Minciunile gogonate ale jalnicului «avocat al diavolului» Mihai Rapcea au picioare scurte
de Dan Bozaru
MOTTO:
1. „Pentru a reuşi să facem într-un mod dumnezeiesc binele, chiar şi 999 de zile nu ne sunt suficiente, dar pentru a face ceva rău, o singură zi le este de ajuns celor abjecţi şi netrebnici.” – profesor yoga Gregorian Bivolaru
2. „Eternul (Dumnezeu) a văzut că răutatea oamenilor era mare pe Pămînt şi că toate gândurile inimilor lor erau orientate cu îndârjire în fiecare zi numai către ceea ce este rău.” (Geneză VI,5)
3. „Nu te mânia niciodată pe cei răi şi nu te uita cu invidie la cei care fac mult rău, căci datorită faptelor lor ei vor fi cosiţi iute ca iarba şi se vor veşteji întocmai ca verdeaţa. Încrede-te în Domnul Dumnezeu şi fă întotdeauna doar binele. Comportă-te aşa cum se cuvine şi umblă în credincioşie făcând Voia Domnului Dumnezeu. Domnul Dumnezeu să-ţi fie desfătare, căci El îţi va dărui tot binele ce îţi doreşte inima.” (Psalmul 37, 1-4)
4. „Atunci când trebuie să aleagă, marea majoritate a oamenilor îi preferă în mod spontan pe cei imbecili în locul celor răi, pentru că cei răi niciodată nu se opresc şi mai mereu scornesc noi şi noi răutăţi.” – profesor yoga Gregorian Bivolaru
5. „Manifestarea neîncetată a răutăţii şi a duşmăniei este întotdeauna – fără nicio excepţie – chinuitoare, distructivă şi epuizantă.” – profesor yoga Gregorian Bivolaru
6. „Ştiţi care este deviza implicită a celor răi şi plini de ură?! Acea deviză este: Hai să ne mâncăm cu o cât mai mare răutate şi viclenie unii pe alţii!” – profesor yoga Gregorian Bivolaru
Glosar
Scandal = acest cuvânt provine de la termenul grecesc skandalon. Scandalul este o faptă reprobabilă, o situaţie, o întâmplare urâtă, ruşinoasă, ce provoacă indignare, revoltă, nemulţumire etc, etc. Prin extensie, se poate spune că scandalul este cel mai adesea un prilej de indignare, de nemulţumire. Dincolo de aparenţe, atunci când un scandal este privit din punct de vedere ocult se poate spune că el este întotdeauna – fără excepţie – însoţit de o declanşare a unor energii subtile nefaste, ce este direct proporţională cu amploarea sa. Aceste fenomene oculte, malefice au de fiecare dată loc printr-o inconştientă angrenare colectivă funestă ce este declanşată şi catalizată cu o mare uşurinţă prin mijloacele mass media, de fiecare dată când este lansat un scandal. Este important să reţinem că toate aceste fenomene oculte, malefice se declanşează cu aceeaşi intensitate chiar şi atunci când respectivul scandal este de fapt o invenţie aberantă sau o calomnie abjectă care este în prealabil regizată cu abilitate şi viclenie din culise, creându-se apoi aparenţa unei aşa-zise „realităţi” acolo unde de fapt totul sau aproape totul este minciună, calomnie, sau exagerare abjectă şi neruşinată. Având în vedere aceste aspecte care sunt cunoscute mai ales de către cei iniţiaţi, tocmai de aceea se spune în Biblie că întotdeauna scandalul face să apară prilejul de a păcătui, sau cu alte cuvinte face să apară ocazia de a greşi. Toate acestea sunt cu uşurinţă posibile dacă avem în vedere că un mare scandal generează în mod spontan indignare, protest, revoltă ce este produsă de o anumită faptă sau situaţie ce este prezentată astfel încât să fie cât mai scandaloasă. Fiecare scandal ce este fie real, fie inventat cu viclenie şi abilitate (pe baza unor calomnii abjecte) face apoi să apară – cel mai adesea – stări malefice colective de vrajbă, de dezbinare, de neînţelegere, de ură, de răutate, de dezgust, de revoltă, de duşmănie şi supărare. Scandalul este deloc întâmplător prezentat în Biblie ca fiind o piedică, un obstacol, sau o dificultate neprevăzută ce trebuie să fie luată în considerare.
Scandalagiu = bărbat ce caută cu tot dinadinsul sau care provoacă adeseori scandalul, căruia îi place scandalul.
Scandaliza = a fi sau a face să apară indignare, revoltă faţă de anumite fapte reprobabile sau faţă de anumite abuzuri. Scandalizarea face să fie neplăcut impresionate sau chiar şocate de un fapt neaşteptat, insolit, exagerat mai ales acele fiinţe umane ce sunt vizate sau care sunt într-un anume fel sugestionate şi influenţate prin intermediul scandalului ce este dezlănţuit.
Încă de la început consider că este necesar să precizez faptul că expresia „avocatul diavolului” este o expresie clasică, ce figurează în Dicţionarul francez Robert al expresiilor şi locuţiunilor. Expresia „avocatul diavolului” îl indică pe acela care apără o cauză ce este în general considerată ca fiind rea. Expresia este împrumutată din dreptul ecleziastic, unde acesta este numele familiar al avocatului care este însărcinat să conteste sfinţenia şi să opună obiecţii în cazul unei canonizări. În limbajul curent, expresia este remotivată şi cel mai adesea ea se referă la acela care apără ceea ce alţii cred că este răul. Studiind pe site-ul sărmanului avocat Mihai Rapcea mulţimea articolelor pline de calomnii şi atacuri furibunde atît la adresa acestei şcoli spirituale, dar mai ales la adresa profesorului yoga Gregorian Bivolaru, mi-am dat seama că această expresie oarecum clasică i se potriveşte întru totul. Cu această scurtă introducere intru acum în subiect.
Am aflat cu stupoare în urmă cu două zile despre un comentariu plin de răutate şi totodată aiuritor, al jalnicului „avocat al diavolului” Mihai Rapcea, ce a fost postat pe blogul său, referitor la o presupusă poruncă, pe care el susţine cu impertinenţă că aş fi primit-o în urmă cu mai mulţi ani de la profesorul yoga Gregorian Bivolaru. În primul moment m-am întrebat de ce acest om, care se pretinde un avocat, nu a catadixit să îmi ceară părerea înainte de a scrie astfel de mizerii pe blogul său. Probabil el a sperat că, scriind despre astfel de subiecte calomnioase şi scandaloase va reuşi să atragă un număr din ce în ce mai mare de vizitatori pe blogul lui, vizitatori care sunt avizi de astfel de minciuni cât mai gogonate. Acum, pentru mine este clar că jalnicul „avocat al diavolului” Mihai Rapcea a ignorat cu desăvârşire binecunoscutul principiu al justiţiei, care este enunţat astfel: „Să ascultăm de fiecare dată şi cealaltă parte”. Aceasta arată ca jalnicului „avocat al diavolului”, Mihai Rapcea, i s-a urcat deja la cap orgoliul de „avocat celebru” şi de aceea el „a uitat” să mai aplice acest principiu fundamental al dreptului.
„Speţa” (ca să mă exprim în limbajul avocăţesc) pare să fie desprinsă dintr-un „basm” cretin autohton. Mai precis, se afirmă că am primit o aşa-zisă pedeapsă – după ce am tradus o carte ce a fost scrisă de Swami Shivananda, în care erau date mai multe mantra-e – prin care trebuia „să construiesc sau să cumpăr pe banii mei” nu mai puţin de patru case, care apoi zice-se că ar fi trebuit să fie donate şcolii noastre de yoga. Altminteri, o cumplită karma nefastă, pe care aş fi acumulat-o nici mai mult, nici mai puţin prin publicarea acelei cărţi, m-ar fi răpus fără dar şi poate!
La început, citind aceste aberaţii am râs şi m-am întrebat de ce nu au introdus în acea „pedeapsă” şapte, douăsprezece şi chiar, de ce nu, paisprezece case, pe care, zice-se, ar fi trebuit să le cumpăr. În definitiv, nimic şi nimeni nu-l poate împiedica pe jalnicul şobolan ce se ascunde în bezna anonimatului – şi care se intitulează cu o mare lăudoreşenie IntenseLight -, să afirme, ca un mare mincinos ce este, orice parascovenie pe care mintea lui plină de răutate o scorneşte. Ţin să adaug că, după ce am citit de la un capăt la celălalt afirmaţiile acestui şobolan ce se vrea anonim, mi-am putut da seama, pe baza indiciilor care sunt presărate în textul respectiv, că în realitate este vorba de un „celebru” trădător, turnător şi care este unul dintre „greii” grupusculului ce a fost intitulat „al conspiratorilor ridicoli”. Conţinutul textului postat indică totodată cât de mult a decăzut acest sărman rătăcit, care este un penibil conspirator ridicol, deoarece am observat cum se contrazice adeseori şi îşi pune astfel în evidenţă prostia imensă în care se complace. Veţi vedea, pe parcursul acestei replici, dovada care ne arată cât este de prost acest şobolan anonim, despre care noi ştim că a fost un turnător pe vremea Securităţii, dar care nu s-a sfiit după aceea, când a fost demascat, să afirme cu impertinenţă că în viaţa lui el nu a făcut aşa ceva (adică, turnătorie la Securitate).
Citind afirmaţiile acestui şobolan anonim ridicol, am putut să-mi dau seama cât de prost poate să fie atunci când este capabil să-şi imagineze că poţi jongla în fel şi chip cu nişte case cumpărate, de parcă ai stăpîni peste jumătate din ţară şi ai avea la dispoziţie un tezaur ca să le cumperi sau să le construieşti. La drept vorbind, chiar şi pătimaşul nostru fost prim ministru Adrian Năstase s-ar fi declarat depăşit de situaţie, cu toate că nu întâmplător a fost supranumit „Năstase – patru case”. Mai ştii, poate că acest ridicol şobolan anonim s-a inspirat din această bază uriaşă a vorbelor aruncate în vînt. Cu astfel de calomniatori ticăloşi, nu este exclus să aflăm peste câţiva ani de zile că şi Adrian Năstase a primit o „poruncă” straşnică de la domnul Bivolaru, ca să cumpere măcar două case drept pedeapsă pentru circul pe care l-a orchestrat în martie 2004.
În decursul timpului am observat că aproape întotdeauna „folclorul bazaconistic” ce proliferează pe la colţuri în cadrul acestei şcoli spirituale conţine o bogăţie inepuizabilă de minciuni, care mai de care mai gogonate. Atunci când sunt repetate, aceste minciuni ajung să fie în cele din urmă considerate drept un „adevăr” de necontestat. Partea cea mai proastă este că în acest „folclor bazaconistic” sunt reunite adeseori de-a valma păreri, bîrfe, idei tâmpe, teorii hilare, prejudecăţi, care mai de care mai năucitoare, ce prezintă un caracter răutăcios şi subiectiv. Aceste banale „nevinovăţii” ce alcătuiesc „pâinea” cea de toate zilele a sărmanelor fiinţe umane ce sînt avide de bârfe, răutăţi şi calomnii de tot felul, funcţionează cel mai adesea pe principiul telefonului fără fir: dacă la un capăt cineva spune A, poţi să fii sigur că la celălalt capăt vei auzi peste câteva luni că este vorba despre Z. Probabil că acest obicei greţos al bârfei sau al calomniei, ce încă persistă la cursanţii acestei şcoli, îşi are rădăcinile îngropate adânc în perioada obscură a Fanarului. În orice caz, astfel de obiceiuri atîrnă ca un jug de plumb de gâtul acestor aşa-zişi cursanţi şi le înjoseşte fiinţa pe nesimţite, făcându-i la un moment dat să vâneze cu o foame obsesivă cele mai aberante calomnii, cele mai greţoase bârfe pe care ei le întreţin sau, de la caz la caz, care generează creşterea urii şi a duşmăniei împotriva acestei şcoli spirituale şi mai ales împotriva profesorului yoga Gregorian Bivolaru. Partea tragică este că aceşti împătimiţi ai bârfei, ai răutăţilor de tot felul şi ai calomniei nu găsesc niciodată timp să-şi citească cursurile sau să citească măcar în fugă caietele taberelor spirituale ce li se pun gratuit la dispoziţie, dar în schimb sunt în mod prompt la curent cu toate minciunile aberante, pe care le înghit pe nerăsuflate şi apoi îşi măresc dispreţul pentru această şcoală spirituală, spunându-şi în forul lor lăuntric: „Ia uite, domnule, cât de rău poate să fie acest Bivolaru!!” De altfel, în folclor se spune că un smintit aruncă o piatră în lac şi apoi toţi cei din sat se căznesc să o găsească pentru a o scoate la mal.
Citind lamentabilul articol scris de acest şobolan anonim şi ridicol, am rămas surprins şi chiar am râs atunci cînd am descoperit ceva elementar. De altfel, toţi cei care au catadixit să studieze cu o nestăpânită curiozitate acest articol senzaţionalist, au observat contradicţiile flagrante care arată cât este de prost acela care l-a scris, deoarece el nu şi-a dat seama că prin aceste contradicţii flagrante îşi scoate astfel la vedere prostia în care se află.
Iată despre ce este vorba: jalnicul „avocat al diavolului” Mihai Rapcea afirmă, nici mai mult, nici mai puţin, că nimeni din această şcoală de yoga nu poate să scrie şi să publice o carte, dacă nu a primit în prealabil avizul domnului profesor yoga Gregorian Bivolaru în ceea ce priveşte conţinutul ei. Apoi, făcându-se afirmaţii vădit mincinoase, se spune că eu totuşi am scris o carte, am şi publicat-o, iar după aceea am fost pedepsit în modul în care am arătat mai sus. Datorită prostiei ce-l caracterizează, jalnicul avocat nu şi-a dat seama că, afirmând că totuşi am tradus şi am publicat acea carte – pentru care se spune într-un mod mincinos că am fost pedepsit să cumpăr patru case -, se anulează astfel cealaltă afirmaţie pe care el o face. Este cvasi-evident că, dacă era adevărat ceea ce se susţine, adică dacă nimeni de la MISA nu putea şi nu poate scrie şi publica o carte fără permisiunea prealabilă a domnului Gregorian Bivolaru, atunci ar fi fost imposibil ca eu să primesc aprobarea de a scrie acea carte, din moment ce după aceea, zice-se, am fost „pedepsit” pentru traducerea şi publicarea ei.
Iată că în felul acesta, jalnicul şobolan anonim ridicol se dă de gol şi arată cât este de prost. Cum ar fi putut să apară acea carte, pentru care se spune că am fost „pedepsit”, dacă în acelaşi timp nimeni din şcoala noastră de yoga nu putea şi nu poate să publice nicio lucrare fără avizul prealabil al profesorului yoga Gregorian Bivolaru?! Iar dacă acea carte a văzut totuşi lumina tiparului, oare nu este la mintea cocoşului că, în realitate, nu trebuie să cerem niciodată avizul lui Gregorian Bivolaru pentru a publica nu contează ce carte? Desigur, acest aspect i-a scăpat prostului şobolan ridicol, dar el nu poate să-i scape unei persoane inteligente şi pline de bun simţ. Totodată, în felul acesta descoperim cu o anumită compasiune cât este de prost acest şobolan anonim, atunci când – scriind toate aceste mizerii – nu şi-a dat nicio clipă seama că în realitate se contrazice şi în felul acesta minciunile sale gogonate pot să iasă lesne la iveală pentru cei inteligenţi, care există totuşi în cadrul acestei şcoli. În treacăt fie spus, această imensă prostie în care jalnicul şobolan ridicol se afundă pe an ce trece, arată starea de regres spiritual şi de orbire spirituală în care el deja se află. Îmi exprim aici speranţa că, pentru cei suficient de inteligenţi, aceste aspecte pe care vi le prezint şi care se bazează chiar pe afirmaţiile acestui şobolan anonim sunt o dovadă a stării de prostie în care el se află. Dacă această replică a noastră va fi citită cu aceeaşi aviditate şi de admiratorii săi fanatici, atunci poate că unii dintre ei vor avea totuşi un gram de minte şi îşi vor putea da seama că idolul lor este prost făcut grămadă.
În concluzie, dacă Gregorian Bivolaru ar fi controlat, aşa cum se spune, toate cărţile care se scriu în cadrul acestei şcoli, atunci traducerea mea nu ar fi fost cu putinţă să apară. Dat fiind însă faptul că acea traducere a văzut lumina tiparului, aceasta indică, fără dar şi poate, că afirmaţia şobolanului ridicol şi anonim este o minciună sfruntată. Ca tertip avocăţesc, poate că afirmaţia lui Mihai Rapcea ar fi putut fi utilizată în cadrul unei pledoarii şmechere la tribunal, în faţa unui judecător prostănac, mizând pe labilitatea emoţională a tuturor celor prezenţi acolo. În realitate, „cazul” pe care jalnicul „avocat al diavolului” Mihai Rapcea nu se sfieşte să-l expună este gol de orice conţinut, pentru că eu nu am primit niciodată o asemenea „poruncă” de la profesorul yoga Gregorian Bivolaru şi totodată ţin să adaug că niciodată în viaţa mea nu am cumpărat şi nu am construit vreo casă din banii mei pentru MISA. Dacă afirmaţia lui ar fi fost câtuşi de puţin adevărată, atunci cum îşi explică Mihai Rapcea că, deşi am primit o asemenea „poruncă” fermă, cu toate acestea nu m-am conformat niciodată şi nu am cumpărat nici măcar o cameră pentru şcoala noastră de yoga? De altfel, în numele adevărului, ţin să-i adresez jalnicului „avocat al diavolului” Mihai Rapcea următoarea întrebare: „De ce, domnule avocat Mihai Rapcea, nu m-aţi întrebat nimic referitor la aceste afirmaţii abjecte, înainte de a posta pe blogul dumneavoastră toate aceste minciuni tendenţioase şi pline de ură?”
Datorită urii viscerale pe care o nutreşte faţă de profesorul yoga Gregorian Bivolaru, jalnicul avocat Mihai Rapcea nu a scos nicio vorbă cu privire la faptul că ani de zile am beneficiat de o cameră, singur, în ashram, unde mi-am putut desfăşura activitatea datorită bunăvoinţei pe care acest om (Gregorian Bivolaru) în permanenţă mi-a arătat-o. Dacă prin reducere la absurd am presupune că acea „poruncă” aberantă ar fi fost adevărată, atunci cum îşi explică Mihai Rapcea faptul că, deşi au trecut atâţia ani de atunci, până în momentul de faţă nu am cumpărat nici măcar un perete în cadrul acestei şcoli şi, mai mult decît atât, am beneficiat în permanenţă de cazare şi masă în cadrul unui ashram, în care am putut să-mi desfăşor liniştit activitatea, scriind cărţi, compunând muzică şi realizând o serie întreagă de proiecte în care profesorul yoga Gregorian Bivolaru m-a susţinut, manifestând faţă de mine, în permanenţă, o mare bunătate, omenie şi considerându-mă ca pe unul dintre prietenii săi buni.
Iată că în ura şi în duşmănia ce-l caracterizează, avocatul Mihai Rapcea nu a pomenit nicio vorbă despre tot binele pe care Gregorian Bivolaru mi l-a făcut, dar în schimb a postat pe blogul său aceste minciuni gogonate şi abjecte. În felul acesta se adevereşte ceea ce spune un proverb: „Binele nu face zgomot, iar zgomotul nu face bine.” Mă întreb retoric: va fi oare capabil avocatul Mihai Rapcea să posteze acest drept la replică pe blogul său? Vă asigur că, dat fiind orgoliul spiritual şi răutatea ce-l caracterizează, aşa ceva este o imposibilitate. Mihai Rapcea nu va admite niciodată ca această replică să apară pe blogul său, pentru că de fapt el urăşte adevărul şi iubeşte minciuna, scornelile, făcăturile, calomniile, pentru că toate acestea îl ajută din nefericire să promoveze şi să răspândească scandalul. În această situaţie este evident că sărmanul avocat Mihai Rapcea nu-şi dă seama de implicaţiile pe care le are atitudinea lui şi nu realizează că felul în care el gândeşte şi acţionează, generând scandal, induce vrajba şi gânduri rele în atâţia oameni. Nu îmi rămîne decât să sper că următoarele cuvinte ale domnului Gregorian Bivolaru îl vor face pe Mihai Rapcea să reflecteze mult mai adânc la consecinţele faptelor lui: „Fiecare scandal poate să fie considerat ca fiind un scandal activ atunci când este privit din punctul de vedere al fiinţei umane care îl cauzează sau poate fi considerat un scandal pasiv atunci când este privit din punctul de vedere al fiinţelor umane care, vrând-nevrând sunt obligate să-l suporte. Tocmai de aceea, prin intermediul învăţăturilor sale pline de înţelepciune, Iisus ne-a pus în gardă că nu este niciodată bine să dezlănţuim un scandal activ, căci o astfel de faptă (scandalul respectiv) este cel mai adesea un motiv de poticnire sau, altfel spus, ea este prilejul apariţiei unor stări acute de îndoială demoniacă ce se declanşează cu o mare uşurinţă în fiinţele umane credule, uşor influenţabile şi ignorante. În astfel de situaţii este de la sine înţeles că, până la urmă, vom suporta cu vârf şi îndesat consecinţele karma-ice nefaste ale faptelor noastre rele. Altfel spus, mai devreme sau mai târziu fiecare fiinţă umană va culege întotdeauna exact răul pe care l-a semănat prin faptele sale nesăbuite. În astfel de situaţii, cu cât vor fi mai multe fiinţe umane ce vor fi într-un anume fel afectate de scandalul activ pe care o fiinţă umană l-a declanşat‚ cu atât mai mari vor fi apoi consecinţele karma-ice nefaste pe care ea va fi apoi silită să le suporte într-o încarnare ulterioară.”
Este trist să constatăm că, datorită stării de orbire în care se scufundă, sărmanul avocat Mihai Rapcea nu realizează în ce situaţie se va afla atunci când, părăsind definitiv această lume – aşa cum de altfel vom face fiecare la vremea noastră -, se va găsi faţă în faţă cu îngerul de lumină, care îl va întreba: „Ce ai făcut cu viaţa ta?!!” Îşi imaginează oare jalnicul avocat Mihai Rapcea că, scriind articole pline de ură, duşmănoase şi împănate de minciuni abjecte, va reuşi în felul acesta să progreseze pe calea spirituală pe care se află?! Îşi poate el imagina că, făcând scandal, aşa cum s-a obişnuit în ultima vreme, va reuşi să atingă cumva stări de samadhi?! Gîndesc că, dacă în primele luni de curs un clarvăzător oarecare i-ar fi spus lui Mihai Rapcea în ce cloacă va ajunge să se complacă mai târziu, atunci când va fi în anul în care el se află la acest curs, el ar fi replicat cu vehemenţă: „Baţi cîmpii! Aşa ceva nu este cu putinţă! Doar nu o s-o iau razna şi să ajung să mă dedau la astfel de mizerii!” Cu toate acestea, este evident pentru toţi cursanţii plini de bun simţ, care urmează cursurile de yoga în cadrul şcolii MISA, că Mihai Rapcea se află într-o cumplită stare de derivă şi multe dintre faptele sale arată regresul spiritual cu care se confruntă.
Probabil că, citind aceste rânduri, Mihai Rapcea va face o criză de furie şi se va grăbi să-mi spună: „Cine eşti tu, ca să îndrăzneşti să-mi spui mie toate acestea?!” La o astfel de întrebare, eu îi pot răspunde: „Sunt o fiinţă umană oarecare, ce te judecă după faptele şi scandalurile pe care le faci şi îşi dă seama că, aşa cum pomul se cunoaşte după roade, tu poţi fi cunoscut după faptele tale şi după stările de duşmănie furibundă pe care le manifeşti.” De altfel, ţin să mărturisesc că am fost şi sunt uimit de bunătatea, umilinţa şi răbdarea de care Gregorian Bivolaru a dat dovadă, acceptând ca o astfel de fiinţă umană, care este un opozant îndârjit, să continue să frecventeze totuşi cursurile acestei şcoli de yoga. Avocatul Mihai Rapcea nu s-a gândit nicio clipă la răul pe care îl face fiinţelor umane naive şi superficiale, care sunt dispuse să creadă toate gogomăniile răutăcioase pe care el le lansează pe blogul său, ce îşi atrage vizitatorii mai ales prin scandalurile pe care le promovează. Tocmai de aceea mă întreb dacă el cunoaşte spusele pline de înţelepciune ale lui Iisus în această direcţie: „Iisus a spus: Suferinţă şi nefericire va fi întotdeauna pentru omul prin care scandalul apare în lume.” (Evanghelia după Matei) Prin urmare, ar fi bine ca sărmanul avocat Mihai Rapcea să reflecteze cât mai adânc la semnificaţia acestui citat.
Luând în considerare toate aceste aspecte, se poate spune că s-a forţat în cazul meu o poveste fantasmagorică, inventată de la un capăt la altul de dragul „ineditului” ei. Pe de altă parte, ţin să mărturisesc că eu am publicat de-a lungul timpului mai multe cărţi şi articole pe diverse teme de spiritualitate la mai multe edituri din ţară şi la fel au făcut mai mulţi colegi de-ai mei, care de asemenea au scris şi au tradus numeroase lucrări de specialitate. Mărturisesc că întotdeauna mi-am ales singur subiectele cărţilor mele şi m-am documentat pentru a le scrie, fără să mă aflu absolut deloc sub spectrul ameninţător al unei ipotetice „săbii a lui Damocles”, ce ar fi stat, zice-se, mereu deasupra capului meu, gata să cadă (sau asupra altcuiva din cadrul acestei şcoli spirituale (MISA), care ar fi vrut sau care ar vrea să scrie şi să publice o carte). Desigur, uneori s-a putut vorbi despre o consultare atunci cînd am dorit aceasta şi în toate situaţiile de acest gen, cu toate că domnul Bivolaru este destul de ocupat, el a răspuns cu solicitudine apelurilor mele. Aşa ceva mi se pare însă absolut natural şi ţin să amintesc faptul că astfel de discuţii creatoare, în care noi solicităm de bună voie şi nesiliţi de nimeni sfatul competent al altcuiva, se integrează în firescul activităţii de scriitor.
Problema, aşa cum este expusă cu multă răutate de către „avocatul diavolului” Mihai Rapcea, insinuează şi urmăreşte să scoată în mod fals la iveală o latură care mi se pare chiar tragi-comică: ea vrea să inducă în mod pervers ideea că toţi cei care fac parte din această şcoală de yoga sunt doar nişte marionete total lipsite de talent şi de voinţa individuală, fiind, zice-se, supuşi influenţei „despotice” a domnului Gregorian Bivolaru. Ţin să arăt însă că toate acestea sunt nişte mizerii calomnioase.
Ca o replică pe care o expun celor care au un dram de minte, întreb pe toţi cei care vor citi aceste rînduri: dacă este adevărat că mi s-a dat o astfel de „poruncă” şi că apoi am fost pedepsit aşa cum se afirmă într-un mod mincinos, cum se face atunci că, la numai cîteva luni după ce am primit acea „poruncă”, zice-se, de la Gregorian Bivolaru, eu am publicat o nouă carte, intitulată „Tantra şi tainele ei”, la editura Uma, care se dorea o lucrare de sinteză şi a cărei publicare ar putea fi considerată în multe privinţe chiar mult mai gravă decât lucrarea lui Swami Shivananda („Japa Yoga”), pe care am tradus-o şi pentru care se afirmă în mod mincinos că am primit, zice-se, „pedeapsa” respectivă. Vă mărturisesc cu această ocazie tuturor, chiar dacă cei troglodiţi şi fanatici nu vor vrea să creadă, că de fapt ghidul meu spiritual (Gregorian Bivolaru) a văzut acea carte abia atunci când ea a ieşit de la tipar, eu chiar dorind să-i fac atunci o surpriză prin publicarea acelei cărţi. Ce să mai spun, de asemenea, despre cărţile publicate în perioada de început, în care am desfăşurat după cum ştiţi cu toţii o bogată activitate şi am predat cursuri de yoga în oraşul Iaşi. Fără să mă laud, cu toată modestia arăt că multe dintre cărţile pe care le-am publicat, strângând cu multă trudă material ce mi-a fost pus la dispoziţie din vasta bibliotecă a şcolii noastre de yoga, s-au bucurat şi încă se bucură de un real succes, constituind prin informaţiile ce au fost prezentate vlăstare de un real folos pentru acest curs de yoga. Amintesc aici câteva dintre aceste lucrări, despre care susţin că nici măcar o pagină nu mi-a fost cenzurată, verificată sau impusă de către Gregorian Bivolaru. Printre aceste lucrări care au fost scrise în acea perioadă amintesc: „Elemente fundamentale în practica yoga”, „Alimentaţia în practica yoga”, „Oul Cosmic” şi de asemenea anumite traduceri, cum ar fi: „Puterea extraordinară a subconştientului tău” de Joseph Murphy sau „Misterele şi controlul minţii prin yoga” de Swami Shivananda.
Dincolo de aspectul personal ce este implicat în această falsă problemă, la care sper că am răspuns şi am clarificat tot ceea ce era necesar, este evidentă poziţia lamentabilă a unora, care fiind ferm convinşi – datorită orgoliului spiritual în care se află – că au dreptate în tot ceea ce susţin şi afirmă, nu mai văd de fapt pădurea din cauza copacilor.
Citiți și:
Dezvăluirea adevărului este mai puternică decât calomniile abjecte şi scornelile halucinante ale jalnicului scandalagiu Mihai Rapcea
ANUNŢ IMPORTANT!!! – 29 noiembrie 2011
yogaesoteric
27 noiembrie 2011