Mecanisme de apărare ale organismului. Inteligența trupului, dăruită de Dumnezeu

Căscatul

Scopul principal al căscatului este să răcorească creierul după ce a fost supraîncălzit sau supraîncărcat.

Strănutul

De obicei strănutăm atunci când căile nazale se umplu cu prea mulți alergeni, microbi, praf sau alte substanțe iritante. Strănutul este modalitatea organismului de a scăpa de acest „gunoi”.

Întinderile de dimineață

Instinctiv ne întindem dimineaţa cu scopul de a ne pregăti trupul pentru sarcinile fizice de pe parcursul zilei. În același timp, întinderile lucrează mușchii, refac fluxul de sânge şi ne îmbunătăţesc starea de spirit.

Sughițul

Când mâncăm foarte repede şi înghițim bucăți mari de mâncare sau pur și simplu atunci când ne supraîncărcăm, nervul pneumogastric se poate irita. Această reacţie este în strânsă legătură cu stomacul și diafragma. Rezultatul este o porţie de sughiț.

Tresăritul în timpul somnului

Acesta se referă la acel sentiment ciudat când te pui în pat să adormi și după ceva timp trupul îţi este străbătut ca de un șoc electric. În acest moment, toţi muşchii se contractă atât de puternic încât te trezești imediat.

Acest fenomen este rezultatul faptului că atunci când eşti pe punctul să adormi, frecvența respirației scade rapid, în timp ce pulsul încetinește doar foarte puțin şi mușchii sunt relaxați. În mod uimitor, creierul interpretează aceste evoluții ca prevestind moartea. Așa că el încearcă să te salveze, oferindu-ți un șoc.

Încrețirea pielii când petreci mult timp în apă

Încreţiturile care apar pe pielea mâinilor atunci când rămâi o perioadă îndelungată în apă joacă un rol important. Acest fenomen este cauzat de faptul că atunci când organismul se confruntă cu o cantitate mai mare de umiditate, înțelege că mediul poate fi alunecos. Astfel încât pielea de pe mâini imediat începe să se modifice pentru a-ţi fi mai ușor să te prinzi de suprafețele netede.

Pierderea memoriei

Pierderea memoriei survine de multe ori după trecerea prin unele experiențe extrem de dureroase, şocante. Creierul nostru șterge literalmente cele mai cumplite momente din amintirile noastre.

Pielea de „găină”

Funcția primară a pielii de „găină” este aceea de a reduce cantitatea de căldură pe care trupul o pierde prin porii pielii, ceea ce ne ajută apoi să ne menţinem mai uşor constantă temperatura trupului în condiții climatice nefavorabile.

Lacrimile

În afară de a acționa ca mijloc de protecție pentru suprafaţa ochiului atunci când obiectele străine vin în contact cu ea, lacrimile servesc drept instrument de „apărare emoțională”. Oamenii de știință cred că, în situații de stres, trupul creează o nouă sursă, puternică de iritare, în scopul de a distrage atenția persoanei respective de la durerea cu care se confruntă în acel moment.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care merită să Îi fim cu toții foarte recunoscători lui Dumnezeu, din a cărui înțelepciune s-au făcut toate acestea.

Citiţi şi:

Curiozităţi despre trupul uman

Creierul uman are o structură formidabilă și s-a descoperit că el ar putea memora o cantitate de date ce este echivalentă cu întregul internetyogaesoteric

1 octombrie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More