Mărturii ale participanţilor la taberele spirituale yoghine de vacanţă

 

Taberele yoghine de vacanţă sunt o adevărată sărbătoare a spiritualităţii şi se desfăşoară într-o atmosferă unică de fraternitate, armonie şi bunădispoziţie. Aşa au mărturisit mulţi dintre cei care au participat în taberele organizate de MISA. Vă oferim în continuare câteva mărturii ale unor yoghini din diferite ţări, care au luat parte la taberele Costineşti 2011 sau Herculane 2012.

„Cel mai mult îmi place în taberele yoghine din România faptul că se simte atmosfera unei mari familii care se întâlneşte aici în fiecare an şi participă la acţiuni spirituale, meditaţii, conferinţe. Mă simt foarte fericită, foarte deschisă şi foarte împlinită!”
(N.D, Anglia)

„În taberele yoghine se produc atât de multe îmbogăţiri interioare şi transformări, încât ai senzaţia că pe durata unei tabere ai trăit mai mulţi ani.”
(Evelina Adam, România)

„Mi-a plăcut extraordinar de mult prima tabără yoghină la care am participat, m-am simţit nemaipomenit! Este un loc atât de frumos, o energie minunată şi mă simt foarte bine! Simt o puternică stare de unitate, multă, multă energie şi o reală fericire şi iubire!”
(Milla, anul 1, Copenhaga, Danemarca)

„Există ceva magic în momentul în care te aflii între oameni care sunt preocupaţi de spiritualitate. Cei care participă la taberele yoghine sunt mult mai profunzi şi mult mai apropiaţi unii de ceilalţi, ei urmăresc să caute mai adânc în ei înşişi, caută să vadă ceea ce este dincolo de aparenţe, dincolo de forme. Am rămas uimit de faptul că între oameni poate să existe o asemenea apropiere.”
(Iulian Bentea, România)

 „Sunt din Finlanda şi sunt cursant în anul 3 la Natha Yoga School care aparţine de MISA. Am auzit despre această tabăra de la Costineşti şi am vrut să particip. A fost o experienţă minunată şi transformatoare. Energia de aici este foarte puternică. În Finlanda suntem mai puţini şi nu există tabere ca aceasta. Această tabără este ca un festival spiritual.”
(Samuel Raul, anul 3, Finlanda)

 „În fiecară tabără yoghină mă simt ca un invitat la un ospăţ spiritual! Toate taberele la care am participat până acum au avut pentru mine un sens profund şi simt că mă îmbogăţesc lăuntric din ce în ce mai mult.”
(I.G., România)

 „Nici nu pot să-mi imaginez cum ar fi o vacanţă în care să nu vin în tabără. Îmi place foarte mult să întâlnesc oamenii de aici, să am acest sentiment că sunt înţeles, să înţeleg alţi oameni şi să împărtăşim cu toţii dragostea de Dumnezeu. Am aflat foarte multe despre ce e important pentru mine – spre exemplu, sunt muzician şi am fost la întâlnirea despre muzicoterapie. Aceasta este calea mea. Cânt de 20 de ani, lucrez ca muzician profesionist. Am avut nişte probleme acum câţiva ani şi am început să urmez cursurile de yoga. Şi este din ce în ce mai bine, văd esenţa în ceea ce fac.”
(Marcus, anul 3, München, Germania)

 „După această tabără mă simt foarte bine şi profund transformat, zi de zi simt cum mă transform în bine din ce în ce mai mult… Câteodată mi se pare că acest proces e un pic dificil, dar cred că ceea ce învăţ aici nu se poate învăţa în niciun alt loc şi în nicio altă situaţie în general.”
(J.A., Spania)

 „Într-o tabără spirituală sunt cu mine însămi şi găsesc răspuns la întrebări care în mod normal m-ar fi frământat un an întreg. Şi răspunsurile nu vin numai sub formă de informaţie, ci şi sub forma unor trăiri spirituale.”
(D.M., Portugalia)

 „E o posibilitate superbă să vezi unitatea spiritualităţii, reflectată aici în oameni de multe naţionalităţi care se întâlnesc an de an în taberele yoghine din România. Poţi vedea cum creştem împreună. Prieteni din toată lumea se adună laolaltă şi fac unele acţiuni excepţionale. De exemplu, ne strângem pentru o spirală uriaşă, pe care mii de oameni o formăm împreună. Practica de zi cu zi o putem face acasă, dar aici facem ceea ce acolo nu putem face: avem meditaţii pe care le facem zilnic împreună, avem exemplificări spirituale excepţionale, iniţieri extraordinare pe care la noi acasă, în în ţările noastre, nu le putem primi, avem acest minunat concurs Miss Shakti!”
(Conrad Swenninger, Suedia)

 „Prima dată am venit la Herculane în anul 2003 şi de atunci vin în fiecare an. Este un loc în care mă simt conectat cu propria mea inimă. Când vin aici am parte de acest sentiment magnific de a fi unul cu toţi cei din această şcoală, de a avea aceleaşi aspiraţii, aceleaşi sentimente, aceleaşi conexiuni.”
(Michael, Hamburg, Germania)

 „Sunt în anul 18 şi din anul 1 merg în fiecare tabără de la Herculane şi de la mare. M-am gândit că e un mijloc de a ajunge unde-mi doresc. E o posibilitate pe care n-aş rata-o.” (N. M., România)

Articol preluat de pe misayogacamps.net 
 

Citiţi şi:

Dumnezeu ne luminează mereu calea

YOGA m-a învăţat să trăiesc cu adevărat 

yogaesoteric
25 iulie 2012


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More