NATO a recunoscut că este în război cu Rusia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a recunoscut din greșeală că Alianța militară occidentală este în război cu Moscova, cel puțin în viziunea fostului președinte rus Dmitri Medvedev. Stoltenberg a declarat că o victorie militară a Rusiei în Ucraina ar însemna o înfrângere pentru NATO.

Jens Stoltenberg

Medvedev a descris comentariul ca fiind „o confirmare deschisă a participării NATO la războiul împotriva țării noastre – o remarcă neînţeleaptă, dar sinceră. Onestul coleg norvegian a recunoscut-o în cele din urmă”.

Stoltenberg, fostul prim-ministru al Norvegiei, a făcut comentariul într-o conferinţă de presă, în timp ce miniștrii NATO se pregăteau să se întâlnească cu ministrul ucrainean al Apărării, Aleksei Reznikov.

Există o nevoie urgentă de apărare aeriană, dar, desigur, și de multe alte capacități – rachete ghidate cu mare precizie Himars și alte sisteme avansate moderne, de standard NATO”, a spus Stoltenberg cu privire la cererile de ajutor ale Ucrainei. El a adăugat că membrii NATO oferă un sprijin fără precedent, întrucât „înțeleg că avem interesul moral, politic și de securitate să ne asigurăm că Ucraina câștigă războiul împotriva președintelui Putin”.

Oficialii ruși au subliniat că furnizarea de arme mai avansate către Ucraina va crește riscul de a declanșa un conflict mai răspândit. „Cea mai rapidă modalitate de a conduce conflictul din Ucraina la un punct fără întoarcere este să-i înarmeze pe psihopaţii de la Kiev cu MRL-uri cu rază mai lungă de acțiune”, a spus Medvedev.

Citiți și:
Marea Britanie a amenințat Rusia cu activarea articolului 5 din Tratatul NATO în cazul unui accident nuclear în Ucraina
NATO e capabilă să furnizeze ajutor militar ani la rând Ucrainei pentru ca aceasta să reziste în războiul declanșat de Rusia

 

yogaesoteric
18 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More