Nestle recunoaşte că majoritatea produselor sale alimentare sunt nesănătoase

Cel mai mare producător mondial de alimente, grupul elveţian Nestle, recunoaşte într-un document intern că peste 60% din băuturile şi produsele sale alimentare nu îndeplinesc „definiţia standard a produselor sănătoase”.
Nestle recunoaște, de asemenea, că „unele din categoriile şi produsele noastre nu vor fi niciodată sănătoase”, informează Financial Times.

Cotidianul citat susţine că a consultat o prezentare care a circulat între directorii Nestle la începutul anului, conform căreia doar 37% dintre băuturile şi produsele alimentare principale ale grupului, excluzând produse de tip hrană pentru animale şi produse specializate pe nutriţie, au obţinut un rating de 3,5 stele conform noului sistem de clasificare a alimentelor sănătoase.

Acest sistem clasifică alimentele pe o scară de până la cinci stele şi este utilizat de grupurile internaţionale precum Access to Nutrition Foundation.

Nestle, compania care produce napolitanele KitKat, supele Maggi şi cafeaua Nescafe, descrie pragul de 3,5 stele drept „definiţia standard a produselor sănătoase”. Însă în portofoliul general al grupului elveţian, aproximativ 70% dintre produsele alimentare ale Nestle nu îndeplinesc standardul, alături de 96% dintre băuturi şi 99% dintre dulciurile şi mărcile de îngheţată.

Am reuşit să ne îmbunătăţim în mod semnificativ produsele… dar portofoliul nostru nu îndeplineşte în continuare definiţiile externe ale sănătăţii într-un mediu în care presiunile de reglementare şi solicitările consumatorilor cresc exploziv”, se arată în prezentarea consultată de Financial Times.

Directorul general al Nestle, Mark Schneider, a recunoscut dorinţa consumatorilor pentru o dietă sănătoasă dar cu toate acestea a respins acuzaţiile că alimentele procesate și vândute de compania sa şi alte multinaţionale tind să fie nesănătoase.

Cu toate acestea, în prezentarea menţionată de Financial Times, un produs precum băutura cu gust de portocale San Pellegrino, care are 7,1 grame de zahăr la 100 de mililitri, obţine un rating „E”, cel mai slab calificativ potrivit unui sistem diferit de notare, denumit Nutri-Score.

De asemenea, produsul Nesquik cu aromă de căpşuni care este vândut în SUA are 14 grame de zahăr la o singură porţie, alături de mici cantităţi de colorant şi arome, deşi este descris drept „micul dejun perfect pentru copii”.

În replică, Nestle susţine că lucrează „la un proiect valabil la nivelul întregii companii pentru a-şi revizui strategia în domeniul nutriţiei şi sănătăţii. Analizăm întregul nostru portofoliu pentru a ne asigura că produsele noastre ajută la îndeplinirea nevoilor nutriţionale ale oamenilor”.

Nestle, cea mai mare companie de produse alimentare şi băuturi din lume, este prezentă în 189 de ţări. Compania oferă un portofoliu larg de produse şi servicii pentru oameni şi animale de companie, pentru tot parcursul vieţii lor, de la lapte praf pentru bebeluși până la suplimente pentru seniori. Cele peste 2.000 de mărci ale Nestle includ nume emblematice precum Nescafe, Nespresso, Maggi, Nido și Haagen Dazs.

Citiți și:
Un deputat rus cere interzicerea produselor Nestle și Coca-Cola în Rusia
10 mari companii controlează alimentele la nivel mondial. Iluzia înșelătoare a diversității

 

yogaesoteric
12 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More