcut de colegul de cameră al lui Sava: „A proferat injurii, jigniri şi ameninţări la adresa procurorului Man Ciprian, deoarece îl considera vinovat de condamnarea lui”. Judecătoria Satu Mare nu a picat pe fentă. Uluitor, Ioan Sava a mai fost eliberat o dată, dar reîncarcerat după 3 luni, pentru că aşa a vrut DNA.

Lumeajustitiei.ro a dezvăluit mai multe detalii despre cazul soţilor Ioan şi Daniela Sava, împotriva cărora a fost declanşată o uriaşă operaţiune în urma căreia cei doi au fost executaţi de DNA. Au ieșit la iveală informaţii bombă despre acest caz, inclusiv înregistrări în care vestitul procuror Ciprian Man de la DNA Oradea, promovat recent de Kovesi la Bucureşti, discuta cu denunţătorul soţilor Sava despre soluţia aşteptată la Înalta Curte şi îi cerea să şteargă mesajele pentru a nu se face vreo legătură între ei. Mulţi ar putea crede că odată aruncat după gratii, Ioan Sava a fost „dat uitării”, iar mecanismul declanşat împotriva avocatului a fost stopat. Ei bine, nu este deloc aşa. Ioan Sava este în continuare una dintre preocupările DNA, care face tot posibilul pentru a-l ţine după gratii. Inclusiv prin folosirea unor metode securiste. Prin utilizarea unor delaţiuni din puşcărie, mai rău ca pe vremea SIPA.

Astfel, în 17 mai 2017, la Judecătoria Satu Mare s-a discutat cererea avocatului Ioan Sava de liberare condiţionată în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Solicitarea a fost admisă, însă a fost contestată imediat de DNA la Tribunalul Satu Mare. Tribunalul a menţinut decizia magistraţilor de la Judecătoria Satu Mare, astfel că pe 6 iunie 2017, Ioan Sava a fost liberat condiţionat.

Important este însă modul în care DNA a încercat să îl ţină în arest pe avocatul Ioan Sava. Astfel, procurorul de şedinţă al Parchetului Anticorupţie s-a prezentat în instanţă cu o delaţiune făcută în 23 iunie 2016, de un deţinut. Mai exact de un anume Gabriel Bar, care în perioada decembrie 2016 – februarie 2016 a fost coleg de cameră cu Sava. Acesta a turnat la DNA o discuţie pe care ar fi avut-o cu Sava şi în care avocatul ar fi proferat injurii, jigniri şi ameninţări la adresa procurorului Ciprian Man, pe atunci şef al DNA Oradea. Deţinutul pretinde că Sava i-ar fi spus că îl considera pe Man vinovat de condamnarea să şi că se va răzbuna chiar dacă va petrece „tot restul vieţii în închisoare”. Totuşi, deţinutul admite ca Ioan Sava nu ar fi explicat cum anume se va răzbuna.

Din păcate pentru cei de la DNA, delaţiunea nu a avut niciun efect. Instanţa nu a ţinut cont de turnătoriile colegului de cameră al lui Sava, dispunând liberarea condiţionată a acestuia.

Uluitor: Sava a fost pus în libertate, dar reîncarcerat după trei luni

Pe de altă parte, trebuie spus că avocatul Ioan Sava a mai fost liberat condiţionat o dată. Sava a fost eliberat în noiembrie 2016, printr-o hotărâre rămasă definitivă, a părăsit penitenciarul, dar a fost reîncarcerat după trei luni, în februarie 2017, ca urmare a unei contestaţii a procurorilor DNA, care au considerat că soluţia nu este legală.

Iată delaţiunea folosită de DNA pentru a încerca blocarea liberării condiţionate a lui Sava:

„Către Direcţia Naţională Anticorupţie
Serviciul teritorial Oradea

Subsemnatul Bar Gabriel, încarcerat în penitenciarul Oradea, vă aduc la cunoştinţă următoarele:
În perioada decembrie 2015 – februarie 2016 am fost încarcerat în aceiaşi cameră de deţinere din penitenciarul Satu-Mare cu Sava Ioan din Oradea, fost avocat, condamnat pentru trafic de influenţă, şi Govoreanu Ion.
În toată această perioadă de timp, Sava Ioan a proferat injurii, jigniri şi ameninţări la adresa procurorului Man Ciprian din cadrul DNA Serviciul teritorial Oradea, deoarece îl considera vinovat de condamnarea lui. De asemenea, Sava Ioan a afirmat că este dispus să se răzbune pe procurorul Man Ciprian chiar dacă ar trebui să-şi petreacă tot restul vieţii în închisoare. Sava Ioan nu a precizat modalitatea în care vrea să se răzbune, limitându-se să afirme că o să-l „termine”.

Oradea
23.06.2016

Gabriel Bar”


Citiți și:

Prelucrat să mintă – Dovada blatului dintre denunţătorul avocatului Ioan Sava şi DNA

Aşa se prepară un denunţător – Interceptări cu «manelistul DNA» Ciprian Man
 

yogaesoteric
20 februarie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More