Morții covid nu mai sunt contagioși

La doi ani și aproape o lună de la decretarea pandemiei și a stării de urgență, Ministerul Sănătății a decis să abroge Ordinul privind protocolul deceselor covid. Anularea protocolului înseamnă că morții covid nu mai sunt tratați ca ciumați sau leproși, că nu mai sunt înmormântați în saci și că familiile își pot lua rămas bun așa cum se cuvine. Totodată, autopsiile sunt permise din nou, astfel că se vor putea afla adevăratele cauze ale deceselor.

Protocolul specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus, pe care Ministerul Sănătății, deși târziu, a avut decența să-l abroge, te aruncă, recitindu-l, într-o incursiune retrospectivă a traumelor cumplite trăite de rudele celor declarați morți covid. Modul inuman în care au fost tratați decedații covid, din exces de zel, de frică sau pur și simplu din prostie, a lăsat o pată neagră permanentă pe întregul sistem medical românesc. Abrogarea ordinului absurd înseamnă însă multe modificări nu numai în spitale, ci și în modul de a privi acest virus.

Practic, Ministerul Sănătății a certificat faptul că morții covid nu mai sunt contagioși, iar toate măsurile exagerate de precauție nu mai este necesar să fie luate. Astfel, reapare obligativitatea autopsiei pentru toți cei decedați în spital, iar greșelile medicale sau neglijențele criminale nu vor mai putea fi acoperite. Totodată, persoanele bolnave de covid izolate la domiciliu care au decedat nu vor mai putea fi declarate automat decese covid, ci medicii legiști vor fi nevoiți să determine cauza morții.

În spitale, pacienții covid nu vor mai fi însemnați cu brățări de identificare și nici nu vor mai fi făcute fotocopii după documente. Asistența religioasă va putea fi oferită tuturor bolnavilor infectați cu SARS-Cov-2, indiferent de gravitatea bolii, iar prezența preoților nu va mai fi limitată la o singură vizită, cu o durată de 15 minute.

Dispar sacii închiși ermetic

Anularea protocolului de deces covid înseamnă că orice decedat infectat va putea fi îmbălsămat, iar sacii impermeabili dubli, închiși ermetic cu fermoare, dispar. Dispar și produsele biocide pulverizate pe decedați și pe sacii în care aceștia erau băgați și dispar, de asemenea, și obligațiile de sigilare a sicrielor. Combinezoanele nu vor mai fi necesare, deși s-a renunțat de mult timp la acestea, medicii și asistentele purtând măști de protecție, de cele mai multe ori simple, și nu FPP2.

Nici numărul membrilor de familie care pot vedea decedatul nu mai este limitat la două persoane, iar priveghiul este, în sfârșit, permis. „Reprezentantul legal al decedatului are dreptul să facă fotografii în momentul în care parcurge procedura de identificare a decedatului. Familia/Reprezentantul legal sau reprezentanţii administraţiei publice locale (pentru cazurile sociale) vor pune la dispoziţie îmbrăcămintea decedatului şi sicriul în care se aşază decedatul. Din acest moment şi până la înhumare/incinerare sicriul va rămâne închis, fiind interzisă orice acţiune de deschidere a acestuia”, se arăta în ordinul abrogat.

Pacientul covid, tratat ca un pacient obișnuit

Odată cu dispariția protocolului deceselor covid, se modifică și regulile de vizitare a bolnavilor infectați cu SARS-Cov-2. Astfel, accesul rudelor este permis în intervalul obișnuit de vizite din unitățile sanitare și nu numai în cazul bolnavilor aflați în stare critică. Până la abrogarea actului normativ, vizitele erau permise unui singur membru al familiei, o singură dată, timp de 15 minute, cu echipament individual de protecție și doar dacă pacientul prezenta simptome severe de boală.

Citiți și:
Sucharit Bhakdi: Organele morților injectați cu serurile covid arată un atac al sistemului imun asupra unor țesuturi ale propriului organism…
Și eu am omorât oameni! – ororile și crimele din spitalul covid de la Sibiu dezvăluite la Dosar România după episodul senzațional „Sechestrat printre morții vii”
Dezvăluiri uimitoare: „Protocolul lui Arafat cu Remdesivir și Kaletra a omorât sute de oameni. Și confirm eu, că sunt în sistem

 

yogaesoteric
16 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More