NASA a descoperit un întreg sistem solar

NASA a descoperit un sistem solar asemănător celui în care se află Pământul, care are opt planete, potrivit The Independent citat de News.ro.

Descoperirea unei noi planete în jurul stelei Kepler-90, care arată la fel ca Soarele nostru, face ca sistemul solar îndepărtat să aibă în total opt planete cunoscute. Planetele respective arată ca cele din apropierea noastră: stâncoase, apropiate de Soarele lor, cu sateliţi formaţi din gaz.

Steaua şi familia ei de planete erau deja cunoscute, fiind detectate de telescopul spaţial Kepler. Vestea bună a sosit când astronomii au descoperit noua lume, care a fost posibilă folosind inteligenţa artificială produsă de Google.

Un calculator a fost antrenat să analizeze datele furnizate de telescopul spaţial Kepler şi să detecteze semnale care ar putea fi cauzate de planete. Telescopul a depistat noi planete prin detectarea semnalelor care prezentau interes, dar care nu au putut fi surprinse de oameni.

Aceasta sugerează că ar putea să existe lumi şi sisteme solare ascunse în datele pe care le-am colectat deja, dar pe care nu am fost deocamdată capabili să le observăm, din cauză că sunt extrem de multe semnale din care este necesar să alegem. Kepler a adunat date timp de patru ani.

„Această descoperire arată că datele noastre vor fi o comoară disponibilă pentru cercetări inovative în anii ce vor veni”, a declarat Paul Hertz, director al diviziei de Astrofizică de la NASA.

Cercetătorul Andrew Vanderburg a spus că ar fi surprins dacă nu ar mai exista și alte planete în apropierea noului sistem. El a mai afirmat că „este aproape o certitudine că nu este ultimul” sistem care are opt planete, sugerând că sistemul nostru solar nu este chiar atât de extraordinar.

Planetele din sistemul solar descoperit sunt mult mai apropiate unele de altele decât cele din sistemul nostru solar, dar foarte stabile.

Sistemul Kepler-90 se află la o distanţă de 2.500 de ani lumină depărtare de Pământ.

„Kepler confirmă faptul că stelele pot avea familii mari de planete la fel ca sistemul nostru solar”, a anunţat NASA într-o conferinţă de presă, potrivit Evening Standard. „Poate că doar am zgâriat suprafaţa fenomenului”, a adăugat NASA, sugerând că ar putea exista mai multe sisteme solare cu planete în alte părţi ale universului.

Telescopul spaţial Kepler al NASA a fost lansat în 2009 pentru a căuta planete asemănătoare Pământului în alte sisteme solare, cunoscute ca „exoplanete”. Datorită cercetărilor revoluţionare făcute posibile prin intermediul acestui telescop, oamenii de ştiinţă cred acum că ar putea exista măcar o planetă care să orbiteze fiecare stea de pe cer.

Citiți și:

Descoperire colosală: Un sistem solar cu şapte planete de mărimea Terrei, trei dintre ele capabile să găzduiască viața

Descoperire excepțională, de ultimă oră! Prima planetă asemănătoare Pământului, care dispune de atmosferă

Şase motive argumentate și pline de bun simț, care ne permit să credem că în imensul univers fizic în care trăim există viață extraterestră 

yogaesoteric

23 iunie 2019

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More