Mitul intimidării energetice rusești este fabricat de elitele occidentale pentru a declanșa următoarea fază a Marii Resetări

Iarna care vine va fi „brutală și dezbinătoare”, prezice revista globalistă The Economist, deoarece politicile de sancțiuni împotriva Rusiei continuă să alimenteze penuria globală de combustibil și alimente, iar datoriile companiilor energetice europene urcă la 1,7 trilioane de dolari. Cu toate acestea, paguba principală nu este în Rusia, ci în restul lumii, dovedind că intenția reală este genocidul malthusian al întregii umanități.

Potrivit datelor de la Bloomberg, datoria companiilor europene de electricitate, care a crescut de la începutul pandemiei, a ajuns la 1,7 trilioane de dolari din cauza crizei energetice.

Revistele de propagandă globalistă, cum ar fi The Economist, proprietatea familiilor nobilimii negre anglo-venețiene, difuzează adevăruri distorsionate pentru a propaga mitul „bullying-ului energetic rusesc” conform căruia actuala criză energetică se înrăutățește rapid, deoarece „Vladimir Putin taie aprovizionarea cu gaz rusesc”.

Deși este adevărat că iarna care vine va fi „brutală și dezbinătoare”, așa cum prezice oportunista revistă anglo-venețiană, realitatea este că actuala criză energetică a fost cauzată de aceleași elite globaliste din spatele pandemiei, al neonazismului din Ucraina și al revistei The Economist – și nu de acțiunile Rusiei lui Vladimir Putin. Așadar, alegoria Scufiței Roșii are sens prin faptul că revista răspândește un basm care distorsionează realitatea.

Alte mass-media mainstream au contribuit și mai nerușinat la mitul intimidării rusești în sectorul energetic, publicând minciuni precum „Putin blochează în mod deliberat aprovizionarea cu grâu a lumii” sau „Rusia a impus o taxă pe exporturi care determină creșterea prețurilor”.

Informațiile verificabile publicate la 19 iulie de Ministerul rus de Externe infirmă miturile de mai sus:

Realitate: Conform statisticilor ONU, la nivel mondial se produc anual 800 de milioane de tone de cereale. Prin urmare, prin definiție, cele 20 de milioane de tone de cereale ucrainene nu pot rezolva în mod fundamental problema.

În plus, UE continuă să rămână dependentă de importurile de hrană pentru animale, în special de porumb. Astfel, în timp ce strigă de pe acoperișuri despre nevoia urgentă de a salva grânele ucrainene, UE este preocupată în primul rând de propria sa securitate alimentară.

Rusia nu a blocat niciodată exporturile de cereale din porturile Ucrainei de la Marea Neagră. Dimpotrivă, facem tot ce putem pentru a crea două coridoare maritime umanitare în Marea Neagră și Marea Azov. Problema este riscul ridicat din cauza minelor și amenințările Kievului că vor bombarda navele. Acest aspect face imposibilă navigarea în siguranță în apele sale teritoriale”.

Rusia nu a impus o taxă la export care ar fi cauzat creșterea prețurilor.

Realitate: Introducerea taxelor de export sau a cotelor de export pentru anumite mărfuri este o măsură coercitivă menită să protejeze piața internă de fluctuațiile prețurilor și pentru a stabiliza prețurile. Criza alimentară și energetică cauzată de politicile egoiste ale Occidentului a forțat multe țări să urmeze această cale.

Guvernul rus a introdus taxe de export pentru cereale la începutul anului 2021 și a alocat deja cote pentru exporturile de cereale în 2020. Acest aspect nu are nimic de-a face cu criza din Ucraina.

Guvernul rus folosește veniturile provenite din taxele de export pentru a extinde infrastructura de producție. Acest aspect contribuie la stimularea exporturilor agricole și la stabilizarea pieței alimentare internaționale, care a fost perturbată de politicile occidentale.”

Criza energetică din Europa s-a agravat atunci când Germania a oprit procesul de certificare pentru controversatul gazoduct Nord Stream 2, care nu numai că încalcă politicile de dezindustrializare și de mediu malthusiene promovate de elitele anglo-venețiene, dar reprezintă și o amenințare strategică la adresa ordinii unipolare anglo-saxone prin promovarea integrării și multipolarității eurasiatice.

Astfel, cocktailul fabricat, inclusiv consecințele pandemiei fabricate, sabotarea certificării gazoductului Nord Stream 2, sancțiunile occidentale împotriva Rusiei din cauza războiului din Ucraina – planificate de Londra și Wall Street cu ajutorul neonaziștilor ucraineni aliați cu MI6 și CIA – vor declanșa împreună următoarea fază a Marii Resetări, și anume prăbușirea planetară a sistemelor de producție energetică și alimentară.

Citiți și:
Aceste elite ne urăsc și ne pregătesc cu bună știință o iarnă grea
Noua Ordine Mondială în șapte etape, pe înțelesul tuturor
Eliberează-ne pe noi de rău: Arhiepiscopul Viganò – Considerații despre Marea Resetare și Noua Ordine Mondială (I)

 

yogaesoteric
4 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More