Pfizer testează un vaccin antigripal bazat pe tehnologia ARN mesager

Cu toate că așa-zisele „vaccinuri” împotriva covid pe bază de ARN mesager au provocat un număr record de efecte adverse și au făcut numeroase victime, nebunia produselor de manipulare genetică ia avânt.

Tehnica ARN mesager ar putea îmbunătăți eficacitatea vaccinurilor antigripale, care este în prezent de doar 40-60%, susțin cercetătorii. Pfizer anunță că a făcut primii pași pentru a evalua un vaccin împotriva gripei la oameni, utilizând tehnologia ARN mesager. Și compania americană de biotehnologie Moderna a declarat că a demarat studiile pentru un produs asemănător, la începutul lunii iulie 2021.

Studiul clinic realizat de Pfizer are loc în Statele Unite și va evalua siguranța unei doze a noului vaccin, precum și imunogenitatea acestuia (capacitatea de a provoca o reacție imună) la persoanele sănătoase cu vârsta cuprinsă între 65 și 85 de ani. Testele includ câteva sute de participanți.

Vaccinurile antigripale actuale utilizează virusuri inactivate – un proces care durează mult timp. Prin urmare, tulpinile țintă ale virusului sunt alese pentru dezvoltarea vaccinurilor cu aproximativ șase luni înainte de izbucnirea epidemiei sezoniere.

Flexibilitatea tehnologiei ARN mesager și producția rapidă ar putea permite o asociere mai bună cu noile tulpini, o mai mare fiabilitate a aprovizionării și posibilitatea de a îmbunătăți eficacitatea vaccinurilor actuale împotriva gripei”, spune Pfizer în comunicatul de presă.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că gripa provoacă aproximativ 3 până la 5 milioane de cazuri în fiecare an și este responsabilă de 290.000 până la 650.000 de decese.

Pfizer a declarat că intenționează să studieze utilizarea tehnologiei ARN mesager și împotriva altor virusuri respiratorii, dar și împotriva bolilor genetice sau a cancerelor.

Citiți și:
Fostul vicepreședinte Pfizer, dr. Michael Yeadon: Guvernul vă minte în așa hal încât v-ar putea duce la moarte, pe voi și pe copiii voștri…
Inventatorul vaccinurilor ARN mesager: „Este cel mai cumplit coșmar al vaccinologilor. Opriți vaccinarea!

 

yogaesoteric
13 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More