Maria Zaharova, portavocea Kremlinului, îl „rescrie” pe Orwell: „1984” e despre cum trăiți voi în Occident

Maria Zaharova l-a reinterpretat pe George Orwell şi al său roman, 1984: opera ar arăta cum trăiesc oamenii în Occident. Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe a făcut comentariul în timpul unui eveniment de tip „Q & A” susținut în orașul Ekaterinburg, capitala regiunii Sverdlovsk din zona munților Urali.

Ea a fost întrebată cum ar fi indicat să răspundă rușii rudelor sau prietenilor din străinătate care spun că Rusia a devenit ca în romanul 1984 scris de George Orwell.

Orwell ar fi scris despre prăbușirea liberalismului

Timp de mulți ani am crezut că Orwell descria totalitarismul. Este unul dintre falsurile lumii. Orwell scria despre sfârșitul liberalismului. El a scris despre cum liberalismul va duce lumea într-o fundătură.

El nu scria despre URSS, el scria despre societatea în care trăia el, despre prăbușirea ideii de liberalism. Dar vi s-a impus noțiunea că scria despre voi”, a răspuns ea.

Așadar, spuneți-le că [Orwell] nu scria despre noi, ci despre ei. Spuneți-le «voi cei din străinătate trăiți într-o lume fantezistă în care oamenii sunt anulați»”, a adăugat Maria Zaharova.

Afirmațiile Mariei Zaharova au venit la o săptămână după ce un deputat al Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, a depus un proiect de lege care propune ca Rusia să revină în mod oficial la folosirea steagului sovietic.

Citiți și:
„Minunata lume nouă” a venit cu „1984” de mână
Sinucidere prin progres – sfârșitul civilizației occidentale (I)

 

yogaesoteric
27 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More