Medicii români vor ca obezitatea să fie declarată boală cronică. Până în 2030, România ar putea avea o jumătate de milion de copii obezi

Autoritățile din România se arată îngrijorate de numărul persoanelor care se confruntă cu obezitatea. Astfel, a fost lansată Coaliția Națională pentru Combaterea Obezității, structură care a cerut ca această boală să fie declarată cronică, pentru a le oferi oamenilor mai multe instrumente de prevenție și tratament.

Coaliția Națională pentru Combaterea Obezității a fost lansată în prezența autorităților din domeniul sănătății, membrilor Parlamentului, reprezentanților celor mai importante societăți medicale cu competențe în domeniul obezității și a asociațiilor de pacienți.

Potrivit ultimelor date ale medicilor endocrinologi, până în 2030, România va avea peste 490.000 de copii cu obezitate. Țara noastră are 7/10 scor de risc în ceea ce privește creșterea obezității la copii până în 2030 (de la 8,3% în 2016 până la 20,1% în 2030).

Medicii spun că românii nu conștientizează consecințele pe care le au obezitatea și stilul de viață nesănătos. Ei susțin că românii nici măcar nu se gândesc că sunt bolnavi, dacă sunt foarte grași, iar acest aspect este necesar să fie abordat prin politici de prevenție, de control și de tratament.

Obezitatea este o boală, care este necesar să fie tratată ca atare și discutată cu medicul. Așa cum nu ne tratăm singuri de hipertensiune sau alte boli, la fel nu ar fi cazul să ne tratăm singuri de obezitate”, a declarat prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Senat.

Astfel, urmează să se dezvolte un Program Național privind controlul obezității, prin care pacientul să fie ghidat și să primească tratament corespunzător, dacă este necesar.

Citiți și:
OMS declară epidemie de obezitate în Europa
Magazinele din România sunt pline de fructe tratate cu radiații ionizante care au ca efecte obezitate, diabet de tip II și cancer
Otrava din mâncare ce afectează celulele creierului, acționând ca un drog

 

yogaesoteric
29 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More