Mi-am urmat chemarea interioară

Prima mea întâlnire cu YOGA a avut loc cu mulţi ani în urmă, când eram student în anul doi. Am avut atunci ocazia să citesc la gazeta de perete din căminul studenţesc un articol de numai o pagină despre yoghini. Ţin bine minte: era scris cu un stilou albastru, pe o singură pagină. Datorită timidităţii mele nu am fost capabil să rămân în faţa avizierului mai mult timp pentru a putea citi articolul de mai multe ori. L-am citit prima dată. Apoi m-am învârtit prin holul căminului, am revenit şi l-am mai citit încă o dată. Am ieşit din cămin şi am mai lăsat să treacă puţin timp pentru a putea reveni, ca să-l mai citesc încă o dată. Deşi articolul acela nu prezenta informaţii deosebite despre YOGA, el manifesta pentru mine o atracţie căreia nu îi puteam rezista. Ceva irezistibil mă chema către cunoaşterea acestei căi numite YOGA.

Cam la 15 ani distanţă de acest eveniment, am găsit în oraş un afiş care chema la cursul de YOGA pe cei interesaţi. Am mers imediat la sala de curs: aşa am ajuns la YOGA. Nu ştiam ce înseamnă YOGA, la ce este bună, de ce se practică, dar mi-am urmat această chemare interioară, irezistibilă, aşa cum un îndrăgostit copleşit îşi urmează uneori iubita. Era în primăvara anului 1990. Între timp, la timiditatea mea se adăugaseră şi alte limitări şi deja mă confruntam cu probleme de sănătate foarte dificile. Datorită modului meu de viaţă de atunci aveam adeseori coşmaruri, iar viaţa mea era într-o ruină evidentă, ce se accentua văzând cu ochii. Aşa eram eu când m-am întâlnit cu YOGA: eram „vai de capul meu”. Acum sunt în anul 20 de curs; altfel spus, fac YOGA de douăzeci de ani. Sunt un om complet nou. Primele rezultate în practica YOGA au fost legate de starea mea de sănătate fizică şi psihică. Aceasta s-a îmbunătăţit proporţional cu efortul făcut în practica YOGA. Ştiu că ceea ce vă voi spune este greu credibil, dar dacă nu m-aş fi întâlnit cu YOGA acum 20 de ani, cu siguranţă aş fi părăsit de mult planul fizic, datorită problemelor de sănătate pe care le aveam atunci. Sunt sănătos şi ştiu cum să-mi corectez eventualele probleme de sănătate, care ar putea să apară la cei 55 de ani, pe care îi am. Nu mai am nicio problemă de integrare în societate, am scăpat de toate limitările cu care odinioară mă confruntam. Am prieteni yoghini în care am o deplină încredere că mă pot ajuta acum, în orice situaţie, aşa cum au făcut-o deja când mi-a fost greu şi care, mai mult, mă pot ajuta, căci ştiu şi pot să o facă, şi după plecarea din planul fizic. Sunt sigur că aceasta este foarte mult. La YOGA am învăţat cum îmi pot ajuta semenii şi cum mă pot ajuta pe mine. La YOGA am învăţat cum pot face să obţin succesul în orice direcţie aş dori; la YOGA am învăţat că deşi totul este posibil, nu orice este permis. La YOGA am învăţat că iubirea este cea mai rapidă cale de a te apropia de DUMNEZEU şi am învăţat tehnici care pot trezi iubirea chiar şi în acele fiinţe umane care încă nu o simt sau nu sunt capabile să o manifeste.

Am învăţat la YOGA ce este omul, ce sunt viaţa şi moartea. La YOGA am învăţat ce să fac pentru a ajunge după aşa zisa „moarte” în lumea în care doresc să ajung; am învăţat cum să trec prin aşa zisa „moarte” şi cum să ajut pe cei care părăsesc planul fizic şi de asemenea, cum să comunic cu ei. Crede cineva că aceasta este puţin? La YOGA am învăţat să înţeleg afirmaţiile lui Iisus şi să le preţuiesc la adevărata lor valoare. Prin cunoaşterea dobândită la YOGA am devenit un mai bun creştin decât eram înainte de a mă „întâlni” cu YOGA. Fascinaţia existenţei mele este cunoaşterea. La YOGA am învăţat cum să dobândesc cunoaşterea absolută, cunoaşterea Adevărului Ultim şi am fost foarte încântat că aceasta este posibil. A şti totul, oricând, de oriunde din univers şi din oricare lume subtilă, mi se pare de-a dreptul extraordinar. Da, YOGA face şi aceasta posibil. Dincolo de fascinaţia a ce putem obţine prin practica YOGA, trebuie să spun că YOGA înseamnă şi o muncă stăruitoare, un efort hotărât, atent şi tăcut şi este, poate, cea mai grea muncă pe care fiinţa umană o poate face, căci trebuie să se transforme pe ea însăşi pornind de la ceea ce este. Adeseori este dificil, chiar greu aş putea spune. Dincolo de această muncă titanică mai este necesară o condiţie, fără de care nu poate exista niciun progres spiritual. Această condiţie fundamentală este existenţa unui Ghid spiritual autentic, care a experimentat prin el însuşi tot ceea ce te învaţă pe tine. Acest curs de YOGA integrală îndeplineşte şi această condiţie.

Nu îmi rămâne decât să vă urez succes! Practicaţi şi atunci veţi şti că ceea ce v-am spus este purul adevăr.

B.C., an 20

Citiţi şi:
PANCHA-KOSHA – cele cinci învelişuri ale fiinţei umane
Ştiinţa yoghină a posturilor corporale (ASANA-e)

yogaesoteric
decembrie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More