Ministrul ungar al Justiției: „(Maghiarii) nu au vrut niciodată să schimbe dictatura comunismului cu opresiunea corectitudinii politice și cu cultura woke care domnește astăzi în Europa”

După ce s-a scuturat de comunism, Ungaria nu și-a imaginat că va schimba un set de conducători impuși de străini cu altul, a declarat ministrul ungar al Justiției, Judit Varga, într-un interviu pentru American Conservative.

Întotdeauna am vrut să ne întoarcem acasă, pentru că Europa este casa noastră. Acest fapt s-a petrecut în cele din urmă, dar familia s-a schimbat între timp: Suntem presați să ne aliniem, mai ales în ceea ce privește politicile de gen și migrația”, a declarat Varga despre întoarcerea Ungariei din comunism în Europa.

Poporul maghiar a fost întotdeauna iubitor de libertate și a vrut să fie independent, dar nu a vrut niciodată să schimbe dictatura comunismului cu opresiunea corectitudinii politice și a culturii «woke» care domnește astăzi în Europa.

Aceasta a spus că Europa de după Războiul Rece și instituțiile sale se luptă cu consecințele Uniunii Sovietice și cu victoria asupra comunismului. Ea a spus că Uniunea Europeană cade din criză în criză, dar nu învață niciodată din ele. În loc să funcționeze ca un organism integrat care promovează creșterea economică, care a fost scopul inițial al UE, aceasta urmărește din ce în ce mai mult obiective politice pe linia ideologiei de gen și pro-imigrație.

Potrivit J. Varga, instituțiile UE au fost capturate de ONG-uri, iar acest fapt este periculos în mai multe feluri. Pe de o parte, aceste organizații nu sunt alese de nimeni, iar pe de altă parte, ele sunt capabile să influențeze opinia publică prin studiile, acțiunile de promovare și mediatizarea lor.

Nu este surprinzător faptul că transparența de care se vorbește adesea la Bruxelles nu mai este la fel de importantă pentru ONG-uri”, a declarat ministrul, care consideră că exemplul maghiar ar fi bine de urmat în UE în ceea ce privește ONG-urile. Ca urmare, suveranitatea statelor este tot mai mult împinsă în fundal, în timp ce ONG-urile își pot afirma cu ușurință interesele infuzate de ideologie prin intermediul Parlamentului European.

ONG-urile mai mari, cum ar fi Comitetul Helsinki sau Transparency International, toate au agende politice, dar acest aspect nu are nimic de-a face cu societatea civilă; ele ar fi cazul să formeze un partid și, odată alese, vor avea dreptul de a determina opinia publică”, a declarat ministrul Justiției.

Varga a declarat că lupta dintre UE și ONG-uri împotriva statelor membre este o luptă între două lumi diferite.

Ei cred că opiniile liberale progresiste răspândite prin intermediul ONG-urilor vor face lumea mai bună – noi nu credem asta”, a spus ea. Noi credem că lumea va rămâne frumoasă dacă ne păstrăm comunitățile locale, tradițiile, bisericile, familiile noastre. Ne vom urmări întotdeauna interesul nostru național și, astfel, vom supraviețui.

Potrivit ministrului, în Europa Centrală, cuvântul „națiune” are un sens foarte bun, spre deosebire de Bruxelles, unde se fac toate eforturile pentru a-l distruge.

Credem că o Uniune puternică are nevoie de state membre puternice, dar, din nefericire, asistăm la eforturi tot mai mari de centralizare din partea instituțiilor”, a spus ea, adăugând că, prin urmare, UE urmează un model clar de atacare a guvernelor conservatoare cu vederi similare din Italia, Polonia și Ungaria.

Citiți și:
Ungaria | Ministrul Afacerilor Externe Péter Szijjártó: Nu vom tolera pe viitor ca un ambasador al unei alte țări să creadă că vine aici să ne învețe un mod de viață mai bun sau diferit, pentru că, mulțumim frumos, noi nu avem nevoie de așa ceva
Viktor Orban: „Nu este cazul să ne îngrijorăm din cauza celor care trag în Ungaria din umbră sau de pe înălţimile Bruxelles-ului, căci vor ajunge acolo unde au ajuns şi predecesorii lor”
Ungaria, declarație fulminantă de independență: „Spunem NU hegemoniei ideologice a UE”

 

yogaesoteric
6 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More