Asta da democrație! Cehia, Slovacia și Letonia au amenințat cu închisoarea cetățenii care își exprimă sprijinul pentru Rusia

Republica Cehă, Slovacia și Letonia au anunțat că vor începe să încarcereze cetățenii care își exprimă sprijinul pentru Rusia sau justifică intervenția acesteia în Ucraina.

Din Consortium News, „Închisoare pentru cehii care sunt de acord cu intervenția rusă”:

„Procurorul suprem de stat al Republicii Cehe a avertizat cetățenii săi că pot ajunge la închisoare dacă își exprimă acordul cu intervenția militară a Rusiei în Ucraina.

«Procuratura Supremă consideră că este necesar să informeze cetățenii că situația actuală asociată cu atacul Federației Ruse asupra Ucrainei poate avea implicații asupra libertății lor de exprimare», a început o declarație a procuraturii, datată 26 februarie. «Dacă cineva a fost de acord în mod public (inclusiv în cadrul unor demonstrații, pe internet sau pe rețelele de socializare), a acceptat sau a susținut atacurile Federației Ruse asupra Ucrainei sau și-a exprimat sprijinul sau i-a lăudat pe liderii Federației Ruse în acest sens, ar putea fi pasibil de răspundere penală în anumite condiții», se arată în declarație.

Printre legile citate în declarație se numără interzicerea «aprobării unei infracțiuni penale» și «negarea, punerea în discuție, aprobarea și justificarea genocidului». Republica Cehă este membră atât a Uniunii Europene, cât și a NATO.

[…] Potrivit ambasadei Ucrainei la Praga, două persoane au fost deja arestate în temeiul acestor statute pentru susținerea Rusiei. Aceasta a scris pe Twitter, conform traducerii Google:

«Forțele de ordine cehe avertizează că aprobarea publică a invaziei Rusiei în Ucraina ar putea fi clasificată drept «crimă de negare, punere sub semnul întrebării, aprobare și justificare a genocidului». Există deja două prime cazuri de deținuți incriminați în acest paragraf al Codului Penal.»”

Rețeaua de televiziune slovacă RTV-Spravy a raportat:

„«Oricine, într-o situație de criză, cu intenția de a tulbura liniștea publică, incită în orice mod la război, promovează războiul sau sprijină în orice alt mod propaganda de război, se pedepsește cu închisoare de la zece la 25 de ani sau cu detenție pe viață», a subliniat poliția, făcând referire la articolul 417 din Codul Penal.

În cazul în care detectează astfel de acte, va lua măsuri ferme și fără compromisuri împotriva acestor persoane. «Aceasta include utilizarea unităților speciale de poliție», a avertizat aceasta.

În prezent, în Slovacia este în vigoare o stare de urgență. Guvernul a decis aceasta în legătură cu afluxul masiv de străini pe teritoriul Slovaciei înainte de războiul din Ucraina.

Formularea exactă a articolului 417 din Codul penal

«Punerea în pericol a păcii

  1. Oricine, cu intenția de a tulbura pacea, incită în vreun fel la război, promovează războiul sau sprijină propaganda de război, se pedepsește cu închisoare de la unu la zece ani.
  2. Se aplică o pedeapsă cu închisoarea de la zece ani la douăzeci și cinci de ani sau închisoarea pe viață dacă autorul săvârșește o faptă menționată la alineatul (1).
  3. a) în colaborare cu o putere străină sau cu un agent străin
    b) în calitate de membru al unui grup periculos; sau
    c) într-o situație de criză
    .»”

În Letonia, site-ul de știri Par Drasibu a raportat:

„Războiul are reverberații și în Letonia, susținătorii locali ai războiului încercând să justifice agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. În acest context, cetățenii sunt îndemnați să semnaleze Poliției Naționale și Serviciului Securității de Stat toate declarațiile și persoanele care îndeamnă, susțin și justifică agresiunea rusă în Ucraina.

Articole de drept penal care interzic susținerea agresiunii rusești

Dreptul penal leton conține cel puțin 4 articole care interzic sprijinirea și justificarea agresiunii rusești în Ucraina.

Acestea sunt articolele din Codul penal:

Articolul 74.1. Justificarea genocidului, a crimei împotriva umanității, a crimei împotriva păcii și a crimei de război
Articolul 71.1. Incitare la genocid
Articolul 77. Apel la război agresiv
Articolul 78. Incitare la ură națională, etnică și rasială
Articolul 81. Apel împotriva Republicii Letonia
(de exemplu, apeluri pentru înființarea unei „Republici Populare a Latgalei”)

Cum să raportați corect.

Atunci când furnizați informații autorităților de securitate cu privire la posibile încălcări ale legislației penale și amenințări la adresa securității naționale, vă rugăm să rețineți următoarele:

Captură de ecran a comentariului/fotografiei
Link către comentariul/fotografia în cauză
Link către autorul comentariului/fotografiei
Alte informații justificative.”

Asistăm la sfârșitul democrației libere! Urmează cea cu pumnul în gură!

Nu ne amintim să se fi petrecut așa ceva cu ocazia invaziilor NATO din Irak, Libia, Afganistan sau Iugoslavia.

Citiți și:
Sfârșitul democrației: „Marea resetare” (I)
Planul B al „Marii Resetări” a globaliștilor: Războiul din Ucraina. Analiza unui important analist politic american
Agenda 21, de la democrație la un guvern mondial

 

yogaesoteric
9 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More