Manager de top BMW: Mașinile germane nu pot funcţiona fără gaz rusesc

Gigantul german producător de maşini BMW urmăreşte să investească în energie solară, geotermală și pe bază de hidrogen pentru a-și reduce dependența de livrările de gaze naturale provenite de la exportatori străini, inclusiv din Rusia, potrivit managerului de producție BMW Milan Nedeljkovic, citat de Reuters.

Nedeljkovic a declarat că producătorul auto, care s-a bazat pe gazul natural pentru 54% din consumul de energie de care a avut nevoie în 2021, urmăreşte să introducă panouri solare și discută în prezent cu autoritățile locale despre un plan de transport de hidrogen la uzina sa din Leipzig.

Hidrogenul este foarte potrivit pentru a scădea sau chiar a compensa complet cererea pentru gaz”, a spus Nedeljkovic.

Managerul de top a recunoscut că livrările de gaze rusești sunt vitale pentru întreaga industrie, care s-a ridicat la aproape o cincime din PIB-ul său.

Industria noastră reprezintă aproximativ 37% din consumul de gaze naturale germane”, a răspuns managerul de top când a fost întrebat ce se va petrece cu fabricile BMW în cazul în care se vor opri livrările de gaze din Rusia.

Nu doar BMW, ci întregul sector ar ajunge într-un blocaj”, a spus Nedeljkovic.

De asemenea, compania urmăreşte să utilizeze panouri solare şi energia geotermală în noul său loc de producție din Debrecen, Ungaria, care se aşteaptă să devină prima fabrică de mașini din lume care va funcţiona în întregime fără combustibili fosili.

Nedeljkovic a fost întrebat despre potențialul energiei nucleare, care reprezintă aproape jumătate din aprovizionarea cu energie a Ungariei, dar care în prezent se doreşte a fi eliminată treptat în Germania.

Energia nucleară poate constitui un factor de stabilizare, în special în aceste vremuri instabile. Pentru propria noastră producție ne bazăm pe surse regenerabile de energie”, a răspuns Nedeljkovic.

Citiți și:
Prelungirea duratei de viață a vehiculelor convenționale ar proteja mediul mai mult decât introducerea mașinilor electrice, arată un studiu realizat în Japonia
Norvegia se îndreaptă către renunţarea totală la motoarele pe benzină

 

yogaesoteric
25 iulie 2022

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More