Medicul Coriolan Dragomir despre beneficiile consumului de varză: «Prin vitamina A, întârzie semnele exterioare ale îmbătrânirii»

 

Varza aduce numeroase beneficii pentru sănătate, putând fi consumată atât crudă, cât şi murată ori gătită. Foarte bogată în fitonutrienţi şi vitamine, varza ajută la prevenirea unor boli prin neutralizarea radicalilor liberi. Este cunoscută pentru efectele sale antiinflamatorii, protecţia tractului digestiv şi a sistemului cardiovascular.

Medicul Coriolan Dragomir vorbeşte despre beneficiile consumului de varză, explicând de ce este atât de valoroasă pentru organism.

„Se poate afirma că această legumă are o afinitate deosebită pentru umorile viciate pe care le obligă să iasă prin ţesuturi. Se pare că aplicarea frunzelor pe puncte limitate în cazul unei afecţiuni mai întinse, are efecte benefice pentru întreaga afecţiune. Toxinele îndepărtate par atrase de varză. În acest mod curăţă organismul, varza participând la eliminarea deşeurilor şi a toxinelor care cauzează sau întreţin maladia. În plus, varza este un bun cicatrizant”, arată el.

Medicul mai spune că varza are o acţiune benefică şi asupra tremurăturilor nervoase ale membrelor, dar nu numai. „Este, deopotrivă, diuretică, iar bandajele cu frunze sunt indicate împotriva gutei. Varza roşie este indicată în tuberculoze şi pleurezii. Este benefică și în caz de astm. Saramura de varză murată este indicată în arsuri, iar sămânţa este indicată împotriva viermilor”, mai arată el.

De asemenea, varza este bogată în sulf, arsenic, calciu, fosfor, cupru, iod, fapt ce explică virtuţile ei remineralizante şi reconstituante. „Varza este antiscorbutică, revitalizantă, reechilibrantă, în general utilizată pentru buna funcţionare a organismului. Prin vitamina A, întreţine nutriţia ţesuturilor şi întârzie semnele exterioare ale îmbătrânirii, prin vitamina B este factor de echilibru nervos, favorizează absorbţia oxigenului la nivelul celulei, ajută la metabolismul glucidelor și ia parte la respiraţia celulară”, mai explică medicul Coriolan Dragomir.

Sulful are acţiune deosebită ca dezinfectant şi tonifiant, de asemeni în afecțiuni ale aparatului respirator, în eczeme, în seboree şi în protecţia cutanată. Magneziul, potasiul şi calciul sunt mijloace eficiente de apărare contra maladiilor, incluzând şi canceroza. Clorofila permite producerea hemoglobinei, se opune stărilor anemice, însă prin fierbere acest element este distrus. Proprietăţile antianemice sunt datorate şi fierului pe care îl conţine şi cuprului, permiţând fixarea calcică normală.

Medicul mai arată că este recomandat să se consume unu-două pahare de suc de varză pe zi, pentru creşterea vitalităţii, atenuarea şi dispariţia tulburărilor intestinale, urinare sau respiratorii.
„Este recomandat ca, pentru corectarea gustului, să i se adauge suc de morcovi şi câteva picături de zeamă de lămâie”, mai spune el.

Citiți și:

Kale, un aliment pe care trebuie să îl adaugi în dieta ta

Combinarea corectă a alimentelor – garanţia unei sănătăţi de fier

 

yogaesoteric
14 februarie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More