„Mein Kampf”, cartea lui Hitler, studiată de membrii Batalionului Azov

Interzisă pe teritoriul Federației Ruse, cartea lui Adolf Hitler, Mein Kampf (Lupta mea) a fost descoperită la Mariupol, la baza Batalionului Azov.

Mein Kampf, carte scrisă de Hitler în două volume în timpul detenției sale în închisoarea Landsberg am Lech din Bavaria (1923-1924), este considerată fundamentul ideologic al național-socialismului.

Denazificarea” de care vorbea Putin?

Potrivit informațiilor corespondentului RIA Novosti, cartea, în limba rusă, a fost găsită în timpul „inspecției cazărmii”, unde se aflau militanții „formațiunii naționaliste ucrainene”, și se pare că a fost studiată de aceștia.

Batalionul Azov este o organizație interzisă în Rusia. Împotriva combatanților săi au fost deschise dosare penale în Federația Rusă.

Batalionul Azov, acuzat de genocid în Donbas

Membrii Batalionului Azov au fost acuzați pe scară largă că au comis crime de război în Donbas, inclusiv răpiri, torturi și jafuri în masa. Una din justificările războiului început de președintele rus Vladimir Putin în Ucraina a fost și „denazificarea” țării.

În 2010, Rusia a inclus Mein Kampf pe o listă de materiale extremiste interzise. Cu toate acestea, în Germania, prima ediție critică a cărții a fost publicată în 2016, cu aprobarea consiliului central al evreilor din această țară. A devenit un bestseller în același an, cu aproximativ 85.000 de exemplare vândute.

Citiți și:
Ipocrizie în războiul ruso-ucrainean
Batalionele Azov și Aïdar – Formațiuni paramilitare ucrainene de extremă dreapta naziste. Cu ei Ucraina vrea în UE și NATO

 

yogaesoteric
14 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More