Modă smintită, periculoasă: orgii cu oameni infectați cu HIV! Se petrece în România


Un trend năucitor a început să facă adepți în România. Sunt dispuși să riște totul, pentru numai câteva minute de senzații tari. Pe vremuri, se numea „ruleta rusească”. Acum fenomenul pare rupt din filme. Dornici să sfideze moartea, oamenii organizează evenimente private în care participanții pun în joc tot ce este mai important pentru un om: sănătatea și, implicit, viața.

În goana după senzații tari, în cel mai mare secret, în jurul Timișoarei au început să se organizeze, de acum doi ani, orgii la care sunt invitate persoane care sunt infectate cu HIV. Participanții fac sex neprotejat, ideea jocului fiind aceeași ca și la „ruleta rusească”: se asumă riscul că, într-o clipă, poți pierde totul, dacă te infectezi. Asta povestesc medicii care au realizat, șocați, ceea ce se petrece.

Anul 2018 a fost unul fără precedent în contorizarea de noi cazuri de persoane infectate cu HIV la Centrul Regional HIV / SIDA de la Timișoara. Acest centru gestionează patru județe: Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. Acum doi ani, mai mult de jumătate din noii pacienți erau din Timiș.

În 2019, trendul ascendent s-a păstrat. Numărul cazurilor nou depistate a explodat, fiind înregistrate 91 de persoane care s-au îmbolnăvit în ultimele 12 luni. „Putem spune că este o adevărată epidemie, păstrând proporțiile”, explică medicii Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Adevărata „epidemie” a fost însă în perioada 1989-1991, când au apărut majoritatea cazurilor de pacienți infectați cu HIV și despre care medicii se feresc să vorbească detaliat: „ceva a fost”. Iar acum „altceva” foarte grav tocmai se petrece.

Senzații tari: orgii fără protecție!

„Am auzit că în zonă sunt locuri unde te poți întâlni pentru a practica sexul în grup. Participă și oameni din societatea înaltă. Mai nou s-a preluat această modă de afară: se face sex fără protecție și se aduce și o persoană cu HIV”, arată doctorul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Medical vorbind, contagiunea HIV nu e așa mare ca la hepatita B, aceasta depinzând direct de prezența leziunilor în zonele de contact, dar riscul rămâne. Iar exact pericolul este căutat de acești amatori de senzații tari. „Posibilitatea contaminării crește intensitatea senzațiilor”, după cum a relatat, pentru Evz.ro, sub anonimat, unul dintre cei care frecventează aceste „întâlniri”.

Sursele arată că s-a ajuns la aceste orgii locale după ce acelea „consacrate”, organizate în spații publice dar secrete la Budapesta și Belgrad, nu au mai corespuns cerințelor de nou și adrenalină, tocmai pentru că străinii au pus serios accentul pe protecție.

„Afară se fac orgii, dar întotdeauna participanții folosesc prezervativ”, a relatat, pentru Evz.ro, unul din timișorenii care, de ani buni, frecventează astfel de evenimente. „Sunt grupuri pe social media, secrete, unde se anunță data și locația. Cei din Timișoara merg mai ales la Budapesta. Dar întotdeauna în străinătate se folosește protecție”, a accentuat sursa.

Oamenii își povestesc aventurile după ce se stabilește că s-au infectat cu HIV. Mai departe vor trăi dependenți de un tratament, care le e asigurat, gratuit, de stat.

Între timp, au apărut și persoane care preferă să participe la orgii neprotejate, dar se pregătesc înainte și își administrează PrEP, un medicament ce scade mult riscul de infectare. Tratamentul însă nu e accesibil la scară largă: se găsește în America și costă cam 100 de dolari pe lună.

HIV afectează toate grupurile sociale

Psihologul Centrului Regional HIV / SIDA de la Timișoara, dr. Dana Biriș, spune că, de câțiva ani, a crescut numărul persoanelor care se declară a fi bisexuale și că, în continuare, există în rândul oamenilor mentalitatea că infectarea cu HIV li se petrece doar celor din zona LGBTQ+, nicidecum persoanelor hetero.

„Oamenii spun mereu «mie nu mi se poate petrece», nu se testează, și cel mai important, nu folosesc protecție. Apar tot mai des cazuri de HIV la persoane cu situație materială foarte bună, care ajung aici pentru că au vrut să experimenteze, la un moment dat al vieții lor, ceva nou. Cei cu situație materială precară, în schimb, caută să se integreze”, arată psihologul care de 14 ani lucrează cu persoane cu HIV.

Cine sunt pacienții? Sunt oameni din toate sferele sociale. De la persoane cu studii superioare la persoane cu nivel minim de școlarizare. Bogați și săraci, hetero și gay deopotrivă.

„Nu există o singură categorie reprezentativă. Din păcate acești oameni trăiesc cu stigma că sunt contagioși, iar infecția HIV e asociată cu moartea, ceea ce este total fals. Persoanele cu infecție HIV care își administrează terapia ARV conform indicațiilor medicului de boli infecțioase și au viremie nedetectabilă, nu transmit infecția și nu sunt un pericol pentru comunitate. Aceste persoane duc o viață normală”, a mai arătat psihologul Dana Biriș.

Citiţi şi:
Noul tip de sex care face ravagii pe plan mondial: Avertismentul teribil al specialiștilor
Desfrânarea sexuală: aspectul ştiinţific al problemei, prin prisma geneticii cuantice
Curvia, în programa şcolară şi în educaţia familială

yogaesoteric
18 septembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More