Ministrul Transformării Digitale din Ucraina: „Scopul nostru este de a valida toate aspectele vieții cu ajutorul acestui ID digital […] Oamenii nu au altă opțiune decât să aibă încredere în tehnologie”

O identitate digitală cuprinde tot ceea ce vă face unic în domeniul digital și este un sistem care poate consolida toate datele privind activitatea dvs. online, inclusiv site-urile web pe care le vizitați, achizițiile dvs. online, dosarele de sănătate, conturile financiare și cu cine sunteți prieten pe rețelele de comunicare virtuală.

Este, de asemenea, un sistem care, atunci când este utilizat de un regim autoritar, cum ar fi în China comunistă, permite un sistem distopic de creditare socială în care libertatea este acordată și restricționată în funcție de modul în care se comportă cetățenii și de persoanele cu care se asociază atât în lumea fizică, cât și în cea digitală.

Summit-ul Global Technology Governance al Forumului Economic Mondial (WEF), care a avut loc în luna aprilie 2021, a găzduit o sesiune virtuală intitulată „Scalarea sistemelor de identitate digitală”, în cadrul căreia liderii mondiali au opinat cu privire la modalitatea cea mai eficientă de a convinge oamenii să accepte sistemele de identitate digitală.

Tehnologia pentru identitățile digitale este deja aici și este, de fapt, utilizată în mai multe țări din întreaga lume. Una dintre cele mai ambițioase țări în această privință este Ucraina.

Obiectivul nostru este să validăm toate situațiile de viață cu ajutorul acestei identități digitale” – Mykhailo Fedorov, ministrul ucrainean al Transformării digitale

Luând cuvântul în cadrul acestei dezbateri, ministrul ucrainean al Transformării digitale, Mykhailo Fedorov, a declarat că obiectivul guvernului său este de a crea un sistem digital de identificare digitală care, în termen de trei ani, va face din Ucraina cel mai convenabil stat din lume în materie de accesibilitate a serviciilor, funcționând ca un furnizor de servicii digitale.

Președintele [Ucrainei] Zelensky a însărcinat ministerul nostru ca, în termen de trei ani, să creeze unul dintre cele mai convenabile state din lume în ceea ce privește statul ca furnizor de servicii”, a declarat Fedorov.

El a adăugat: „Parlamentul ucrainean a adoptat, de asemenea, un proiect de lege care ne face să fim una dintre primele țări care legalizează pașapoartele digitale, ceea ce înseamnă că am pus pe deplin un «semn de egalitate» între pașapoartele și actele de identitate din plastic sau de hârtie și actele de identitate digitale, iar acum acestea sunt accesibile în toate situațiile de viață”.

Oamenii nu au de ales decât să aibă încredere în tehnologie”, spune Mykhailo Fedorov, ministrul ucrainean al Transformării Digitale.

Când vine vorba de câștigarea încrederii în sistemele de identitate digitală gestionate de guvern, Fedorov crede că, dacă le oferiți oamenilor o cantitate copleșitoare de confort care este însoțită de o securitate cibernetică puternică, atunci aceștia nu vor avea altă opțiune decât să aibă încredere în tehnologie.

Pandemia a accelerat progresul nostru. În primul rând, oamenii cer cu adevărat acum servicii digitale, online. Oamenii nu au altă opțiune decât să aibă încredere în tehnologie. Vedem ce fel de afaceri se dezvoltă, iar aceste afaceri influențează dezvoltarea serviciilor noastre.”

Comoditatea este principalul argument de vânzare al Ucrainei pentru sistemele de identitate digitală, alături de securitatea cibernetică.

Este nevoie să realizăm un produs care să fie atât de convenabil încât o persoană să fie capabilă să își întrerupă stereotipurile, să se desprindă de temerile sale și să înceapă să folosească o aplicație creată de guvern”, a mai spus Mykhailo Fedorov.

Credem că este necesar să facem cel mai bun produs posibil, un produs de înaltă calitate, un produs care să fie atât de convenabil încât o persoană să fie capabilă să își întrerupă stereotipurile, să își depășească temerile și să înceapă să folosească o aplicație creată de guvern”, a declarat Fedorov.

Când îi vom permite unei persoane să înregistreze o afacere în trei clicuri; când îi vom permite să își plătească impozitele în două clicuri – indiferent cât de sceptică este o persoană cu privire la tehnologie, aceasta va începe să folosească serviciile noastre.”

https://twitter.com/TimHinchliffe/status/1498330894846906369

Citiți și:
Opt țări au stabilit principii pentru viitorul ID-ului digital
Totalitarismul ID-urilor digitale, sau cum ne va fi controlată viața – Alegem libertate sau sclavie? NU dictaturii biometrico-medicale! (I)

 

yogaesoteric
9 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More