Mihai Stoian: PRO TV dă examen de profesionalism pentru a obţine un interviu cu domnul Gregorian Bivolaru

Mihai Stoian este coordonatorul instructorilor de yoga din  NATHA YOGA CENTER  din Danemarca. Natha este o şcoală de yoga cu peste 500 de studenţi. Mihai este şi secretar al Federaţiei Internaţionale de Yoga şi organizatorul Federaţiei Internaţionale pentru ţările nordice. A călătorit în diferite locuri exotice. A avut ocazia să discute personal cu Juri Lina, autorul cărţilor incendiare « Sub semnul Scorpionului » şi « Arhitecţii decepţiei – istoria secretă a fracmasoneriei ». Totuşi pe noi acum ne interesează cel mai mult un alt aspect: Mihai Stoian este în acest moment singura persoană care poate dialoga cu Gregorian Bivolaru.

Yogaesoteric: În acest moment eşti singura persoană care poate vorbi cu Gregorian Bivolaru…

Mihai Stoian: …în afară de procurori şi poliţişti şi, desigur, avocaţii dumnealui. 

Yogaesoteric: Apropos de aceşti avocaţi, prin presa din ţară s-au lansat tot felul de zvonuri. Ne poţi lămuri ?

Mihai Stoian: Lucrurile sunt relativ simple. În momentul în care a fost reţinut de Interpol, conform legii suedeze, domnul Gregorian Bivolaru a trebuit să îşi schimbe avocatul cu un avocat de drept penal. Nu putem încă să ne pronunţăm asupra abilităţilor acestui avocat, deoarece încă nu s-a judecat nimic efectiv aici în Suedia. Dar legea permite schimbarea avocatului sau angajarea mai multor avocaţi simultan dacă prestaţia acestuia nu va fi mulţumitoare. Noi deja am angajat un al doilea avocat pentru orice eventualitate. 

Yogaesoteric: Cum adică nu s-a judecat nimic în Suedia ? Noi am aflat că periodic au existat înfăţişări în acest proces. 

Mihai Stoian: A fost vorba doar de nişte termene formale. Nu se putea judeca nimic deoarece autorităţile române au trimis dosarul de extrădare în ultimul moment, chiar la limita de expirare a celor 40 de zile, şi apoi încă 3 săptămâni a durat traducerea actelor în limba suedeză. Joia trecută (pe 2 iunie) a fost practic prima înfăţişare « consistentă » la care s-a pus în discuţie punerea în stare de libertate. 

Yogaesoteric: Te rog să ne lămureşti şi un alt aspect. Imediat după reţinerea domnului Bivolaru, pe 4 aprilie, noi am aflat că el nu poate fi ţinut în custodia poliţiei mai mult de 20 de zile. De atunci au trecut două luni…

Mihai Stoian: Într-adevăr s-au vehiculat aceste informaţii, dar situaţia domnului Bivolaru este mai neobişnuită. El nu este practic arestat, pentru că atunci era valabilă limita de 20 de zile. Fiind reţinut la insistenţele statului român, regimul dumnealui este complet diferit. De fapt, aş spune că situaţia dumnealui este acum un paradox juridic. Pe de o parte, autorităţile suedeze tind să crediteze statul român şi justiţia română ca fiind corecte şi implicit să « ia de bun » dosarul trimis de români, pe de altă parte există şi dosarul foarte consistent de azil politic. Nu e ceva foarte obişnuit să se suprapună această dublă situaţie. Pentru că aşa, autorităţile suedeze au şi datoria de a-l proteja pe Gregorian Bivolaru împotriva autorităţilor române şi de a-i asigura securitatea.

Yogaesoteric: Ce ne poţi spune despre condiţiile pe care le are Gregorian Bivolaru ?

Mihai Stoian: Ele nu se compară cu regimul de detenţie din România, sunt condiţii destul de bune, dar totuşi dumnealui are anumite restricţii de informare şi comunicare şi este reţinut în sediul Poliţiei, deci nu este chiar o situaţie de invidiat.

Yogaesoteric: Care sunt şansele lui Gregorian Bivolaru să obţină azil politic în Suedia?

Mihai Stoian: Avocaţii din Suedia cu care s-a luat legatura pentru a-l reprezenta pe dl. Bivolaru în cazul de azil, au fost la unison în ceea ce priveşte şansele dânsului de a fi primit în Suedia. Şi au spus că dosarul dânsului este în mod evident unul din cele mai bune dosare pe care ei l-au văzut până acum. Chiar erau uimiţi de îngrijorarea noastră vis-a-vis de acest caz şi spuneau că nu are sens să ne facem probleme pentru că asemenea persecuţii nu se pot extinde sub nici o formă în ţări ale Comunităţii Europene. Chiar şi în România aceste persecuţii vor trebui în curând să înceteze dacă România doreşte să se integreze în Europa şi nu doreşte să rămână complet izolată. 

Yogaesoteric: Cum percepi tu acest scandal întreţinut în jurul domnului Gregorian Bivolaru şi al MISA?

Mihai Stoian: Acest scandal este o continuare a reacţiei pe care o parte a oamenilor o au în faţa ideilor novatoare şi revoluţionare pe care dl. Bivolaru le susţine. Dar dumnealui întotdeauna a manifestat un optimism extraordinar. Oricine îl cunoaşte este mai mult sau mai puţin contaminat de acest optimism, iar eu mă consider foarte optimist. Pentru noi toţi, acest „scandal” în care a fost atrasă şcoala de yoga MISA este o testare a credinţei, o testare a inteligenţei, a răbdării şi a bunului simţ şi în felul acesta este un sui-generis examen prin care fiecare dintre noi realizează ce şi cât a reuşit să înveţe de la Gregorian Bivolaru în toţi anii aceştia. Dl. Bivolaru spunea deseori că oamenii trebuie să se menţină pe o pozitie de fermitate în ceea ce priveşte valorile lor morale, că oamenii trebuie să gândească cu propriul lor cap şi să simtă cu propria lor inimă şi să nu se lase păcăliţi de aparenţe. 

Yogaesoteric: Crezi că aceste evenimente puteau fi anticipate?

Mihai Stoian: Ştiu cu certitudine că au fost anticipate. Aş spune că scandalul la care asistăm de mai bine de un an reprezintă şi o confirmare a faptului că multe din afirmaţiile făcute de Gregorian Bivolaru de-a lungul timpului sunt adevărate. Chiar dacă aceste afirmaţii la momentul la care ele au fost făcute pentru prima dată erau greu de acceptat şi greu de imaginat, la ora actuală, derularea evenimentelor probează faptul că acele afirmaţii erau adevărate.

Yogaesoteric: La ce afirmaţii anume te referi?

Mihai Stoian: În mai multe rânduri Gregorian Bivolaru  a anticipat precis aceste evenimente, cu mulţi ani în urmă sau chiar în perioada care le-a precedat, inclusiv faptul că va trebui să părărăsească ţara. De multe ori a afirmat că justiţia română este coruptă şi că se fac mari presiuni în diferite procese şi scandaluri care apăreau, iar acum putem vedea foarte clar acest lucru afirmat chiar de presa internaţională.  

Yogaesoteric: Şi acest lucru nu va afecta credibilitatea « dosarului Bivolaru » în faţa Justiţiei Suedeze ?

Mihai Stoian: Sigur că da, din moment ce România este criticată vehement în perspectiva integrării europene, tocmai datorită problemelor justiţiei. Să nu uităm că decizia extrădării sau acordării azilului politic va fi o decizie politică şi nu juridică şi la nivel european există un curent de opinie foarte critic la adresa corupţiei justiţiei române. Revenind, afirmaţiile pe care Gregorian Bivolaru le făcea cu ani în urmă se dovedesc a fi, aş putea spune, profetice şi adevărate revelaţii pentru oamenii care nu puteau să vadă dincolo de aparenţele foarte edulcorate ale justiţiei româneşti.

Yogaesoteric: Crezi că acest scandal este fabricat sau are şi o bază reală?

Mihai Stoian: Sunt convins că acest scandal este fabricat în totalitate şi că în toată această perdea de fum pe care autorităţile caută să o ridice în jurul cazului, nu există nici o bază reală. De altfel există dovezi foarte clare în această direcţie, cum ar fi celebrele stenograme ale şedinţelor secrete ale PSD şi anumite declaraţii publice bizare ale unor lideri politici din primăvara anului 2004 care arată foarte clar că acest caz a fost comandat politic. De altfel, cei care au primit ordin să fabrice aceste dovezi au făcut o serie întreagă de paşi care arată foarte clar o desfaşurare ilogică a evenimentelor.

Yogaesoteric: Ce argumente ai? 

Mihai Stoian: Logica  elementară. După ce l-au urmărit timp de 10 ani pe dl. Bivolaru şi i-au înregistrat toate convorbirile telefonice pe motiv că activitatea dânsului reprezintă un atentat la siguranţa naţională, până la urmă procurorii s-au restrâns la a-l acuza pe dânsul de  relaţie cu o minoră. Aceasta arată foarte clar  o fabricare a cazului sau, cu alte cuvinte, vor să-l discrediteze cu orice preţ şi din acest motiv ei au fabricat diverse dovezi. Modul aiuritor şi iraţional în care se sare de la o acuzaţie la alta fără a proba nimic, căutarea disperată a martorilor prin audierea tuturor persoanelor minore care au frecventat cursurile de yoga. Acest scandal este în principal susţinut de presă şi nu are absolut nici un fel de bază reală.  

Yogaesoteric: Spune-mi te rog, care este relaţia dintre NATHA şi şcoala românească de yoga?

Mihai Stoian: Ţinem permanent legătura cu yoghinii din România şi avem o colaborare foarte strânsă cu Şcoala românească de Yoga. Este firesc să fie aşa deoarece suntem implicaţi într-un program de pregătire specifică sistemului yoga care este comun şi şcolii româneşti de yoga şi şcolilor daneze şi din alte ţări. De altfel, sursa de inspiraţie a acestor cursuri este cursul pe care l-a structurat dl. Bivolaru pe baza tratatelor yoga fundamentale clasice. Şi acum, datorită evenimentelor care au loc în Suedia, cu atât mai mult suntem în permanentă legătură cu colegii noştri din România.

Yogaesoteric: Ai avut ocazia să te întâlneşti de curând cu Gregorian Bivolaru. Ce le transmite el yoghinilor din România? 

Mihai Stoian: Poate este mai bine să aşteptăm răspunsurile lui directe la setul de întrebări pe care redacţia yogaesoteric i le-a transmis. Foarte curând vom primi în scris aceste răspunsuri şi veţi putea publica un interviu în exclusivitate cu Gregorian Bivolaru. Până atunci, vă reamintesc îndemnul lui de a continua cu curaj să demascaţi abuzurile la care a fost supusă şcoala românească de yoga. Şi acela de a rămâne foarte uniţi, de trăi o veritabilă stare de fraternitate. Cei care doresc să fie la unison telepatic cu Gregorian Bivolaru, pot realiza zilnic o meditaţie de comuniune telepatică cu el, între orele 19-20. Sperăm ca în curând să obţinem aprobarea Poliţiei şi pentru un interviu solicitat insistent de postul ProTV, cu care Grieg a fost de acord. Dar el a condiţionat realizarea acestui interviu. ProTV trebuie să dovedească faptul că ştie ce este acela jurnalism şi să difuzeze câteva ştiri corecte şi obiective despre MISA şi Gregorian Bivolaru. Dacă dumnealui va considera că ştirile difuzate acum de ProTV sunt corecte, fără o tentă tendenţioasă şi mistificări, se va realiza interviul. Chiar mâine, 9 iunie, Gregorian Bivolaru va vedea transcrierea şi descrierea detaliată a ştirii care a fost difuzată azi. ProTV dă examen de profesionalism pentru a obţine acest interviu. Aş spune că niciodată nu e prea târziu.

Yogaesoteric: Cum decurg aceste întâlniri ?

Mihai Stoian: Există anumite reguli foarte stricte, cum ar fi obligativitatea de a discuta în engleză, în prezenţa procurorului şi a unui poliţist. Îi pot transmite documente scrise în limba engleză, cum este cazul acestei ştiri despre care vorbeam. Nu avem voie să atingem anumite subiecte, cum ar fi ancheta demarată în ţară la adresa instructorilor yoga sub acuzaţia de trafic de persoane.

Yogaesoteric: Cum sunt percepute în Occident noile persecuţii la care este supusă Şcoala de Yoga din România? 

Mihai Stoian: Pot să vă spun că persecuţiile la care este supusă Şcoala de Yoga din România sunt privite cu consternare în Occident şi trebuie să recunosc că unii oameni de aici au o problemă în a înţelege şi a accepta ideea că aceste persecuţii sunt posibile în Europa. Sigur că politicienii pe care i-am contactat, văzând evidenţele pe care noi le prezentăm, ajung să înţeleagă situaţia, dar aşa privind de la distanţă, aceste persecuţii sunt de domeniul absurdului. Pe de altă parte, oamenii legii de aici din Occident sunt oarecum amuzaţi de această situaţie pentru că ei consideră că este imposibil că aceste persecuţii să dea roade în condiţiile în care România cu disperare face eforturi să fie primită în Comunitatea Europeană. Mai mulţi parlamentari cu care am avut ocazia să discut mi-au dat asigurări că aceste persecuţii nu pot să continue datorită faptului că dacă România doreşte să intre în UE, România trebuie să arate foarte clar că a rezolvat această situaţie cu corupţia de la nivelul justiţiei.

Yogaesoteric: Mi-ai povestit că l-ai cunoscut pe Juri Lina, celebrul autor al unor lucrări anti-masonice incendiare. Şi el s-a refugiat în Suedia, ca şi Gregorian Bivolaru, pentru a scăpa de persecuţii.

Mihai Stoian: Da, am avut ocazia să îl întâlnesc pe Juri Lina şi să discut cu el în special pe marginea cazului Gregorian Bivolaru şi a forţelor implicate în acest caz. Acest om a reuşit să creeze chiar un curent de opinie format din oameni care acum caută adevărul acolo unde marea majoritate nici nu îndrăznesc să privească. Am fost încântat să constat că dl. Juri Lina are aceleaşi opinii ca şi dl. Bivolaru cu privire la modul în care apare starea aceasta letargică în rândul maselor de oameni, stare care îi face să accepte pe „nemestecate” cele mai absurde şi teribile situaţii. El vorbeşte foarte deschis despre aşa numitul fenomen de transă de consens, fenomen la care s-a referit pe larg şi dl. Bivolaru în prezentarea extinsă a stărilor benefice de transă. Este de asemenea adevărat că dl. Juri Lina este în ultimii ani din ce în ce mai des ameninţat de către diferite grupuri de presiune care din păcate există şi într-o ţară ca Suedia. Cu toate acestea însă este hotărât să meargă mai departe şi mai mult decât atât în ultimii ani a adunat materiale semnificative care probează într-un mod fără echivoc (pentru cel înzestrat cu inteligenţă sau bun simţ) că această veritabilă hidră a francmasoneriei cuprinde la ora actuală şi structurile puterii din ţările occidentale. Astfel, în zilele următoare o să apară de sub tipar cartea „Republica Sovietica Absurdistan” – o carte ce face dezvăluiri uluitoare cu privire la situaţia actuală din ţările occidentului.

Ca un amănunt semnificativ care pe mine m-a impresionat foarte profund la acest om a fost faptul că deşi cărţile lui au devenit cunoscute şi citite de mii de oameni (e adevărat că le citesc discret) el îşi face singur distribuţia cărţilor pentru că nici o reţea de distribuţie de carte nu îndrăzneşte să ia acele cărţi. Practic foloseşte internetul însă merge şi de la om la om oferind cărţile sale, exact ca un vânzător ambulant de la noi. Merge cu o geantă plină cu cărţi şi DVD-uri (el a făcut şi un film documentar despre societăţile secrete) şi vorbeşte cu cine este interesat şi apoi le oferă spre cumpărare cărţile. Când l-am întrebat de ce face asta mi-a spus că nu poate să îi lase singuri pe prietenii lui care îi distribuie cărţile în acelaşi mod. Şi face aceasta ore în şir în fiecare zi! 

Yogaesoteric: Ştiu că ai foarte multe cunoştinţe şi relaţii în diferite şcoli de yoga şi în Federaţia Internaţională de yoga. Cum privesc acestea evenimentele? 

Mihai Stoian: În şcolile internaţionale de yoga, simpatia faţă de Şcoala românească de Yoga creşte pe zi ce trece şi susţinerea lor pentru MISA şi pentru Gregorian Bivolaru este necondiţionată. De-a lungul anilor s-a văzut că ceea ce Şcoala românească de Yoga a realizat şi metoda pe care a pus-o la dispoziţia practicanţilor are o valoare inestimabilă şi de aceea atât MISA cât şi Gregorian Bivolaru se bucură de o apreciere pozitivă în comunitatea internaţională yoghină. 

Yogaesoteric: Ce vrei să le transmiţi în încheiere colegilor yoghini din România? 

Mihai Stoian: Aş vrea să le transmit colegilor din România să-şi păstreze optimismul şi simţul umorului şi să trateze toate aceste situaţii cu un inepuizabil simţ al umorului şi optimism. Dumnezeu nu poate să permită la infinit să fie atacaţi oameni nevinovaţi, să fie prezentaţi în mod eronat oameni care au crezut într-o idee pozitivă, într-un principiu spiritual şi să fie arătaţi cu degetul ca fiind criminali de drept comun. Din informaţiile pe care noi le-am avut aici în occident, a reieşit foarte clar că planurile acestor forţe oculte care au urmărit distrugerea Şcolii româneşti de Yoga vizează în primul rând să distrugă unitatea oamenilor şi credinţa lor. Se doreşte deci ca oamenii să înceapă să îşi piardă încrederea unii în alţii,  în sistemul lor de valori şi în principiile spirituale. Însă, este foarte important pentru toţi să înţeleagă că fiind uniţi în a combate aceste denigrări,  fiind fermi pe propria noastră poziţie şi  nelăsându-ne influenţaţi de aceste manipulări, vom grăbi rezolvarea pozitivă a acestor situaţii. În curând, cei care au urmărit să distrugă Şcoala românească de Yoga vor fi demascaţi în public.

Aş vrea să le transmit tuturor că nu sunt singuri şi că foarte mulţi oameni din Occident privesc cu multă admiraţie şi simpatie ceea ce yoghinii din România realizează şi faptul că de 15 ani acest mare grup de practicanţi yoga din România rezistă în faţa unor atacuri furibunde ale unor oameni cu o moralitate dezrădăcinată. Pot să vă spun că multe voci aici afirmă că MISA este singura organizaţie care are puterea să reziste de atâta timp în faţa unor asemenea atacuri concertate. De aceea, vreau să nu uite nimeni acolo că sunt foarte multe priviri aţintite asupra lor cu multă iubire şi simpatie şi că susţinerea din afară este din ce în ce mai mare, chiar la niveluri foarte înalte. Acesta cred că este şi un motiv de a le spori încrederea în forţele proprii şi de a vedea că exemplul pe care yoghinii din România îl dau în aceste zile este un foarte bun început pentru un nou reviriment spiritual la nivelul întregii planete.

A consemnat pentru yogaesoteric Cătălin Dobrescu

Vă recomandăm să citiţi legat de evenimentele din Suedia şi:

Bitterul suedez cu gogoşi româneşti de la gogoşeria «Parchetul înfuriat»

Interviu cu Ulla Sandbaeck: Cred că Gregorian Bivolaru va avea parte de un proces corect în Suedia

8 iunie 2005
yogaesoteric

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More