Opt țări au stabilit principii pentru viitorul ID-ului digital

Un grup de lucru privind identitatea digitală care cuprinde opt state membre a elaborat un set de principii la nivel înalt pentru a sprijini dezvoltarea sistemelor și infrastructurii de identificare digitală.

În raportul său, Digital Government Exchange (DGX) Digital Identity Working Group (DIWG) a declarat că obiectivul său este de a îmbunătăți acordurile comerciale și de a „facilita redresarea economică din cauza covid-19, de exemplu pentru a sprijini deschiderea frontierelor interne și internaționale”.

Cele 11 principii cer ca infrastructura de identificare digitală să fie deschisă, transparentă, reutilizabilă, securizată, privată, neutră din punct de vedere tehnologic și compatibilă cu portabilitatea datelor, simplă din punct de vedere administrativ și capabilă să păstreze informațiile.

Un set comun de definiții și o taxonomie universală pentru identitatea digitală este esențial pentru a permite recunoașterea reciprocă a identităților digitale.

Acest set de definiții comune va evolua pe măsură ce cadrele de încredere și identitățile digitale sunt dezvoltate în continuare”, se spune în raport.

Înființată în 2020, DIWG cuprinde Australia, Canada, Finlanda, Israel, Noua Zeelandă, Singapore, Țările de Jos și Regatul Unit și este prezidată de Agenția de Transformare Digitală din Australia.

Grupul a fost format inițial pentru a permite membrilor săi „să împărtășească experiențe și oportunități de utilizare a inițiativelor de identitate digitală, cu accent pe răspunsul și recuperarea de la impactul covid-19 asupra guvernelor și oamenilor”.

Comerț și călătorii

Cu cele opt țări care au convenit asupra diferitelor principii și definiții în jurul ID-ului digital, DIWG a spus că va fi mai ușor să încheie acorduri de liber schimb coerente și să proiecteze memorandumuri de înțelegere.

Acesta a adăugat că o taxonomie universală ar ajuta „la oficializarea intenției și la obținerea rezultatelor necesare pentru recunoașterea reciprocă a identităților digitale transfrontaliere și interoperabilitatea sistemelor de identitate digitală”.

În cele din urmă, atunci când este aplicat, acest sistem permite… interacțiuni guvernamentale mai eficiente, sprijin sporit pentru companiile care operează peste granițe și experiențe simple și simplificate pentru persoanele care călătoresc la nivel internațional”, se arată în raport.

Raportul a dat exemplul portofelului european de identitate digitală, care permite oamenilor și companiilor să-și stocheze digital identitățile digitale naționale și alte atribute personale în siguranță.

Acesta a avertizat că legislația nealiniată între țări cu privire la aspecte precum confidențialitatea, securitatea și suveranitatea datelor au potențialul de a submina recunoașterea reciprocă și interoperabilitatea. Se spune că unele țări sunt „mai capabile să partajeze date [cu alte] țări, cum ar fi statele membre ale UE, în timp ce altele sunt mai puțin capabile”.

Cu toate acestea, a adăugat că, deși politicile existente ale țărilor sale membre erau specifice cerințelor guvernului lor în ceea ce privește identitatea digitală, toate au fost în linii mari aliniate la standardele ISO, standardele UE sau cele mai bune practici din industrie.

În majoritatea țărilor membre, cadrele de încredere, politicile și legislația au fost dezvoltate având în vedere recunoașterea reciprocă și interoperabilitatea viitoare, deschizând o oportunitate largă de a realiza interoperabilitatea între sistemele și infrastructura de identitate digitală”, se arată în comunicat.

Covid-19 a fost doar un test în Europa, țările din vest s-au descurcat binișor în promovarea vaccinării și crearea certificatului Nazipass.

Citiți și:
„Portofelul de identitate digitală” european, un coșmar totalitar
Scamatoria digitală
[VIDEO] Christian Terheș expune pericolul legii UE care va introduce identitatea digitală: „Nu vei putea face nicio acțiune online fără a te identifica”

 

yogaesoteric
6 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More