Miliardar la 16 ani pe bază de prosteală ideologică

 

În America s-a creat un precedent extrem de periculos, astfel încât în viitor presa principală, cea progresistă, ar putea fi obligată să spună adevărul. Ceea ce ar destabiliza-o total și i-ar pune sub semnul întrebării însăși rațiunea de a fi.

Românii nu își aduc aminte de tânărul din imagine, deși la începutul lui 2020 l-au putut vedea la televizor și prin ziare, pe când participa la niște proteste, alături de colegi de școală și prieteni. Se numește Nicholas Sandmann și a împlinit 16 ani, o vârstă la care…deja și-a realizat celebrul „vis american”. Cum s-a petrecut asta?! L-a ajutat foarte mult, total, pe deplin presa liberală, progresistă din Statele Unite. Și a făcut asta prin minciunile și manipulările ei.

La jumătate de an după manifestația la care a reușit să capteze atenția mediei principale fără să facă absolut nimic, Nicholas Sandmann are o avere de peste jumătate de miliard de dolari.

În ianuarie, pe când a participat la acel marș, a fost bruscat și înjurat de persoana din dreapta imaginii, un nativ american, veteran de război, care își exercita, la rândul său, libertatea de a manifesta public, numai că o făcea cu intenția vădită de a compromite marșul celor pe care îi considera adversari.

„Amerindianul” a luat ochii mizerabilei prese progresiste, care l-a transformat pe loc din incitator în victimă, trunchind ceea ce s-a filmat la fața locului, pentru a sugera, inițial, iar apoi a promova agresiv imaginea unui tânăr susținător al lui Donald Trump insolent și chiar agresiv față de veteranul nativ american. În scopul ușor de bănuit: a trezi și specula sensibilitatea americanului de rând, canalizându-i indignarea asupra personajului susținut de tânăr.

Care tânăr, de altfel, poartă, după cum se vede, o șapcă MAGA (Make America Great Again). Deși pe filmare, precum în această imagine, tânărul adoptă o atitudine senină, pașnică, în vreme ce adversarul său pare mult mai predispus la violență, întreaga presă progresistă a urlat despre adresarea de injurii și bruscarea veteranului.

Imaginile au fost difuzate vreme de mai bine de o săptămână iar și iar, progresiștii alimentându-se tot mai mult de unii singuri cu ideea caracterului violent al susținătorilor conservatorului Trump. Deși imaginile nu făceau nimic altceva decât să-i contrazică… Dar ce legătură mai are astăzi conştiinţa progresistului cu adevărul și realitatea?!

Nicholas Sandmann, sfătuit foarte probabil bine, a făcut altceva decât să suporte: a acționat în instanță șase dintre cele mai mari haznale ultraliberale în procese de defăimare, iar cu două dintre ele, care s-au simțit imediat în off-side, a și ajuns la înțelegeri.

Principalii manipulatori de azi ai americanilor, cei de la CNN, au venit cu oferta de a-i plăti 275 de milioane de dolari pentru a retrage plângerea.
A urmat Washington Post, care a oferit alte 250 de milioane de dolari.
Ceilalți patru se vor gândi la aceste precedente și foarte probabil vor cere avocaților tânărului protestatar să ajungă la aceleași înțelegeri.

În România minciuna manipulatoare de la începutului lui 2020 a ajuns repede pe ecrane, însă adevărul de la mijlocului anului nu va mai sosi. În țara în care nu există decât un singur fel de presă, iar în politică termeni precum „național”, „conservator” sau „suveranism” nu au ce căuta, toată presa cea mizerabilă a reluat mizeria de peste ocean cu tânărul Sandmann care insulta bătrânul amerindian, deși imaginea arată că este nemișcat, în vreme ce cel vocal și amenințător este celălalt.

Dacă ar putea fi măcar vorba despre profesionism și deontologie la presa românească, ar fi fost necesar să retracteze, potrivit noilor informații, furnizând informația corectă, şi să-și ceară scuze față de public. Ba chiar ar putea, nu-i așa?, să dea o informație și mai senzațională: cum două dintre cele mai importante organe de presă din patria democrației absolute, minunata America, „etalonul civilizației democratice”, au făcut un tânăr extrem de bogat pentru că au mințit cu nerușinare, au trunchiat informația, au manipulat cu rea intenție și au indus în eroare cu bună știință.

Dar astea sunt modalităţi de operare pe care presa românească, ca și cea americană, le practică în fiecare zi. Rar este demascată atât de clar, dar și mai rar e nevoită să plătească pentru mizeriile pe care le deversează în conştiinţele oamenilor.

Citiţi şi:

CNN, redenumit FNN (Fake News Network) de Donald Trump, minte pentru rating

Trucaje grosolane şi ştiri ce sunt cu viclenie regizate apar în reportajele marilor agenţii de presă

 

yogaesoteric
4 noiembrie 2020

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More