Nepoata unui comisar bolșevic din guvernul lui Lenin, ajunsă șefa FMI, ne sperie cu previziuni planetare sumbre: Chiar și atunci când va fi creștere economică, se va simți ca o recesiune

Directorul general al Forumului Monetar Internațional a avertizat că riscurile de recesiune la nivel mondial sunt în creștere, în condițiile în care un amestec toxic de inflație, costuri mai mari ale împrumuturilor și perturbări persistente ale lanțului de aprovizionare continuă să afecteze economia mondială, potrivit cotidianului The New York Times.

Bulgăroaica Kristalina Georgieva, șefa F.M.I., a declarat că, în urma acestor probleme persistente, organismul internațional își va revizui proiecțiile de creștere pentru anul viitor într-un raport care, potrivit acesteia, va prezenta o imagine sumbră a amenințărilor economice iminente. Evaluarea este cel mai recent exemplu al modului în care optimismul de anul trecut privind o redresare globală puternică a fost înlocuit de îngrijorările legate de inflația rapidă, de războiul din Ucraina și de o pandemie în curs de desfășurare.

Multiple șocuri, printre care un război fără sens, au schimbat complet imaginea economică”, a declarat doamna Georgieva, directorul general al F.M.I., într-un discurs susținut la Universitatea Georgetown. „Departe de a fi tranzitorie, inflația a devenit mai persistentă.

F.M.I. și-a revizuit în mod constant  previziunile în ultimele luni și în prezent estimează că producția mondială va crește cu 2,9% anul viitor. Această proiecție va fi însă redusă atunci când vor începe la Washington reuniunile anuale ale F.M.I. și ale Băncii Mondiale și va fi publicat raportul foarte așteptat privind perspectivele economiei mondiale.

Responsabilii politici de la întâlniri vor lucra pentru a-și coordona mai bine răspunsurile la presiunile inflaționiste și la riscurile de recesiune, pregătindu-se în același timp pentru repercusiunile unor rate ale dobânzii mai mari.

Pentru economiile majore care se confruntă cu o inflație ridicată, sarcina imediată este de a reveni la un mediu de prețuri stabile”, a declarat secretarul Trezoreriei, Janet L. Yellen, într-un discurs ținut la Centrul pentru Dezvoltare Globală. „Dar este important să recunoaștem că înăsprirea macroeconomică în țările avansate poate avea repercusiuni internaționale.”

Doamna Yellen a adăugat că F.M.I. și băncile multilaterale de dezvoltare este necesar să fie pregătite să ajute economiile în curs de dezvoltare în cazul în care apar crize ale datoriilor și a sugerat că multe piețe emergente vor avea nevoie de „o reducere considerabilă a datoriilor”.

F.M.I. estimează acum că țările care reprezintă aproximativ o treime din economia mondială vor înregistra cel puțin două trimestre consecutive de contracție în 2022 sau 2023.

Chiar și atunci când va exista o creștere economică, se va simți ca o recesiune din cauza reducerii veniturilor reale și a măririi prețurilor”, a declarat Georgieva.

Georgieva s-a născut la Sofia, într-o familie de birocrați, tatăl ei a fost inginer civil care a supervizat proiectele de construcție de drumuri de stat, iar bunicul ei a fost un revoluționar bulgar proeminent, Ivan Karshovski”, scrie Wikipedia despre ea.

Numai că „proeminentul revoluționar bulgar” este în realitate un revoluționar bolșevic, de origine incertă, ucraineano-belarusă, fost comisar sub Lenin, în guvernul format imediat după arestarea și execuția Țarului Nicolae. El a fost membru al Partidului Ucrainean al Socialiștilor Federaliști și apoi al Comitetului Planificării de Stat al Republicii Socialiste Sovietice Belaruse, înainte de a fi îndepărtat de poliția secretă a lui Stalin și a se stabili, apoi, în Cehoslovacia de unde rubedeniile lui s-au pripășit în Republica Populară Bulgaria.

În prezent, bulgăroaica șefă a F.M.I. este și membră a „Consiliului director de încredere” – Consiliul de Administrație al Forumului Economic Mondial, alături, între alții, de Klaus Schwab și Chrystia Freeland, la rândul ei cu legături de sânge cu Ucraina. Vorba lui Walter Roman: „După noi, tot noi”.

Citiți și:
FMI cere transferarea creșterii prețurilor către consumatori pentru a încuraja economisirea energiei
Dogma FMI nu aduce dezvoltare
Şefa FMI, Christine Lagarde, afirmă: «Când lumea se duce de râpă, noi prosperăm»!

 

yogaesoteric
7 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More